Lietuvoje jus gali stebėti bet kas ir bet kur

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-01-31 19:33
Privačios kameros dažniausiai stebi privačias teritorijas arba patalpas, o juridinių asmenų kameros stebi viešas teritorijas ar patalpas. Jei lur nors eini tai eik taip tarsi tave visada stebėtu kameros, nors ju ten ir nėra kur eini. O reikalavavimas pranešti apie kameras laikau pagalba nusikaltėliams, nes jei nėra pranešimo apie kameras, žino kad gali daryti ką panorėję. Reikalavimas pranešti apie stebima kamera tai tas pats kas reikalauti nestebimoms teritorijoms pasistatyti kameras. Nes kitaip nusikaltėliai žinos, kad ten jų nėra ir galės plėšti kiek norės. Bei, kameros nėra prevencija prieš nusikaltimus. Tai priemonė išsiaiškinti nusikaltimus. O reikalavimus apie išankstini pranešimą apie kameras reiškia tik tie kurie žada nusikalsti.
Domas1 2012-02-01 09:09
Jei kam idomu ta pacia tema, pernai metais sukurtos naujausios kartos vaizdo stebejimo kameros AVS03A uz tikrai nedidele kaina su veido atpazinimu, priartinimu ir t.t. cia originalia kalba kam idomu ar kas iesko kameru pilna specifikacija is PDF'o:
Sinister 2012-02-01 10:19
Vistiek Lietuva niekada nepasieks Londono, kamerų skaičiumi. Pasaulinis panaptikonas plečiasi ir užklydo į mūsų kiemą:) Panaptikono idėja visai nebloga, jei nebus peržengtos ribos ir išliks savoka "privatumas". Patiko man John Twelve Hawks'o "Ketvirtosios erdvės" knygų trilogija ta tematika. Nerekomenduoju paranojiškiems žmonėms. Mąstantys - paskaitykit, jei dar neskaitėt.