Grįžta komendanto valanda: po 22 val. mokiniams negalima vaikščioti gatvėmis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2012-11-30 09:17
Manau, tie pažymėjimai nėra didelė problema - mokiniai juos labai greit suklastos.
Osiris 2012-11-30 10:14
Letai letai zmones vel praranda savo laisves ir teises...
Shinigami 2012-11-30 10:39
Ir kaip tėvams sulaikyti vaiką namuose po 22 valandos? Duos tėvui į galva ir išeis. O ką daryti jei vaikas išėjo 18 valanda ir ne grižo iki 22 valandos? Tėvams bėgti ieškoti po gatves jo? O jam grižus ką daryti? Mušti negalima. Neduoti dienpinigių? Vis tiek susiveiks, bobučių pilna vaikšto. Kitaip sakant liepia kažką daryti, bet nesuteikia teisių kažką daryti. Čia tikrai geras pastebėjimas. Yra daug gerų įstatymų, bet jų dauguma prasilenkia su realybę arba jie yra ne pilni, dėl to valdininkai juos interpretuoja kas kaip nori. Kaip kam patogiau ar šiaip nuo savo esamos nuotaikos.
vladas34 2012-11-30 10:57
paugli iki 16metu galima labai lengvai suvalditi o tai nezinantiems tevams tai ju paciu problema. su paugleis reikia daug bendrauti kalbeti paiskinti dalikus kuriu jie patis nezino nes nuo 12 ar 14 metu jau ir i kolonijas sodina pauglius kiek man zinoma cia nepriklausomai nuo tevu noro, nori ar nenori jie. o kad tevus sumus cia ir nusisnekejimas iskart taigi kolonija ar kaleimas gresia vaiku paugliui, kodel nes huliganizmas ir kuno suzalojimas , zinomai jei tevai to nores kad vaika ju paciu teistu ir sodintu uz tokius poilgius. taigi dabar ir moteris drasesnes apskundzia vyrus savo kad smurtauja ir gana sekmingai susitvarkoma su tuom yra, o cia su paugliu dar lengviau yra . tiesiog reikia netileti ir kalbeti .
Hmz 2012-11-30 11:07
Manau, visi sutiksime, kad vaikai naktį gerai mokytis, sveikai maitintis, sportuoti, ir turėti gyvenimo tikslą. Klausimas - ar kiekvienas "turėtų" turi pavirsti įstatymo raide? Manau, kad čia jau stipriai perlenkta lazda. Vaikų auklėjimas yra šeimos reikalas, ir kiekvienas valstybės įsikišimas turi būti keliskart pasvertas. Tarp kitko, Seimas jau ir anksčiau ėmėsi vaikų auklėjimo - priėmus Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą buvo uždrausta skleisti informaciją, kuri: 5) sukelianti baimę ar siaubą; 10) susijusi su nusikalstamos veikos modeliavimu; 13) kai demonstruojami inscenizuoti paranormalūs reiškiniai, sudarant šių reiškinių tikrumo įspūdį; 16) kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata; 17) kai vartojami nešvankūs posakiai, žodžiai ar nepadorūs gestai; 19) kuria skatinami blogi mitybos, higienos ir fizinio pasyvumo įpročiai; http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... y=&p_tr2=2
Jumbo 2012-11-30 11:10
Nesąmonė kažkokia. Kaip gali kažkas uždrausti būt lauke po 22h. Visa tai turi būt tėvų ir vaikų susitarimas ir į tai nereikia kištis tiems, kuriems nereikia.
Kirtiklis 2012-11-30 11:31
Po 22 vasarą į namus, kai dar šviesu? nesąmonė.
Eidumukas 2012-11-30 11:44
Vasarą nuo 23 val.
patalnius 2012-11-30 12:35
Nesuprantu, kodel jūs taip priešiškai nusiteikę prieš šį įstatymą, ai gal esate patys ne ką vyresni? Įstatymas geras, paaugliai iki 16 metų nera pakankamai saugūs gatvėse naktimis, tad įstatymas yra visiškai suprantamas ir reikalingas, tačiau prieš priimant įstatymą reikėjo pagalvoti kas tą įstatymą padės įgivendinti. Policija jau dabar yra perkrauta darbais, policijos remėjų nėra tiek daug, o pačių tautiečių mentalitetas sako, kad tai nėra nieko blogo. Iš principo mūsų valdžios įstatymai nera blogi, dalis jų yra tikrai gerų, tačiau priimdami įstatymus valdininkai pamiršta laikytis pagrindinių taisyklių įvedant pokyčius. Kažkuris pilietis skundžiasi, kad vaikas panaudos smurtą prieš savo tėvus ir išeis į gatves... Nežinau kokioje laukinėje šeimoje užaugai, bet būtent tokiom probleminėm šeimom kurios nemoka auklėti savų atžalų ir skirtas toks įstatymas, apsaugoti piliečius nuo laukinių piliečių bei jų atžalų. Taip pat nepamirškit, kad pažangios valstybėse piliečių mentalitetas yra kitoks ir jie patys neleidžia savo atžalom trintis gatvėse iki tam tikro amžiaus. Tokiose valstybėse kaip JAV, UK, Prancūzija ir kitose kultūriškai pažengusiose valstybėse vakarais praktiškai nepamatysit jaunuolių gatvėse, nes visi suvokia tai, kad vaikai dar negali pilnai apsiginti nuo galimų grėsmių. pasiskaitykit, tai yra ką aš atradau per porą minučių. Kiek dar patys galėtumėte pridėti istorijų kurias žinote? http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nu ... -59-258697 http://www.alfa.lt/straipsnis/10358400/ ... 5-18_17-22
Hmz 2012-11-30 13:06
Pirmame tavo linke aprašytas nusikaltimas įvyko 21 val.
immortallt 2012-11-30 13:09
Kas as zinau, kol mokykloje buvau, tai tokio draudimo ir nebuvo. O jei tevai nesuvaldo savo vaiku, tai ju auklejimo problemos.
