Žaliavalgystė: mada ar revoliucija? Antra dalis: mityba pagal gamtos taisykles

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nmz 2011-04-13 12:43
Paskutinis sakinys yra tiksliausiais. Perskaites straipsni suzinojau koks yra Seltono vardas apie kuri man tevas pasakodavo.
andrulis 2011-04-13 12:50
straipsnis tikrai labai geras, jau senai as galvodavau, kodel zmogus valgo virta, kepta ir kitaip apdorota maista. Nes realiai, kazkada zmones juk valgydavo zalia" maista", neapdorota, ir organizmas realiai juk tokiam maistui ir buvo pritaikytas. Ir tik pries keleta tukstanciu metu zmones pradejo ji apdoroti. Tad gal but musu sistema nera dar pilnai pasikeitusi ir geriausias maistas visgi yra zalias?
Luitas 2011-04-13 12:54
Kažkaip, tai straipsnis atrodo tik į vieną pusę. Taip paprastai sektos kalba/rašo. Arba kai kokį kenksmingą kremą reklamuoja ar vaistus nuo nutukimo. Ir nėra jokio mokslinio pagrindimo.
Arwis 2011-04-13 12:57
Straipsnis tikrai geras taciau asmeniskai man nusispjauti ant visu privalumu. Valgysi ar nevalgysi to zalio vaisto sanariai ir kiti visokie biesai prades islindineti kai busi 60+ tiesiog. Tada tapsi nasta galu gale nupindesi ir busi tas kuris veplavoja nesamones. Kas sito nori? Todel jau geriau valgysiu, gersiu ka noresiu kas skanu, o sportuosiu tiek kad riebalu sluoksnis ant pilvo butu <1CM ir mirsiu 50 nei sulaukes 90 busiu kazkam nasta.
rokazaz 2011-04-13 13:03
Vistiek manau geriausiai yra visko bo truputi ir viskas su saiku. Nepalaikau krastutinumu.
ait 2011-04-13 13:28
DOmiuos raw foodismu kuris laikas taigi kai ka galiu atsakyt. Luitas _> Esi, teisus. Staipsnis labai megejisko pobudzio. Cioa labiau apeliuojama i tai kad taip kaip zmogus(ir zmogbezdione) mito milijonus metu yra "teisinga" ir zemes ukio revoliucija priesh ~ 10k metu yra blogis. Taigi chai turbut galima kazkokia samprotavimo klaida izvelgti. Kitavertus internete yra daug moksliskesnes informacijos ta tema. Man paciam patiko http://www.13.waisays.com/: nemazaj nuorodu, i mokslinius pagrindimus bei tuo paciu labai paprasta ir neperdaug demesio smulkmenoms. Arwis -> TIkrai neatrodo zavinga but 90 meciuj su 100 ligu ir pratempinet savo gyvenima vaistais. Bet manau autorius turejo omeny, kitoki kelia: Kiekviena amziaus tarpsni prailginti. Tai atrodo kiek patarukliau . rokazas _> Saikas geras daiktas. Vien ko verti bandymai Calorie Restriction srityje (CR), kai pavyksta prailgint gyvenima apribojus suvartojamas kalorijas. Bet ne visiems lengva but saikingais, kai aplink tiek visko skanaus
nulis0 2011-04-13 13:54
Ko tie žaliavalgiai tuos fermentus pastoviai kiša? Fermentas- elementarus baltymas, o baltymą, kad panaudoti reikia pirma suskaidyti iki a. rūgščių, įsiurbti, susintetinti SAVO baltymą ir tik tada jis bus panaudojamas... Ar jie tikisi, kad obuolio fermentai, kurie pritaikyti veikti kokioj 6.5 pH aplinkoj veiks skrandžio 1.2 pH aplinkoj? NE, jis denatūruos ir bus suvirškintas. Lygiai tą patį padaro virimas. Temperatūra denatūruoja baltymus, taip organizmui netgi lengviau juos poto įsisisavinti. Arba dėl suvalgomo maisto kiekio. Čia gal labiau tiktų dėl mėsos nevalgymo, nes žaliavalgiai jos nevalgo. Taigi mėsos pasisavinimas yra arti 95%, kai tuo tarpu augalinio maisto apie 70%. Vegetarų žarnynas būna iki metro ilgesnis, vėlgi dėl tos pačios priežasties, reikia didesnio paviršiaus ploto, kad maisto medžiagos bent kiek efektyviau būtų įsiurbiamos į sistemą... Jeigu turi saiką, tai virto maisto reikės mažiau. 2 virti kiaušiniai, pomidoras ir riekelė duonos- normalus vienas valgis ir nei skrandis neapkrautas. Kai tuo tarpu norint gauti tą pati maisto medžiagų kiekį esantį šiame valgyje iš žalio maisto, tektų suvartoti pusę kg. ar dar daugiau daržovių. Buvo delfi straipsnių ciklas, tiksliau eksperimentas apie žaliavalgystę, tai ten pusryčiams ejo 5 bananai ir dar visokių nesamonių. Tai čia normalų?
