Elonas Muskas atskleidė, kad gyvena su Aspergerio sindromu - kas tai? Jis kamuoja ne vieną garsų žmogų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-05-11 17:53
Jo ypač tas užkliuvo, nes daug (normalių žmonių?) sako, kad nėra reikalo skraidyti į kosmosą, kad mums nereikia brangių elektromobilių ir kad visa tai neįdomu ir nereikalinga. Tai klausimas kas ištikro yra su nuokrypiais ir kas ištikro yra normalu?
Dannas3 2021-05-11 20:37
Kad Muskas turi aspergerį itariau ir beveik buvau tuo tikras per kelias min. ziuredamas Rogano podkastą. Labai jau neekspresyvus ir daugiau nei 15 min neiskentejau. Kita vertus, abejoju ar butu tiek pasiekes, kiek dabar yra, jei neturetu aspergerio. Tokiu zmoniu tikslo siekimas gali butu vos ne maniakiskas. Daugybe mokslininku turejo aspergeri, kaip pvz Niutonas ar Dirac. Daug ka trigerinanti Greta Tunberg taip pat su tuo gyvena.
Benediktas 2021-05-11 20:51
Normalu viskas, paaiškina Maslow piramidė. Kiekvienas sakantysis randasi kažkuriame piramidės sluoksnyje ir jis subjektyviai teisus.
conjurer 2021-05-12 15:49
Nepamirškim egomanijos. Vien tik su aspergeriu tiek versle nepasieksi.
immortallt 2021-05-12 15:52
Na nežinau, Musk'o egomanijos nematau, egomaniakinės asmenybės nesėdi po 16 valandų darbe kiaurus metus ir nemiega darbe po stalu. Egomaniakinės asmenybės pavyzdys Trump'as, kuriam dzin žmonės ir jų gyvybės, pilietinių neramumų ir susišaudymų grėsmė. Na Karbauskis su Veryga ir Skvernu irgi turi bruožų - rekordus mušė susirgimai ir mirtys iš paskos sekė, jie tuo metu buvo atsakingi ir galintys tai keisti, bet jiems svarbiau buvo paatostogauti.
kukulis4 2021-05-12 15:56
Arba pakurenti zidinius pries pasibaigiant kadencijai ir tada po savaites, istaisius kiaules snukius sukauti 'ziurekit kaip Simonyte nesusitvarko'
conjurer 2021-05-12 16:17
Čia jau apibūdinai empatijos trūkumą. Taip jis irgi turi egomaniją, bet su šiek tiek kitokiais simptomais. Jo egomanija yra tiesiog erzinanti, o musko labiau duodanti naudos. Čia kaip su girtu žmogum, su vienu bus linksma, kitas darys nesąmonęs, dėl kurių visiems aplink bus gėda. Apie gandrų partiją net nenoriu kalbėti...
immortallt 2021-05-12 16:20
Na šįkart pagalvojau nesimėtysiu tokiais agresyviais kaltinimais, bet šiaip tai būtent taip ir galvojau kad bus dar spalio pradžioje. Pavasarį supratau, kad kiaulių kiš vien iš tų pažadėtų pinigų pensininkams, vienkartinę išmoką dėl COVID padarinių neva. Conjurer, O čia jau sunkiau atskirti, bet ką fanai mano, nereikėtų sutapatinti su tuo kaip pats elgiasi. Jei jautiesi esantis stipriai geresnis už kitus, tai kaip tik sieki sudaryti hierarchiją, ar pvz. kaip ir Ignalinos direktorius buvęs iš sovietinių laikų, įsirengi kabinetą 200 kv.m., o stalą pastatai ant pakylos dar. Kiek apie Musk'ą žinau ir jo organizacijas, kaip tik struktūra plokščia ir stalų su paaukštinimu jam nereikia. Kas dėl Trump'o ten dar daugiau visko persipynę, teisus, kad tai ir empatijos trūkumas, bet kalba ėjo ne tik apie atskirus asmenis, bet ir visą šalį. Jis negalėjo pripažinti, kad jis nėra geriausias, ar kad bent jau taip nemano didžioji dalis JAV gyventojų. Jis visada randa pasiteisinimų ir pan., jis visada geriausias, jis visada kažkam kažką parodys, nors niekas jau net nesiklauso jo. O šiaip reziumė, kiekvieno žmogaus kiekviena silpnybė gali tapti stiprybe tinkamoje vietoje, tinkamai išnaudota, ir priešingai, stiprybė gali tapti silpnybe. Svarbu suprasti savo stiprybes ir silpnybes ir rasti sau tinkamą vietą, apsistatyti save tinkamais žmonėmis (kaip samdomam darbuotojui irgi), ir tada gali pasiekti įspūdingų rezultatų.
