Vokietė 15 metų laimingai gyvena visiškai be pinigų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

moo 2011-08-25 22:40
Pamirsote, kad populiarias knygas raso ir pelna atiduoda labdarai. Man cia kazkiek panasu i komunizmo idejas. Dirbi kazka, kuri kazkokia verte, kuria naudojasi kazkas kitas, taciau pats irgi gauni ko tau reikia nemokamai.
immortallt 2011-08-25 22:43
Populiarumas is zmoniu durnumo. Cia kaip paraso knyga: kaip uzdirbti milijona per metus, o autorius pirmaji milijona uzdirba is knygu pardavimo. Wow, atiduoda labdarai tuos eurus (pensija), bet vis tiek ismaldos gauna daugiau. Pinigu atsisakytu, jei kur nors prie misko pati pasistatytu busta, pati pasirupintu visu maistu, irankiais, rubais ir visa kita. Dabar tai veidmainyste ir parazitavimas.
moo 2011-08-25 22:59
Heh, nebutinai parazite, pensija net neabejoju, kad yra uzdirbta, ji dabar atitenka labdarai. Na gerai, o jei vietoje rasomu knygu ji megztu vilnones kojines per dienas ir jas atiduotu visiems, kuriems norisi mociutes megztu kojiniu. Tiesiog isdalintu. Ar ji butu verta tada gauti is kazko kito, kas turi pertekliu, pvz darzoviu ar busta savo reikmems? Ar jai butina butu tas kojines parduot butinai ir butinai pinigus nunest ir atsiskaityt? Ka jai reiktu daryt, kad nelaikytumet jos parazite? O kuo skiriasi uzdirbtu pinigu is knygu ir uzdirbtos pensijos atidavimas labdarai nuo kojiniu isdalinimo for free? Todel ir sakau kad panasu i komunistine utopija. Tik, kad viskas veiktu reikia kad visi taip gyventu bene naturiniais mainais.
Gediminas Jurgaitis 2011-08-25 23:12
90proc. arba visiški bukapročiai arba vis dar mano, kad kapitalizmas ir monetarinė ekonomika tobuliausia sistema...
sielinas 2011-08-25 23:37
Pinigai yra vienas įspūdingiausių visų laikų žmonijos išradimų. Tai bendras visuotinis susitarimas, kad už popieriaus gabalėlį, kuris šiais laikais praktiškai niekuo nepadengtas, galima gauti maisto, apsirengti ar netgi nusipirkti būstą. Kažkada labai seniai kiekvienas banknotas buvo padengtas auksu, tačiau tokia jau žmogaus prigimtis, kad jis godus ir vartotojas, o noras gyventi geriau nei išgali pinigą padarė pliką.
bambukas 2011-08-25 23:42
Arthuras 2011-08-25 23:47
Pasiūlyk geresnę.
sielinas 2011-08-25 23:55
Visi taip negali gyventi kaip ir važiuoti autostopu visi negali, nors ir labai labai norėtų
Foxman 2011-08-26 00:01
Paskaičiavus kiek ji gauna iš labdaros, tai manau išeitų daugiau nei pensija kurią gauna Lietuvos močiutės. Aišku, labai šaunu, kad likusius pinigus (700eurų - gaunama labdara) atiduoda kitiems. BET sakyti, kad išgyvena visiškai be pinigų, tai truputį per daug. Jei čia tik žiniasklaidos išpūstas burbulas, tai meh... paprasta senutė, tik nepatinka eurus rankoj laikyt (viską natūra pasiima).
immortallt 2011-08-26 00:54
Nu tada velniop jinai cia apsimetineja ? Tegul uz pensija issinuomoja nama, nusiperka darzoves, uz zoles nupjovima ir namo prieziura gauna $ ir tada gyvena. O ne maivosi ir sako, kad gyvena be kapitalistinio pasaulio, nors is tikruju jinai lygiai taip pat gyvena kaip ir kiti. Jurgaiti, tai tu bukaprotis. Zinoma yra geresniu santvarku, bet tai gal pasakyk bent viena ? O uz kapitalizma tikrai nieko nera geriau. Net turbut nesupranti kas yra kapitalizmas... Kapitalizmas egzistuoja nuo pat tu laiko, kai ismoko dali maisto atsideti musu proteviai. O monetarine politika tobulas dalykas, nes palengvina ir atpigina mainus ir tai nesusije su godumu ar dar kuo nors. Bretton woods standarto zlugimo priezasciu irgi nezinai o skiedi... Taigi esi totalus neismanelis ir sukalioji kazka, nors esancios santvarkos nesupranti. Socializmas su zmogaus natura egzistuoti negali. O ka kita dabar gali tureti galvoje as net neisivaizduoju.
bambukas 2011-08-26 10:49
Skandinavijoj visai sėkmingai egzistuoja.
immortallt 2011-08-26 11:56
Ar tikrai ten viskas butu taip sekmingai jeigu ne nafta ? O kitas dalykas, ten zmoniu kultura visai kitiokia, o ir zmones pradeda dabar po truputi isnaudoti sistema. Paziurekit pvz. Vokietija su socialine sistema - zmoniu verslo planas: prisidaryt vaiku ir nedirbti. Ten irgi tokiu atveju jau atsiranda ir daugeja.
bambukas 2011-08-26 14:32
Naftos daugiau turi tik Norvegija. Ten, mano galva, svarbiausias dalykas ekonominė ir socialinė žmonių lygybė, kas atvedė prie to, kad skandinavai vieni labiausiai savo gyvenimu patenkintų žmonių pasaulyje. O tavo paminėtą problemą-verslo planą į madą, tikriausiai, imigrantai atvedė. Bet manau, jog šis šaukštas deguto statinės nesugadina, o tai paprasčiausiai yra problema, kurią reikia išspręsti, negriaunant visos sistemos. Tik mes čia nukrypom nuo to ką norėjo paskyt Gediminas Jurgaitis, jog monetarinė sistemėlė yra šūdas, nes, iš tikrųjų, skandinavijoje ji puikiai veikia.
mykolas 2011-08-26 20:00
kapitalistas išleidžia xxxx kartų augiau, nors pats tų pinigų neuždirba. Vo čia tai tikras parazitavimas! Na o ši močiutė parazituojanti matyt atrodo tik anoniminiams interneto komentatoriams, bet ne žmonėms kurie jai padeda.
rimasD 2011-08-26 21:22
Už skrydžius lėktuvu, ji, turbūt, pasisiūlo lėktuvą nuplaut. Kompiuterį, tikriausiai, rado šiukšlyne, bet už internetą reikia mokėt, nebent dukros sumoka. Bibliotekos, sakykim, yra nemokamos, tiksliau sakant, išlaikomos iš mokesčių mokėtojų. Ar turi žmogus, nemokantis mokesčių, moralinę teisę naudotis biblioteka?
Arthuras 2011-08-26 21:33
Tai mūsų pensininkai irgi biblioteka naudotis negali?