Tikrieji propagandos vaisiai: štai ką apie sovietinius laikus galvoja Rusijos jaunimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2016-06-27 22:19
Visiems bilietų nenupirksiu. O Latvija tai padarė nemokamą transportą ar Estija. Tik negerai, kad tik tos šalies piliečiams. Užuot skirę pinigus kariuomenei ir šiukšlinimui kosmoso ir Žemės orbitos, skirtų šiuos pinigus nemokamam transportui.
Atk 2016-06-27 22:27
Žinoma dabar gali rinktis visokias fantas, kokokolas visokius gerimus saldus, saldainių krūva, toks maistas duoda daug energijos ir žmogus be jo silpnai jausis. Saldumynai, tai kaip narkotikas. Reikalingo cukraus jau yra vaisiuose, kas viršum jau gali būti pavojinga, o čia niekas tavęs neriboja. Dar dabar daug kur deda palmių aliejų, kuris yra kenksmingas žmogaus organizmui, bet kitiems dzin, nes tai pelninga ir deda jį, nors jis kenksmingas. Jeigu anksčiau buvo vertinama kultūra, kas turėjo kokiu nors paveikslų daug ir domėjosi kūltūra, tas buvo garbingas žmogus, tai dabar dar tikslai suprimityvėjo ir vertinimas žmogaus primytyviuosne dalykuose.
Andrius+ 2016-06-27 23:18
Žmogus, kuris tikintis ir vadovaujasi krikščioniškomis vertybėmis garbina santvarką, kuri propagavo ateizmą Manau, kad prie anų laikų, už savo komentarus ir savo nuomonę pasėdėtumėte atitinkamoje gydymo įstaigoje.
Kirtiklis 2016-06-27 23:57
Maiste tu maiste. Teko būti kolukiuos? Kai trešti galima kiek nori, nebuvo žiurima normų ar kur kliuvo kur nekliuvo, svarbu įvykdyti normas. Darbas su technika - prasedejo, pragere kažkiek, o kai reik suveikia kad ale padarė, o perteklių tiek kuro ar kitko - į griovį šalia nuleido ir viskas padaryta. Be galo ne krašto galima vardinti vien kolchozo veikla, kur pati pradžia maisto grandineja oten jau bardakas, kur daržovių kokybė niekam nerūpi, ir vėliau visa tai keliauja ir iš jų daroma produktai.
- 2016-06-28 01:06
Būtent. Ant tavęs joti galima, o tu sakysi, kad viskas čia gerai, dvasinga ir kultūringa.
hamann 2016-06-28 10:19
hahaha, ooo taaip, sovietų sąjunga išvis yra kultūros lopšys... ) tu bent žinai, kaip ir iš ko buvo viskas gaminama tais laikais? kai nebuvo jokių standartų, kontroliuojančių institucijų ir jokios konkurencijos? kai visi buvo paperkami? Jei rusų produkcija buvo ir yra tokia nuostabi, kodėl jos nenori nei viena išsivysčiusi šalis? Trachunas ir diušės ir visas kitas tuometinis briedas, nebuvo saldūs? Kažkas verčia pirkto coca colą? fantą? ar visgi turi teisę pats rinktis ką gerti iš kaip minimum poros šimtų pasirinkimų artimiausioje parduotuvėje?
- 2016-06-28 21:44
Tai gi tokiems kaip Atk, pasirinkimas yra blogai - smegenų per mažai, kad išsirinktų pigiausią. Tad svajoja apie SSRS, nes juo tada pasirūpindavo.
Atk 2016-06-28 22:43
Pats sugalvojai tokį dalyką, kad pateisintum save.
Artojas 2016-06-28 22:48
Nu ir na*ui... Tokio idiotizmo seniai nesu skaitęs. Galiu tau konkrečiu pavyzdžiu paaiškinti, kad tais laikais kultūra BUVO NIEKINAMA. Va mano tėvai buvo inteligentai ir vos nebuvo ištremti į Sibirą vien todėl, kad jie turėjo kažkokį paveikslą. Ir tokių atvejų buvo ne vienas ir ne du. O dauguma tokių atvejų baigdavosi liūdnai - ištrėmimu ir mirtimi. Tad esi visiškas praplautasmegenis, jeigu drįsti teigti, kad SSRS, baisiausia valstybė per visą žmonijos istoriją, padariusi daugiausia karo nusikaltimų, buvo kažkuo gera. Net nacistinė Vokietija nėra pridariusi žmonijai tiek žalos kiek SSRS (ir jeigu nacistinė Vokietija nebūtų masiškai pati žudžiusi visko, kas nėra "arijai", tai ji būtų sutraiškiusi SSRS be galo lengvai, nes ten visi buvo pavargę nuo stalinistinės diktatūros). Taigi, viską apibendrinant, akivaizdu, jog čia yra asmenų, sergančių Stokholmo sindromu. Nors, vertinant situaciją logiškai, SSRS yra valstybė, kuri Lietuvą tiesiog sužlugdė ir privertė atsilikti nuo pažangesnio pasaulio dešimtmečiais, lietuvius sukiršino, supriešino, padarė totaliais bailiais, nepilietiškais, kas yra akivaizdu ir dabar. Taipogi per SSRS buvo sunaikintas ir kultūrinis židinys tremiant protingesnius ir turtingesnius žmones į Sibirą, kur dauguma tų žmonių mirdavo, o grįžę būdavo niekinami jau praplautasmegenių savo tautiečių, kas juos irgi pavertė mentaliniais vergais. O dabar mes bent jau turime pasirinkimą. Mes galime toliau nekęsti tos istorijos, pliektis tarpusavyje, bet galime ir keisti savo ateitį ir kartu suprasti, jog netgi vienu metu buvusi karine jėga galingiausia valstybė pasaulyje nesugebėjo palaužti lietuvių tautos, jos nutautinti.
