7 metus JAV gyvenanti lietuvė apie „amerikietiškos svajonės“ kainą: „net neįsivaizduojate, kaip iš tikro gera gyventi Lietuvoje“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Robkinas 2016-11-27 09:13
Tėvų draugai prieš kokį 16 metų susirinko šeimą ir išmynė į JAV, gal kokius 7 metus ten gyveno, paskui sugrįžo atgal. Nes ne toks jau ir puikus gyvenimas ten sakė. Kas parašyta straipsnyje, lygiai tą patį tėvų draugai irgi pasakojo, tik jie gyveno Los Andzele.
immortallt 2016-11-27 12:19
Taigi, sveikatos draudimo normalaus neturi, pensijai panašu nekaupė, vaikų į mokslus neleido. Tai dar daug išlaidų nepatyrė, kurias dengiame iš mokesčių.
Arthuras 2016-11-27 13:30
O dar neretai liberalai (turiu omeny ne partiją, o apskritai ideologiją) pateikia JAV kaip kažkokį pavyzdį, siekiamybę. Net ten negyvenant iš tolo šviečia, kad jie turi labai, labai daug problemų.
Siguas 2016-11-27 13:54
Tie liberalai ir sukure siuolaikine civilizacija. Viska ka turim tai tos ideologijos deka. Nera karo tai todel, kad valdzioje ne nacionalistai. Dauguma zmoniu noretu gyventi socializme, bet taip gausis, kad nebebus pinigu kas juos uzdirba. Amerika tai salis kuri dirba ir kuria ir kiekvienas turi galimybe daug pasiekti. Aisku tokia zmogaus prigimtis, kad jam vis maza ir nori daugiau gauti nei duoti. Gabiems ir iniciatyviems zmonems ten rojus. Kaip ten bebutu su kainom algos vistiek tokios , kad atmetus kainas jie geriau gyvena nei ES.
Arthuras 2016-11-27 14:28
Visada galima rasti (ir tai reikia daryti - ieškoti) balansą tarp darbo ir poilsio, tarp liberalizmo ir socializmo. Kraštutinumai, bet kurioje srityje - blogis. Man asmeniškai labiau priimtinas Vakarų Europos valstybių modelis. O ir tyrimai rodo, kad ir žmonės Vakarų Europoje laimingesni, nei Amerikoje.
Siguas 2016-11-27 18:01
Taip labai grazus pvz. skandinavu socialinis modelis. Bet jie nebuvo soc. lageryje ir zmoniu mentalitetas kitoks. Pasaulis ir gyvenimas palyginti ziaurus ir jei norime islikti siuolaikiniame pasaulyje turime buti pazangi kurianti salis, nes neturime gamtiniu istekliu ir todel negalime sau leisti skandinavisko socializmo. Liberalizmas skatina turto, geroves kurima, bet yra ir blogybe didele neligybe. Socializmas visur skatina veltedziu skaiciaus didejima ir bendra geroves smukima, tiesa mazeja neligybe.
Xdmin 2016-11-27 20:25
Pagyvens cia pora metu ir vel isvaziuos i Amerika, ar kita sali. Nostalgijos apimti visi giria savo tevyne.
mirtis 2016-11-28 04:01
Tik jau nereikia cia spangt... Durna ir gatvej musa... As gyvenu JAV jau 6 metai, mano viza pasibaigus jau senai, tai kaip ir nelegalus esu. Pirma internetas 100 baksu tikrai nekainuoja, apie 50 normalus palnas, nedaugiau... 150 uz telefona? Ar ji durna??? Veraizone as moku 50 uz nemokamus skambucius, sms ir 5GB(po to tik greiti sumazina) duomanu. Dviese dar pigiau gaunas plana imant. Cia viskas patikrinama zmones. Verizon yra geriausias tinklas amerikoj, nueikit i ju svetaine ir matysit planu kainas. Toliau gyvybes draudimas, jei neesi visiskas debilas kaip si dalyve, tai amerikoj pas aktara apsilankyti kainuos nuo $0 iki $50(ne specialistas ir ne kazkoks super duper, zodziu normalus pakankamai). Jei aisku greituke kviesit arba i ligonine eisit, tai kitas reikalas. Nezinau kokios kainos greitukes, bet ligoninej apsilankymas man patirtas, persviete ranka, suma atejo $500(nemokejau). Zodziu as cia galeciau sneket ir sneket, nesakau kad cia afigiet, as palaikau jos nuomone kad JAV - sudas, bet man vistiek geriau nei LT, bet cia tik mano atveju. Tai ka ji cia surase tai sudas grynas, as tarptikto irgi nemazai pakeliauju, lankausi po amerikonu namus kiekviena diena(toks darbas) ir matau kaip kas gyvena. Patikekit, ten nieko ko nera pas lietuvius... Vistik ji cia ir tiesos parase, bet as galeciau su ja gincytis ir faktus i akis drebt... Kaip jau kazkas sake, nostalgija...