Arthuras 2012-11-30 13:19
Absoliučiai kvailas įstatymas. Nei kas sugaudys, nei kam iš to naudos bus. Vietoj to, kad spręstų problemas, nuo jų bėga ir viską draudžia...
patalnius 2012-11-30 13:23
Iš principo reiktų ne įstatymų kurie padėtų pritaikyti teisingus modelius visuomenėje, bet tautos mentaliteto bei kultūros pokyčių. Kaip ir minėjau, įstatymai nėra blogi, tačiau valdininkai nesuvokia iki galo kaip yra sunku įvesti pkyčius į kultūrą ir nesilaiko visų taisyklių tam, kad sėkmingai tą padaryti. Dabar galioja idiotiškas modelis, kad įvedus įstatymą baudomis valdžia pasieks rezultatų, tačiau tai yra klaidingas modelis ir kai prasidės Lietuvoje šio laikotarpio moksliniai tyrimai tuomet mano šis teiginys bus pagrįstas faktais. Įstatymas bus pagrindas tam, kad apsaugoti kitus piliečius nuo probleminių tautiečių. Būtent tą turėjau galvoje. Faktas tas, kad nusikaltimas įvyko. Ar jis įvyko 9 val vakaro ar puse dešimt, ar dešimta ar dar kitą valandą, tik ĮRODO, kad visuomenėje jaunuoliams nėra saugu. Ar ties tuo nesutiksi? Ir jei nori diskutuoti, diskutuok ne dėl valandų skirtumo o dėl pačio fakto ar saugu jaunuoliam yra ar ne. Taip pat argumentuok teiginiais kurie yra protingi ir pagrįsti o ne kabinėkis prie menkų detalių
patalnius 2012-11-30 13:25
Tai gerai pilieti, kaip spręsti problemas. Parašyk man savo nuomone, kaip reiktų kokias problemas spręsti ir kodėl būtent šis įstatymas yra kvailas tavo nuomone.
Shinigami 2012-11-30 13:31
http://en.wikipedia.org/wiki/Juvenile_d ... ted_States http://www.ojjdp.gov/ojstatbb/offenders/qa03301.asp
Hmz 2012-11-30 15:08
Sutiksiu. Tai ką, uždrauskime paaugliams rodytis gatvėje ir dieną?
1337 2012-11-30 15:17
Sitas sarsalynas ir siausimasis man primena "kasiakams" vynioti skirtais popieriukus: pardavejai apsimeta kad parduoda tabakui vynioti, pirkejai apsimeta kad tabaka i juos vynios, nors visi puikiai zino kokia tikroji ju paskirtis Tas pats ir su malalietkom, nereikia apsimetinet slangom ir aiskinti kad su draugais prie kioskelio nakti geometrija mokaisi. Ziuriu paaugliai vis daro esmine klaida galvodami, kad suauge niekada nebuvo paaugliais ir nezino kas veikiama nakti besivalkiojant po miesta Ir tik nereikia lialia, kad didesne dali nusikaltimu padaro suaugusieji. Tie suauge nusikalteliai 95% atveju ir issauga butent is situ jaunuju naktinetoju. Ne vakar mes gime
Azuolas 2012-11-30 16:14
Kas čia dabar tokie esate, kad galėtumėte už visus spręsti kas teisinga, kas ne? Prašau, savo vaikus ir auklėkite, kaip jums atrodo tinkama, bet savo subjektyvaus "teisingumo" negrūskite visiems. O jei dar kam nors pasirodys "teisinga" grūsti šariato įstatymus, tai irgi palankiai sutiksite tokį įstatymą? Žiūriu kai kuriems piliečiams visia protas neneša, kas yra laisvė ir kas totalitarizmas.
Azuolas 2012-11-30 16:15
Ir baisiausia, kad daugumai piliečių tai vienodai "ai man vis tiek > 16". Kaip galima pro pirštus žiūrėti į totalitarizmo apraiškas???
Aidas 2012-11-30 16:23
Ąžuolas, deklaruokit, ką konkrečiai padarysite, kad tai neįvyktų? Edit: viskas čia normaliai. Baudžiamojoje teisėje dėl sunkių nusikaltimų asmuo yra subjektas tik nuo 14 m. Dėl kitų nusikaltimų bei kitokių pažeidimų tampa subjektu nuo 16 m. Taigi, kol pats negali atsakyti už savo veiksmus, tegul būna maksimalioje suaugusiųjų (mokyklos, sporto klubo, būrelio, tėvų, etc.) priežiūroje.