Instruktorius 2016-06-30 13:10
Prasymas visiems nesikeikti, rasote idomei, bet kai tik keismas ar ivardijimas oponento /idiotu/ ar panasiai norisi praleisti eilute... technologijos man tuo ir patinka kad cia kai kurie moka priesininka taip susukti i raga vien zodziais/formulem kad anam ir fantazija baigiasi
Skeleton 2016-06-30 17:28
Gal nereikia sapalionių, gerai? Nori "cukruotų" vaikiškų pasakų? Disnėjus gali tau jų pasiūlyti į valias. O jeigu žiūri išimtinai Holivudo "bojevyykus" - tavo paties problema.
Atk 2016-07-01 13:52
"...Toliau kodėl pirkti parduotuvinį maistą?" Kaip tik aš jo ir neperku arba žiūriu sudėtį. Pavyzdžiui bulvės ir kitos daržovės užaugintos kaime, tai yra savo. Aš stengiuosi pirkto maisto nevartoti daug. Tuo labiau, kai visokie pakeliuose yra produktai, visokie makaronai, bulvytės, su kilmetrine sudėtim.
Atk 2016-07-01 13:55
"Kas iš to šūkio, jeigu jo niekas tada nesilaikė?" Anksčiau rusiškas, sovietinis žmogus buvo geraširdis, bruožas toks budavo, viesiems padėdavo ir nieko už tai mainais nelaukdavo. Kai sugriuvo sąjunga, tada šitas bruožas pradėjo greitai dingti iš žmonių, žmonės pradėjo į vilkus transformuotis, kiekienas už save.
Atk 2016-07-01 13:56
"O tai iš ko vairuotojams bus mokami atlyginimai? Iš ko autobusai bus perkami, iš ko remontuojamos autobusų stotys, iš ko bus prižiūrimi autobusai?" Iš valstybės biudžėto. Išlaidas kosmoso programoms ir karų programoms skirti tranportui ir tai, manau su viršum užtekstų pinigų. Dar naujina tą transportą kas 5 metus. Būtų senas, jei nenaujintų, gal net jau vien užtektų tų pinigų, už kuriuos nebuvo nupirkti nauji autobusai. Aš buvau Rusijoj, tai ten taip pinigus į kairę ir į dešinę nešvaisto, ten su senais autobusais važinėja.
Atk 2016-07-01 14:00
"Kodėl žmogus, kuris nesinaudoja tuo transportu, turi už tai papildomai mokėti?" Kol taip mąstytsi, niekad nepakilsi iki dvasinių aukštumų.
Atk 2016-07-01 14:03
"...Šūdą pirma labai gerai sumali, o po to jį išverdi. Smarvė yra tiesiog apgailėtina. ..." Taip, labai kūltūringas, žmogus matau. Toks gražus tavo žodynas. Toks žmoniškas, anksčiau buvo viskas taip nežmoniška, grubu, o dabar toks aukštas lygis, tokia kultūra, tokie žodžiai puikūs. Šaunuolis!
Atk 2016-07-01 14:11
Paimkime tom ir džerį, ten jie nuolat pešasi, mušasi, keršijavienas kitam, bombas mėto. Ar mieganti gražuolė, ten kažkas kažką apgavo, apmelavo, visi suskubo intriguose, kažkas kažko nekenčia. Na o gale pabūčiavo, atsikėlė, pasaka laiminga, bet kol vyko viskas tai žiūrovas kažko nekentė. Tas kas kurė šitą, jis tikslą pasiekė, kad tu kažko nekentei. O paskui galima paaukoti gražią pabaigą uždėti, ašarą spaudžia, nors visą siužetą pešėsi. Va taip paperka žmonės ir autorius realizuoja savo ligoto vidinio pasaulio fantazijas. Nors čia bet kokį filmuką jei paimti, ten surasti galima irgi kažko negero, sunku bus surasti visiškai gerus filmukus. Jei ir paimsim Vinipucho filmoką, tai ten Vinipuchui pasireškia gobšumas. Todėl vaikams galima rinkti tuos filmukus, kur daugiau gėrio. Anksčiau aplamai laikai buvo geresni, ne tik SSSR, bet ir kitur. Anksčiau ne tokie vilkai visi žmonės buvo. Dabar šitas suvilkėjimas atvedė prie terorizmų, prie grėsiančių karų, prie grėsiančio didelio vargo.
immortallt 2016-07-01 14:59
Taip taip, anksčiau žmonės geresni buvo, mažiau žiaurumų buvo. Ir pasaulinių karų nebuvo, nebuvo ir vagių, žudikų. Ir visi oriai gyveno, prisiriję pilvus, keliavo po pasaulį ir t.t. ir t.t. O iš tikrųjų, tik rožinėm spalvom praeitį matot, ir tiek.
pilietis 2016-07-01 21:45
Kurgi ne, kolukieciai atsilyginimo snapsu laukdavo kaip lietaus per sausra. Jei ne snapsu, tai vogtom gerybem. Ir apsciai buvo visokiu vertelgu, kur tik isdurt kita stengesi. Toks vaizdas, kad tamsta tycia visokius kliedesius cia rasineji arba neitiketinai naivus esi (jei gan jaunas), o gal tiesiog gerai praplautom smegenim (jei nebejaunas ir sovietiniu laiku mates).
pilietis 2016-07-01 21:59
Jei zmogus koki arkli turetu, pluga, tai isvis jokie autobusai jam nerupetu. O dar jei butu rinkejas, jam ne arklio nereiketu. O jei...