JAV mokinys buvo trumpam pašalintas iš mokyklos dėl vieno prietaiso naudojimo - kur baigiasi vaikų apsauga ir prasideda privatumo pažeidimai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

uogautojas 2017-11-17 13:40
"Patys amerikiečiai labai rimtai žiūri į privatumą" hmm...
UTF16 2017-11-17 14:26
Šitie įrenginiai turi didžiulį potencialą. Įsivaizduokit: pavagia dviratį ir jūs tiksliai žinot, kur jis yra. Beveik ideali apsauga nuo vagysčių, ar ne? Bent jau kol to neišbandai praktiškai. Nežinau, kiek patikimas yra tas autizmu sergančių vaikų sekiklis, bet dviratininkams aktualių GPS seklių rinkoje iš esmės švilpauja vėjai. Nusipirkau vieną tokį, bet iki praktinio panaudojimo prieiti neteko – nutrūko laidas. Visa konfigūracija vyksta per SMS ir ešmės visas sekimas – per GSM (vadinasi, reikia dar vienos sutarties su mobiliuoju operatoriumi). Sekimas GPS patalpose visiškai neveikia ir apskritai nė karto nepavyko. Nors reklamoje parašyta, kad baterija neva laiko mėnesį, man išsikrovė per naktį.
mindaugas.vaitiekūnas 2017-11-17 15:17
Aš irgi tokio kažkada ieškojau, galvojau montuočiau kur nors į vairo vamzdį, ragą ar rėmą. Po sėdyne gal nelabai tikslinga. Dar net nespėjus rasti prietaiso, kuris tuo metu atitiktų norimus matmenis, susidūriau su kita problema - baterijos tarnavimo laiku. Norėtųsi, kad prietaisas būtų "ilgaamžis" (kad bent vasaros sezoną atlaikytų vienu įkrovimu), bet pamačiau, kad turėsiu kelis kartus per savaitę jį išiminėti ir įkraudinėti - nepraktiška. Litus pakeitus į eurus, dviračio kaina akivaizdžiai sumažėjo, tad nebe taip stresuoju
goshtiz 2017-11-17 15:46
Sitokie straipsniai - nauja reklamos rusis. Neblogai neblogai..
UTF16 2017-11-17 18:34
Ir pardavėjai apie tai akiplėšiškai meluoja, rašo kad neva baterija laiko mėnesį.
Shinigami 2017-11-19 18:20
Kiek laikys baterija priklauso nuo ryšio kokybės. Kuo blogesnis ryšys tuo greičiau išsikraus. Kaip įsivaizduojate tas sekiklis perduos informacija jums jei ne mobiliuoju ryšių? Tai natūralų kad tokiems sekikliams reikia sim kortelės su mobiliuoju ryšiu. Vadinasi yra du ryšiai kuriuos reikia palaikyti. GPS ir SIM. Dar manau turėtu būti nustatimas kuriame nustatai kas kiek laiko siusti informacija mobiliuoju ryšiu. Kuo dažniau sius, tuo greičiau išsikraus. Todėl jei GPS ir SIM ryšys geras, informacija siunčiama ne per dažnai (nežinau koks tai dydis), tada gal ir laikytu mėnesį. Bet jei nustatai kad savo koordinates siustu kas 10 sekundžių ir dar prastas ryšys su GPS (pastate) ar SIM (miške) tada ir išsikraus greitai. Norint dėti į automobilį ir pamiršti kad jis yra tada reikia nuo akumuliatoriaus nuvesti laidus iki sekiklio, kad veiktu ne nuo baterijų. Sekikliai sudėti visame Vilniaus viešajame transporte. Todėl kiekvieno autobuso ir troleibuso vietą 5 metrų tikslumu matai pastoviai ir jie sėkmingai veikia. Tokius sekiklius net įmonės savo autoparke naudoja. Kad visada žinotu kur yra jų automobilis. Ir jie yra visai patenkinti. Todėl viskas priklauso nuo to koki pirksi, kaip naudosi, kaip įtaisysi. Nusiperki varžtų raktą ir skundiesi, kad su juo vinių neina kalti arba nepatogu kalti.