Pasaulyje nauja beprotybė. Grobiama valstybė. Kas vyksta?  (8)

Pasak žurnalistų, Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro jau nusprendė visose šalies mokyklose ir universitetuose platinti naują Venesuelos žemėlapį su įtraukta Gajanos-Esequibo valstija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Venesuelos vyriausybė paskelbė apie Esequibo, ginčijamos kaimyninės Gajanos teritorijos, apsaugos komisijos sukūrimą ir įsakė diskutuoti dėl naujos Gajanos-Esequibo valstijos sukūrimo. Apie tai praneša „Amerikos balsas“.

Venesuelos prezidentas Nicolás Maduro paskelbė apie 24-osios Venesuelos valstijos Gajana-Esequibo sukūrimą ir pridūrė, kad trečiadienį, gruodžio 6 d., bus paskelbtas prezidento dekretas dėl ZODI – Essequibo kompleksinės gynybos zonos, skirtos apsaugoti Venesuelos teritoriją.

Venesuelos ir Gajanos teritorinis ginčas (SurinameCentral, CC BY-SA 4.0)

„Nedelsdami suaktyvinkite diskusijas Nacionalinėje Asamblėjoje ir įstatymo dėl Gajanos-Esequibo valstijos sukūrimo ir Venesuelos žmonių referendume priimtų sprendimų įgyvendinimo patvirtinimą “, – sakė Maduro.

Be to, leidinio teigimu, parlamentas rengia „paspartintą planą“ dėl Venesuelos pilietybės suteikimo Essequibo regione gyvenantiems žmonėms, organizuoja gyventojų surašymą ir rengia socialinės pagalbos gyventojams planą. Šiuo tikslu įsakyta skubiai atidaryti Administracinės tapatybės nustatymo ir migracijos tarnybos (SAIME) biurą.

 

Maduro taip pat jau gruodžio 5 d. įsakė pradėti išduoti veiklos licencijas naftos, dujų ir kasyklų žvalgymui ir plėtrai „naujosios valstijos“ teritorijoje. Be to, jis pasiūlė aptarti „labai griežtą“ taisyklę, draudžiančią samdyti įmones, veikiančias pagal Gajanos suteiktas „vienašales nuolaidas“.

„Specialiu įstatymu siūlau duoti visoms šioms bendrovėms tris mėnesius pasitraukti iš šių operacijų jūroje“, – sakė Maduro kalboje Fuerte Tiuni armijos karo akademijoje.

Venesuelos prezidentas pareiškė, kad gruodžio 6 dienos prezidento dekretu bus išskirtos trys integruotos plėtros sritys ir 28 integruotos plėtros sektoriai, kurie kariniu ir administraciniu požiūriu priklauso nuo integruotos gynybos Gajanos regiono. Jis pabrėžė, kad kol tęsis teisėkūros procesas, ZODI administracija laikinai bus įsikūrusi Tumeremo mieste, Bolivaro valstijoje pietryčių Venesueloje.

 

Maduro taip pat įsakė išplatinti naują Venesuelos žemėlapį, kuriame Gajanos-Esequibo valstija būtų įtraukta į visas šalies mokyklas ir universitetus.

Sekmadienį, gruodžio 3 d., Venesueloje įvykusiame referendume daugiau nei 95 % balsavusiųjų pritarė naftos turtingos Esequibo teritorijos užgrobimui, kuri oficialiai priklauso Venesuelos kaimynei Gajanai.

Tuo pat metu JT prašė susilaikyti nuo bet kokių veiksmų, galinčių paaštrinti konfliktą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(13)
(-11)

Komentarai (8)