conjurer 2021-05-12 16:47
Na gal kažkada kabinetas reiškė daug, bet kas iš to, kad jį mato tik keli darbuotojai, kuriuos kvietiesi "ant kilimėlio"? Musko apima daug daugiau - socialiniai tinklai yra jo kabinetas. Ir įtaka juose didesnė nei bet kokio kito CEO. Net nežinau ar būtina hierarchija šiuo metu, kai retas žmogus be musko gali pasakyti bent vieną žinomą teslą ar spaceX darbuotoją. O ir tie su egomanijos bruožais nėra izoliaviasi nuo naujovių, jei kažkoks metodas padeda pasiekti sėkmės, tu jį naudoji, o po to sakai kad viską pats sugalvojai, ir padarei.
immortallt 2021-05-12 17:26
Bet egomanija yra siekis pripažinimo, kad duok die niekas iš tavęs nepasijuoktų, kad visada atrodytum geresnis už kitus. Turėjimas įtakos nėra egomanija, tai yra pasiekimas, ir tu arba tuo naudojiesi, kaip ir savo prestižu, žinomumu, elementariai žiniomis ar gebėjimais, bet yra kai žmogus save tiek sureikšmina, kad nebemato kito pasaulio. Na sakau, Trump'as čia esktremalus to pavyzdys. Gal ir Musk'as tai turi, pernelyg mažai domėjausi, kad ne tokį akivaizdų atvejį matyčiau.
conjurer 2021-05-12 18:05
Sujungus su aspergeriu ne be taip ir akivaizdu.
bahuriux 2021-05-12 21:09
https://lt.wikipedia.org/wiki/Aspergerio_sindromas Truputi paskaitinėjau wiki, idomiai čia viskas gaunasi, kai genialūs žmonės laikomi nevisai normaliais.
conjurer 2021-05-12 22:32
Akivaizdu, nes tokių mažuma.
Dannas3 2021-05-13 10:43
Conjurer nieko čia nereik sujungt, tiesiog žmonėms su aspergeriu yra sunkiau skaityt kitų žmonių emocijas, dėl ko jie gali atrodyt pasikėlę žiūrintys tik savęs, bet toks 'egocentriškumas' labai skiriasi nuo narcizų piktybinio ego. Aspergeriai tikrai tokio neturi. Dar kartą, skaitom apie aspergerio sindromą, kad ir baxuriux nuorodą. Raktiniai žodžiai, aukštesnis intelektas bei specialus hobis į kurį labai įsitraukiama. Musko atveju tas hobis yra kosmosas. Baxuriux čia ir listas žymiausių žmonių su nustatytu arba įtartu aspergeriu https://blog.ongig.com/diversity-and-in ... -syndrome/ idomiausia, kad visa šventoji ketveriukė-Jobs, Zuckenberg, Gates ir Musk su aspergeriu:)
ElniaRagis 2021-05-13 12:45
https://blog.ongig.com/diversity-and-in ... -syndrome/ Nuorodoj spėja, kad ir Trumpas turi aspergerį
Dannas3 2021-05-13 13:00
tas tai prajuokino
immortallt 2021-05-13 13:22
Tai kai išmoksime genais manipuliuoti, aspergerį visi tėvai vaikams bandys įskiepyti Kalbant kas yra normalu - absoliuti didžioji dalis visuomenės darbas yra darbas, jie nesiekia kažko profesinėje srityje, nėra tikslo ir noro ištobulinti savo įgūdžius. Na omeny net tas pats koks statybininkas, imkime karkasininką, gali tobulinti ir siekti kuo geriau išanalizuoti galimas jungtis, konstruktyvus, sandarinimo sprendimus ir t.t., kad galėtų labiausiai tinkamus sprendimus kiekvieno namo atveju parinkti. Tada gali judėti ant sudėtingesnių konstrukcijų, ar kas dabar vyksta, varyti daugiaaukščius pastatus. Čia reikia ne tik medžiagų gamybos specializuotos, konstruktoriaus braižančio, bet ir sugebančių tai įgyvendinti meistrų. Tai tokių kažko siekiančių max yra 30%. dar kokie 20-30% trumpam gali kažko siekti, visi likę tiesiog nuo 8 iki 5 ar jei už viršvalandžius moka dar pasėdėti, ir dirbti minimaliai kiek reikia. Kokybė rūpi tiek, kiek užtenka, kad užduotis skaitytųsi atlikta. Savo darbu nesididžiuoja ir poreikio neturi. P.S. meistras anksčiau buvo įvardinamas kaip aukščiausią lygi pasiekęs amatininkas, tai va turbūt šia prasme siekiančių tapti "meistru" savo srityje yra mažoji dalis.
