Tokijo benamiams - plastmasinės gyvenamosios kabinos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2010-01-09 18:59
Nu kad nelabai pigiau Shinjuku ka nors rasi. Nekilnojmas turtas ir bendrai erdve Tokijoje labai brangiai kainuoja. Vienintele alternatyva kapsulems yra 24/7 veikiantys mactonaldai, interneto kavines, manga kavines ir t.t. Ten yra dusai bazines salygos, tai daug benamiu ten buna. As uz nakty kiek didesnej kapsulej Tokijaus centre mokejau apie 250 lt (11000 ienu)
Strong_Bad 2010-01-10 02:58
Siaip straipsnio pavadinime "benamiams" reiketu ivilkt i kabutes, nes is straipsnio paaiskejo, kad ten ne benamiu issigelbejimas, o visdelto viesbutis su savo kaina, ir toks tikras benamis sau niekad negaletu leist tokios prabangos. Tikrai is pavadinimo maniau, kad bus kalbama apie tai, kaip tai benamiais rupinasi suteikdama pstoge nakciai, ir tikrai maniau bus toks simbolinis mokestis. Bet paaiskejo, kad ten tikras viesbutis su viesbutiska kaina Kazkas sake, kad reik lietuviskai penkiem zmonem susimes ant buto, kad pigiau butu, bet tai visiskai butu nepriimtina japonui, jie gan uzdari zmones, megstantys turet savo erdve. Kazkada teko ziuret laida apie japonija, nezinau kiek ten teisybes, bet 90% tikrai bus Tai esme ta, kad paprastai jie labai mazai buna namuose, visa diena dirba ir namo gryzta tik permiegot. Tai negi permiegojimui reikia 3 kambariu buto? Jei kalbet apie seima su vaikais, tai jau kita kalba. Audrius, kaip ten buves galetu ir papasakot kaip ten istiesu ta tvarka
T 2010-01-10 10:02
to Strong_Bad Kad japonai, korėjiečiai, ar kiti daug dirba ir blogai gyvena, tai visokių darbdavių ir žmonių gyvenančiu ant socialinių pašalpų įsivaizdavimas ar propaganda. Jei japonai daug pagamina, tai kažkas visa tai ir nuperka ir kas jei ne patys japonai. O jei nuperka, tai turi turėti laiko ir sunaudoti.
Strong_Bad 2010-01-10 18:37
to T O tu es girdejes apie toki dalyka kaip eksportas. As nezinau kokia dali jus saly uzima eksportas, bet sakyt, kad jeigu pagamino tai patys turi ir sunaudot, tai visiskai nesamone.
Audrius 2010-01-10 19:19
As ten tik 3menesius gyvenau, tad daug nepripasakosiu. Faktas, kad jie dirba labai daug ir tiketina, kad namuose laiko neleidzia. Siaip salis labai liberali, kaip USA, kalbant apie socialines garantijas ir bendrai valstybes vaidmeny zmoniu gyvenime. Mokesciai labai mazi (BVP 4% ar tai 5%), pajamu mokestis irgi labai mazas, todel algos dideles (tarnautoju tokijuje pacios didziausios pasaulyje). Bet jei prarandi darba pasidaro labai sunku gyvent. Visiems labai rekomenduoju pagyvent Japonijoj, ypac Tokijuje. Man labai patiko.
T 2010-01-11 08:30
to Strong_Bad Jei yra eksportas, tai yra ir importas. Vis tiek pinigai pasidalinami pagal kažkokias proporcijas tarp darbuotojų, darbdavių ir valstybės. Žmonės kažkiek sutaupo, o paskui leidžia, mažiau taupesni iš karto, daugiau taupesni išleidžia vėliau, ar padėjus į banką tuos pinigus kažkas pasiskolina ir išleidžia. Didelis eksporto ir importo skirtumas gali būti dengiamas kitokiomis pajamomis ar išlaidomis, kaip turistų atvežtais ar išleistais pinigai, investicijomis, palūkanų kitoms valstybėms sumokėjimas ar gavimas ir t. t. Šiaip Japonijoje eksportas viršija importą apie 800 dol. vienam gyventojui, tai sudaro apie 2 - 3 procentus jų BNP.
DJ_LFS 2010-01-17 04:11
600 baksu jiem taip pat kaip mum koks pora simtu lt, ten visai kitoks pragyvenimo lygis, tai ir kainos musu akimis aukstos