Charger 2016-11-28 08:55
Durniu ir baznycioj ... Telefonas $35 / Unlimited DATA/TXT/MIN (Virgin Mobile) Internetas $89 1gbps (cia reta todel biski brangiau, comcasta uz kokius $50 butu imanoma paimti bet butu tik 50mbps ar kazkas tokio, bet ju supporta sudinas) Ikando barskuole vasara, 2 dienos ligoninej 38k ... Kadangi esu draustas tai saskaita $1787 As asmeniskai turiu 20 darbo dienu atostogu ! su ta pacia imone dirbu 3 metus.... Tai cia apie ka rasinelis buvo ?
immortallt 2016-11-28 11:04
Arthuras, JAV yra gerų ir blogų pavyzdžių, kaip ir Vokietijoje, Prancūzijoje ar beveik kiekvienoje šalyje. Gal net Rusijoje pavyktų rasti gerų pavyzdžių, nors kol kas niekas į galvą nešauna. Charger, kiekvienoje valstijoje ir vietovėje bus tokia pati kaina? Atostogų apmokamų dienos priklauso nuo įmonės. Kitur 5 dienas gauni kasmet kokius 5 metus. Po to prideda kasmet po dieną.
geziokas 2016-11-28 15:44
na tai už paslaugas nemoki, tai ir gera gyventi
sigun 2016-11-28 19:57
Iš mano aplinkos 6 draugai legaliai gyveno ir dirbo JAV ne po vienerius metus, kurie jau grįžo Lietuvon, čia pragyveno jau po 3-5 metus ir tikrai neplanuoja grįžt. 4 iš 6 už užsidirbtus pinigus JAV, turi savo verslus Lietuvoje. 2 iš 6 grįžo dėl prasidėjusių sveikatos problemų. Gerai galvoti apie Lietuvą yra nostalgija? Visai nebūtinai.
mirtis 2016-11-29 03:12
Zinau as tuos reikalus del sveikatos(pats pazystu zmoniu kurie gryzo del to), tai kaip jau sakiau, durna ir gatvej musa... Yra toks dalykas kaip Charity Care, toliau yra spec klinikos kur gali nemoketi, paskai kad negali susimoketi ir priima vistiek(o jei ir nori susimoket tai $25-30 vizitas), tos pacios klinikos su dantim, gali lankytis karta ar du per metus, kaina uz vizita(jei negali susimoketi, niekas nevercia). Viska galima padaryti, tik reikia zinoti kaip sistema veikia. Jei eini i ligonine su kazkokia beda(emergency), tai pirmiausiai gydo, paskiau aiskinasi kas mokes! Ne visi nostalgijos vedami gryzta, yra cia daug sudo amerikoj kuris man nepatinka irgi, bet diskutuojam straipsni apie kazkokia plevesa... Dabar puse Lietuvos kalbes kad JAV telefonas $150, o internetas $100 nu ir dar cia kruva reikalu... Vieniem gerai JAV, kitiem LT. As turiu cia savo versla nedideli ir man cia viskas daugiau maziau gerai. Nevisiem pavyksta prasimusti, toki dauguma atveju nesioja paskalas kaip ten blogai ir kaip ten sunku... Yra ir ten geru dalyku ir cia...
