Netikėta. Pirmą kartą nuo karo pradžios. „Stiprus politinis gestas“. Kur vyksta Zelenskis  ()

Vietos žurnalistai galimą Ukrainos lyderio kelionę vertina kaip „stiprų politinį gestą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį, gruodžio 10 d., planuoja atvykti į Argentinos sostinę Buenos Aires ir dalyvauti naujojo prezidento Javiero Milei inauguracijoje. Apie tai rašo Argentinos naujienų kanalas TN.

Kaip pažymi leidinys, Ukrainos prezidento, kurio atvykimas buvo patvirtintas Ukrainos ambasadoje, buvimas Argentinoje privers stiprinti saugumo protokolus, nes jis jau tapo kelių Rusijos pasikėsinimų objektu.

Žurnalistai galimą Zelenskio kelionę vadina stipriu politiniu gestu, nes tai gali būti pirmasis Ukrainos prezidento vizitas į Lotynų Ameriką nuo plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

„Kvietimas Zelenskiui taip pat yra aiškus Milei gestas Ukrainos kryptimi, nes reiškia posūkį pozicijoje, kurią užėmė ankstesnio prezidento Alberto Fernandezo administracija“, – pabrėžia TN.

Priminsime, kad Milei pasikvietė Zelenskį pokalbio telefonu metu po pergalės rinkimuose ir netgi pasiūlė Argentiną kaip galimo regioninio taikos viršūnių susitikimo vietą.

Kas dar dalyvaus Argentinos prezidento inauguracijoje

 

Leidinio teigimu, Izraelis į inauguraciją atsiųs savo užsienio reikalų ministrą Eli Coheną, nes karas su „Hamas“ šiuo metu Izraelyje yra gana karštame etape. Savo ruožtu Milei jau paskelbė, kad viena pirmųjų šalių, kuriose jis lankysis, bus Izraelis. Be to, per rinkimų kampaniją jis pažadėjo perkelti Argentinos ambasadą į Jeruzalę iš Tel Avivo, dėl ko buvo vadinamas „tikru žydų tautos draugu“.

Tarp savo dalyvavimą ceremonijoje patvirtinusių šalių lyderių yra Čilės prezidentas Gabrielis Borichas, Urugvajaus prezidentas Luisas Lacalle Pou, Ispanijos karalius Felipe VI, Paragvajaus vadovas Santiago Peña ir Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas.

 

Brazilijos prezidentas Lula da Silva nusprendė išsiųsti savo užsienio reikalų ministrą Mauro Vieira, atsižvelgdamas į įtampą, kuri kils dvišaliuose santykiuose ateinančiais metais. Tačiau ceremonijoje dalyvaus buvęs kraštutinių dešiniųjų prezidentas Jairas Bolsonaro kartu su savo sūnumi įstatymų leidėju Eduardo Bolsonaro ir bendraminčių gubernatorių bei įstatymų leidėjų delegacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()