ghetica64 2011-04-13 14:21
Mada, neturėjimas ką veikt ir šiaip isidirbinėjimas norint priklijuoti sau kažkokią etiketę "žaliavalgis", "sveiko gyvenimo propoguotojas", noras priskirt save kažkokiai grupei. Manau tokie veiksniai lemia kodėl žmonės pasirenka tokį gyvenimo būdą. Su sveikata tai neturi labai daug bendra, kadangi yra daugelis kitų dalykų veikiančių mūsų organizmą t.y oro užterštumas, spinduliuotės, plastikai ir t.t Praktiškai visi civilizacijos produktai yra vienaip ar kitaip žalingi sveikatai. Dažniausiai įv. ligas nulemia ne vienas veiksnys o jų kompleksas. Pvz: Vėžio atsiradima lemia tiek kancerogeninės medžiagos gaunamos su maistu, tiek spinduliuotės poveikis, tiek genetika ir dar biesas žino kas. Bet esmė tame, kad vežio dažn. nebutinai išvengsi susilaikydamas nuo "nesveiko" maisto. Čia lygiai tas pats, nebūtinai išvensi ligų jei valgysi tik "žalią maistą". Norint būti sveiki? Atsisakykit civilizacijos. Gyvenkit skafandruose!!! Civilizacija yra nesveika!!! Apskritai galima "žaliavalgius suskirstyt į keletą grupių: 1. Idiotai galvojantys, kad ištikrųjų bus sveiki tai darydami. 2. Apsimetlėliai tik besivaikantys mados, visokie isidirbinėtojai skiriantys gyvenimą ne tam kam reikia. Kas per gyvenimas jei tu nuolat turi galvoti kokį maistą pasirinkti, kaip gaminti, kur pirkti. Išvaistai begalę laiko, nu ok, prailgini gyvenima. So?
Pumper 2011-04-13 14:22
"Žaliavalgiai mano, kad žmogus galėtų gyventi net iki 150 metų, jei tik nemanytų esantis gudresnis už gamtą." Matomai ir patys žaliavalgiai ne ką gudresni už visus kitus, nors mano kitaip - dar neteko girdėti apie 150 metų amžiaus žmones.
Indigo89 2011-04-13 14:22
Pritariu nulis0. Ir dar be to cia ypatingai pabreziamas gyvenimo prailginimas. Bet ar gyvenimo trukme nusako gyvenimo kokybe? Ar verta atsisakyti visu gyvenimo malonumu del to, kad 10m ilgiau galetum "tempt" su tokiu savo elgesiu? As asmeniskai manau kad ne. Nesakau, kad reikia nuodytis, bet sicia yra kitas krastutinumas, daugiau nieko. Be to mesos nevalgyt yra blogai nes zmogus tampa silpnesnis del medziagu trukumo.
ghetica64 2011-04-13 14:36
Tas jų "manymas kitaip" - elementari arogancija. Noras priklausyti tam tikrai grupei -avių sindromas, bet kartu ir išsiskirti iš sociumo, susilaukti didesnio dėmesio iš aplinkos .
kiesza 2011-04-13 15:10
kinijoje vienas zmogus yra nugyvenes 276 metus. O staiga metus visa normalu maista ir pradejus valgyt vien sveika maista manau nieko gero nebutu na bet jai palaipsniui tai puiku.