Kirtiklis 2016-11-29 03:39
Čia rimtai? Tai jei lūžo koja ar dar kas įvyko? Tai kiek ten reik uždirbt kad galėtum mokėt po 1,7k dolciu už 2 dienas, kažkaip kosmosas atrodo.
Pumper 2016-11-29 08:35
17, ne 1,7. O šiaip tai gi ne iš niekur beveik 18 trilijonų patys amerikiečiai prasiskolinę (+ 19 trilijonų nacionalinė skola). Čia pas mus labai mėgsta visi verkti, koks prastas gyvenimas, kiek mažai uždirba, bet niekas neskaičiuoja, kiek visko nemokamai gauna.
UTF16 2016-11-29 11:43
1787 $ sąskaita už nelaimę TURINT DRAUDIMĄ yra normalus dalykas? Aš per visą gyvenimą už gydymą tiek sumokėjęs nesu.
Charger 2016-11-30 17:21
Kirtiklis, taip as labai rimtai As nezinau, kiek uz kojos luzi, siaip turetu but zymiai maziau, nes barskuoles priesnuodziai labai brangus. Is tikro tai taip ir yra, JAV sveikatos sistema yra labai didelis kosmosas. Pas mane valandinis atlyginimas $17.25 per valanda / 40val + per savaite, tai istengiau susimoket. P.S Zinau, kiek pazistama susimokejo uz nykscio luzi Denveryje (Neturejo draudimo) $5k. UTF16, suprantu, kad Lietuvoje gydymas keliolika, kartu pigiau, bet cia ne LT. Ne, tai nera normalu. Aisku, galima nemoket, apeidinet visaip ... bet prasides visokios nesamones. Cia kazkas minejo FREE CLINICS , taip jos yra ... Bet jos skirtos skurdziausiems zmonems + ten tik basic proceduros. Pas mane mietse yra Virginia University ligonine, taip ten gydo dantis nemokamai - studentai, nes reikia praktikos ir t.t. BET TIK PAPRASTI DALYKAI toki kaip plombavimas, paprasto danties traukimas, valymos proceduros ir t.t Tas pats su free clinics ... Ten dirba savanoriai, nes gale metu sumokes maziau mokesciu uz tai, kad savanoriavo. Pvz jei reikia danties implanto tau niekas nemokaimai niekur nedarys. Kadangi man reikia vieno implanto tai zinau kaina $2k, ka darysi, mokesiu. Galejau riktis "tilta" uz $450 .. bet implantai ilgalaikiai jei prisiziuri.
Arthuras 2016-11-30 19:52
Aš suprantu, kad medikai turi daug uždirbti (ne taip, kaip Lietuvoje), kad medžiagos daug kainuoja ir t.t. Bet 2 dienos - 38k $?.. Sveiku protu nelabai suvokiama. Už valandą ligoninėje 800$... Charger, jei ne paslaptis, kiek kainuoja toks draudimas per metus, kuriuo tu buvai apsidraudęs? P.S. beje, implanto kaina visai normali. Lietuvoj kažkiek pigiau, bet neįspūdingai.
Charger 2016-12-01 02:50
As ir nesuvokiu ta prasme, kaip gavau saskaita, atsidariau voka .... ziuriu 38.. bla bla nu galvoju 4k ... po to is naujo ziuriu, kad truputi skaiciuku per daug ... po to susipratau .... Man rodos pirma karta gyvenime bloga pasidare ... I draudima pasiskambinau, ten viska sutvarke. Arthuras, as per menesi mokiu $113.47 (cia su visais mokesciais). Per metus negaliu pasakyt, nes pvz, jei paveluoji susimoket kazkuri menesi, kazkiek prisideda, jei veluoji pastoviai tai vis dideja ir dideja. As viena menesi velavau moket, nes pameciau kortele - ja uzblokavau - ir prisidejo $8l Cia rimtai Lietuvoje uz danti 2k euru ? Jus dar sakot, kad JAV brangu .. tai kiek laiko Lietuvoje reiketu dirbt uz vidutini atlyginima, kad susidet pvz, kad ir kokius 4 implantus ?
immortallt 2016-12-01 09:25
Charger, o draudimo sąlygose pasižiūrėjai, kiek dienų ligoninėje per gyvenimą draudimas dengs?