Škotiško viskio gamintojai dūmoja apie jų veiklos įtaką klimatui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-11-06 17:41
Šalin rankas nuo... viskio Jei rimčiau, tai turbūt, tik mizeris sunaudojamas tų durpių. Išvis nemaniau, kad viskio gamybai reikia durpių dūmų. Jei jie pakeistu receptūrą ir dūmams naudotu pvz atsinaujinantį alksnį su visom šakom ir lapais, manau net geresnį skonį išgautu, sprendžiu palei tai, ar aš norėčiau mėsos, ar žuvies išrūkytos su durpėm, ar su alksniais.
punktyras 2021-11-06 20:02
Aišku, viskiui gaminti tų durpių sunaudojama mizeris, bet čia tiesiog geros valios ženklas, manau. Jei viskis būtų varomas iš žuvies ir mėsos, tikriausiai naudotų alksnius, ar vyšnių medieną
kestutisz 2021-11-08 10:48
Na jau, čia gi visai keistųsi* skonis. Na kaip koks nžn vietinės gamybos Dundulio Kovarnių alus - nebebūtų to unikalaus pelkėje mirkytų ir po to sudegintų padangų skonio/kvapo, dėl ko ir pirkdavau :) * na ok, nžn, tik spėlioju - gi kažkokios konkrečios varyklos, nemaišyto, spec technologija pagaminto viskio ne taip dažnai ir tenka pavartot, kad įvertinti niuansus tarp durpių iš bet kokios pelkės ir būtent tos salos durpių
bahuriux 2021-11-08 13:03
gerdami mūsų viskį isšaugosite planetą, nesukelsite klimato kaitos, nesunaikinsite rūšių įvairovės, bla bla.
Darius995 2021-11-08 21:08
O man asmeniškai smagu pavadinime matyti retą žodį "dūmoti" su vykusia dviprasme aliuzija į dūmus.
punktyras 2021-11-09 15:57
Smagu, kad kažkas pastebėjo pastangas
bahuriux 2021-11-09 20:07
Pastebėjau ir aš iš karto. Atsiprašau kad nepagyriau. Įdomus straipsnis ir netikėta tema.
punktyras 2021-11-10 10:17
Jau gali nesiginti, šaukštai po pietų