Paramotoras 2011-04-13 15:10
blin buvau persivalges ir kukuruzu ir arbuzu ir braskiu. daug metu vien pamacius budavo bloga.
Pumper 2011-04-13 15:22
Iš kur tokie skaičiai? Kad dokumentų neturėjo, pasakė bet kokią gimimo datą ir visi patikėjo? Ne veltui nei vienas rimtas leidinys apie tokias nesąmones nerašo. Jei taip tai galima iš biblijos visko prisirankioti ir sakyti kaip faktą, kad tas ir anas tūkstantį metų gyveno - turbūt mėsos nevalgė.
svaigune 2011-04-13 15:27
kiesza, labai įdomus man tas kinas, kuris tiek metų nugyveno..:O Gal galima kokią informacijos nuorodą apie tai? kažkaip neėtikėtinai skamba..
ait 2011-04-13 16:38
Pastaba. Zalaivalgiai nebutinai vegetarai. Daug kas neatsisako zhalios lasisos, zaliu kiausiniu. Kitaip sakant yra daug pakraipu zaliavalgystes. Problema su zhalia mesa yra uzkratai. Bet tarkime lasisa ar tunas yra laikomos pakankamai saugiomis zuvimis ir kelis joms budingus uzkratus galima lengvai atpazinti... Del aroganciju nzn. Manau zmones tai daro del skirtingu priezasciu . asmenishkai ash norejau numest svorio. numeciau apie 10 kg per 3 men. Kitais budais nepavykdavo. O ar budas "teisingas" ner budo nustatyt
planky 2011-04-13 16:45
nu jau nu jau... kokiais čia mitais vadovaujatės, tamsta? aš mėsos nevalgau. Tik rūkytą mėsikę pagromuliuoju kartais, nes labai patinka rūkyti gaminiai. Nu gyvas kolkas
kiesza 2011-04-13 17:02
vienas Tibeto vienuolis nugyveno 256 metus. Gydytojas Li gimęs 1677 sulaukęs 150 metų gavo kinų imperatoriaus raštą patvirtinantį jo amžių.Tokį dokumentą valdovas jam įteikė dardu kartus kas 50 metų.Jis mirė jau mūsų laikais 1933 metais.( taip išeina, kad pats imperatorius gyveno virš 150 metų ) mano turimam lapelyje dar rašoma apie Min Čen Zu kuris nugyveno 240 metų o toliau rašoma, kad dažnas imperatorius sulaukdavo 200 metu. čia iš kaškokios knygelės kurioje raklamuoja vaistus
svaigune 2011-04-13 17:06
"...čia iš kaškokios knygelės kurioje " na tai viskas ir patampa aišku
Ninotchka 2011-04-13 18:21
Man teko paskaitinėti knygutę "Lengvas būdas numesti svorio" (autoriaus neatsimenu..., tas pats, kur "Lengvą būdą mesti rūkyti" parašė). Ten buvo bandoma įrodyti, kad tik vaisiai ir daržovės yra mūsų organizmams pritaikytas ir kartu tikrai skanus maistas. Vienas įdomus gana argumentas buvo, kad pamačius sultingą prinokusią kriaušę ar slyvą ar dar ką nors mums automatiškai burnoje išsiskiria seilės. O pamačius triušiuką ar kad ir karvę nekyla mintis, oi kaip skanu Kaip plėšrūnams. Ir tai, kad reikia mėsą apdoroti jau nėra natūrali ir mums priimtina mityba. Bet man įdomu, kaip su kitu dalyku.. Gal klystu, bet esu skaičiusi, mačiusi ar girdėjusi (pataisykit, jei ką), kad jeigu nebūtume išmokę kepti mėsos, nebūtų išsivysčiusios tokios didelės smegenys, kokias turime dabar...