Stebėtojas 2021-05-13 17:54
immortal, apibrėžk, prašau, kokybės sąvoką.
kestutisz 2021-05-13 18:01
O iš kur žinia ką tas "8-17" laisvalaikiu veikia? Gal ten aukštumas pasiekia, bet už tai pinigų neuždirba, o valgyt tai reikia :) Kartais darbas yra tik darbas, priemonė pasiekti visai kitus tikslus.
immortallt 2021-05-13 21:30
Aš gal šiuo atveju labiau apie tą variantą, kur bet koks rimtesnis "hobis" irgi realiai yra darbas. Na omeny jei laisvalaikis yra pagerti, tv žiūrėti, bimbinėti, net ir jei tik tą pačią knygą paskaityti, be kažkokio iš to tikslo ar rezultato, tai 8-17, jei tu po darbo eini kažką tyrinėti, kurti, investuoti savo veiklą į kažkokį progresą, kažkam pagalbą ir t.t., tai realiai irgi yra darbas. Tik dažniausiai tas kuris darbe tik atsėdi, retai kada ir po darbo kažką naudingo nuveikia. Stebėtojas, kokybė, tai visi nekiekybiniai parametrai, bet šiuo atveju net ir pagaminamas kiekis gali būti kokybis rezultatas, jei tai yra sistemos ar proceso tobulinimas, kad visą laiką daugiau yra būtų padaroma. Asmeniškai mano atveju, pasiekiau tokį lygį, kai darbo neieškau, į mane patys kreipasi tiek įmonės, kurioms reikia konsultacijų, tiek ir konsultacinės įmonės, kurioms reikia pagalbos. Dar reiktų biški pasikelti lygį kaip konsultantui, kad dažniau galutiniai klientai kreiptųsi tiesiai į mane, o ne per aplinkui, tai čia vietos dar tobulėti daug. Taip pat ir kaip ekspertui dar vietos tobulėjimui yra labai daug, iš dalies dėl to, kad sritis nuolat keičiasi. Tai kas buvo geriausia prieš 3 metus, dabar jau nebėra optimalūs sprendimai. Tai ir veža iš dalies, nes nuolat gali tobulėti. Iš kitos pusės, sritis labai plati, vienam žmogui viską suvirškinti net nežinau ar per gyvenimą įmanoma, bet kai mėgstu matyti "Big picture" dėliojant jį kaip mozaiką, tai man žiauriai tinka. Ko nemėgstu - šlifuoti teksto, stilistiką gaudyti, gramatiką, o nemoku nušlifuoti dizaino. Klientui dažnai to reikia, o profesiškia nepasiekiau to taško, kai turėčiau pastovius kontaktus, kurie man tai darytų. O ką kalbėti apie komandos valdymo įgūdžių tobulinimą, planavimą veiklos (užduoties įgyvendinimo planą, ne laiko, o turinio prasme) ir dar daug kitų dalykų, kurių įvaldymas trunka bent dešimtmetį.