Pasaulyje nauja beprotybė. Grobiama valstybė. Kas vyksta?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Siguas 2023-12-07 05:38
Diktatoriukai eina Putino pėdomis.
Benediktas 2023-12-07 08:16
Todėl, kad vakarai su Putinu rodo, kad negali susitarti ir eveikti efektyviai. Manau ir Kinija vėl pradėjo galvoti, o gal vis tik pulti tą Tavaną, jei vakarai taip š mala. Š. Korėjai bus liepta pulti P. Korėją. Turkai šoks ant Izraelio.
Pumper 2023-12-07 08:24
Nu, su ruskynu šitos situacijos neverta lyginti. JAV su Venesuela praktiškai kaimynai, tai jiem ten nebūtų problema savo kariuomenę panaudoti, ypač kai tai ne branduolinė valstybė.
Benediktas 2023-12-07 08:32
Problema, kad gali reiketi tos kariuomenes bei resursu ir Taivane ir Izraelyje/Irane, ir Pietu Korejoje ir Venesueloje vienu metu. Nekalbant apie tai, kad daug resursų reikia Ukrainai. Viskas del to, kad viduje JAV nesutarimai. Trumpistai viską stabdo. Pusė amerikiečių eina už tuos trampistus.
immortallt 2023-12-07 08:56
Kiek lėktuvnešių turi ta pati JAV? Per kiek dienų vienas JAV lėktuvnešis sunaikintų visus esminius Venesuelos aviacijos ir laivų pajėgumus? Ir JAV greičiausiai lįstų į Venesuelą, nes pačių įmonės ten uždirba didelius pinigus iš naftos, o prieš Venesuelą reguliariąją kariuomenę, kad neturėtų technikos laimėti nesunku būtų, kai absoliučiai kontroliuoji orą. O smulki technika nelabai aktuali, džiunglėmis su karine technika nepravažiuosi. Na ir paskutinis, kiek savaičių Venesuela atsilaikytų, jei įvestų JAV fizinę ekonominę blokadą, t.y. nebegalėtų parduoti naftos? Š. Korėja jei atnaujintų konfliktą, nebetieks sviedinių maskoliams. Jei nebetieks sviedinių, maskoliai greitai praras pozicijas, nes nebegalės artilerija ginti įtvirtinimų. Vat Kinijos grėsmė reali ir didžiausia. Izraelyje konfliktas dar galėtų įsiplieksti, bet turkai atvirai nemanau, kad lįs į konfliktą. Nelabai ką turi iš to laimėti, o praras daug. Turizmą nubrauk iš karto. Eksportas į vakarus (apie pusė) - dingsta. Egiptas būtų baisiau jei įsitrauktų, nes tada Sueco kanalas užsidaro, logistika turėtų vykti aplink - išbrangtų. Bet iš kitos pusės, Kinija eina out bet kokiu atveju.
Benediktas 2023-12-07 09:01
Immortallt, priešo nuvertinimas ir žvelgimas optimistiškai nėra gerai. Juk matai, kas darosi Amerikoje ir toje EU vis laimi/ savo pozicijas stiprina populistai. Vakariečius privalo ištikti šokas, nuo suvokimo, kad judama ir judėjo ne ten. Nereikia vakariečiams nuraminimo, kad viskas bus gerai.
immortallt 2023-12-07 10:20
Nereikia kiekvieno šešėlio bijoti ir paralyžiuotis, o tai realių grėsmių nematysi. Ta pati klimato kaita, lėtai bet užtikrintai sukels daug daugiau problemų, nei maskoliai ar Venesuela, Hamas ar greičiausiai kinai. Baubų pūtimas ir hyperbolizavimas nepadės mobilizuoti ir populistų į protą neatves, priešingai, nustums į populizmo ekstremumus ir prie populistų dar daugiau prisijungs.
Benediktas 2023-12-07 10:22
Man atrodo - kaip tik priešo nuvertinimas ir optimizmas neleidžia matyti grėsmių ir neveda prie veiksmų priėimo, nes gerai, kaip yra. Nors gerai nėra, jau turėtų būti akivaizdu. Karas - tai irodymas, kad viskas buvo blogai. Nes prie jo buvo prieita. Tai jau kova su pasekmemis blogų sprendimų. Karas - tai ne išvados, tai bejėgiškumo priimti teisingus sprendimus ir atdekvačiai vertinti situacijas, kurios buvo prieš tai, įrodymas. Tai paskutinė savisaugos priemonė. Vakarams sparčiai reikia keisti mąstymą, trajektoriją, pamatyti, kur juda visas pasaulis.