Tai, ką patiriate, gali neegzistuoti. Keistos realybės tiesos viduje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2021-06-28 21:55
Jeigu kurti virtualu pasauli toki kokiame esame,tai sistema kai stebetojas kuria realybe reikalautu maziau resursu. Nes is anksto sukurti visa virtualia visata, ja palaikyti ir i ja patalpinti stebetojus reiketu daugybes resursu, ir is anksto numatyti visus stebetoju veiksmus. Kai stebetojas kuria stebejimu, daug paprasciau. Aisku nusisukus menulis nedingsta, nes ji palaiko stebetojo atmintis, jis jau buvo pastebetas, be to ji islaiko ir visi kiti stebetojai. Bet vel gi atrandame koki reiskini, kurio niekas buvo nepastebejes, bet logiskai jis turetu buti, ir tas reiskinys atsiranda. Kitu atveju, jis turetu buti, o stebetojas jo neranda, nes jo nera, ir stebetojas stebisi kas per nesamones. Nera to kas turetu buti. Ir jam is karto prasideda paranojos kad gyvena netikrame pasaulyje. O dabar viskas atitinka. Kiekvieno stebetojo samone veikia kaip kompiuteris kuris siuncia duomenis i visatos pagrindini kompiuteri apie jo pastebejimus ir yra fiksuojama visatos kompiuteryje. Ir kadangi tai jau pastebeta ir uzfiksuota tai jau bet kuris kitas stebetojas gali ta pasitikrinti ir patvirtinti nepriklausomais eksperimentais ir stebejimais. Kai kas vyksta, kas neįmanoma tikrame pasaulyje. Tai zmoniu supergalios. Na ten visokia telepatija ir panasiai. Tai sunku irodyti ir realiame pasaulyje vargu ar imanoma. Tiesiog visa tai tam tikri sistemos nesklandumai. Bet del to tik idomiau. Nes kai kurie protingi stebetojai, zemeje tai siuo metu zmones, kartais stebi nesancius ir neymanomus dalykus. Na savo vaizduotes kurinius, ir laiko juos realiais, kuriuos dauguma stebetoju neigia. Bet kai kurie del savo tam tikru psichiniu savybiu patvirtina. Gaunasi konfrontacija. Taigi tokie netikri stebejimai pagrindinio visatos kompiuterio blokuojami ir salinami. Taciau jie ir toliau yra nuolat siunciami i ta pagrindini kompiuteri, ir kol dar nespeta remiantis daugumos kitu stebetoju patirtimi pasalinti, yra vygdomi kaip tikri. Jeigu imtume pasauli kur visi stebetojai kazkodel tiki magija, tai ta magija ir egzistuotu. Bet tai butu bardakas bile koks. Greitai uzsilenktu tokia visata. nes kas nors sugalvotu magijos pagalba uzgesinti saule. ir ate
Staska 2021-06-28 22:11
Koks skirtumas, fizinis pasaulis egzistuoja nepriklausomai nuo to egzistuoja samoninga gyvybe, ar ne (kad mes ji suvokiame, per savo potyrius ir koncepcijas, dar nereiskia, kad to kazko is viso nera). Turbut niekas nepaneigs, kad Pauksciu tako galaktika, ar vanduo Zemeje egzistavo dar pries samoningo zmogaus atsiradima. Visokie Idealizmai, is visoviduramziu filosofiniai/ teologiniai pezalai.
jordanbn2 2021-06-28 22:19
Tai cia stebetojas tur but turima omeni ne tik zmones. Pats visatos simuliacijos kurejas buvo stebetojas. ir ten ateiviai visokie, na bakterijos irgi stebetojai siaip Na ir musu praeities tyrinejimas ir stebejimas yra galiausiai is dalies kuriamas musu paciu stebejimu. Tai viskas teisinga, mes ir turim neabejoti kad viskas buvo iki musu. Nes tai logiska, kazko kito mes ir negalejome pastebeti. Nes savo stebejimu butent tokiu pastebejimus ir sukureme
Benediktas 2021-06-28 22:38
Paprasčiau turbūt sukurt „energijos erdvę“ su tam tikrais viduje iš anksto esančiais dėsniais (kaip dabar yra) - ir jau kaip susidelios, taip, o nei viska simuliuoti, vargti. Belieka tik stebet kaip viskas deliojasi - jei čia eksperimentas. Iš išorės galima dar kašką irgi daryt: patrankyt, patraukyt už šonų ir žiūrėt, kaip ta „energetine sriuba maisosi“. Salia kita visata paleidi, tik pakeiti kokius fisikinius desnius, kitokį impulsa užduodi - ir vel stebi, kas pasidaro. Simuliavimo budu irgi ta pati gauni, bet tai resursu reikalaujantis veiksmas. Čia kaip mes galim kompe sumodeliuot chemine reakcija, o galima tiesiog realybeje reagentus sumaisyt ir paskui paziuret, kas gavosi. Rezultatas bus tas pats, jei simuliacija tobula. Nebent visatos stebetojui irgi egzistuoja laikas, tai gal pasimuliuot greiciau, nei leisti vykti sava eiga. Jei jis skuba kazkur zinoma
vytautas50 2021-06-28 23:10
Benediktas 2021-06-28 23:47
Čia turbūt priklauso, ką vadiname sąmone. Esu girdėjęs kad kiti sąmone vadina visą visatą. Psichologijoje tai siauresnis dalykas: protas, emocijos, prisiminimai, identitetas(savimone).
vytautas50 2021-06-29 00:02
Benediktas 2021-06-29 00:49
Bet tas pats yra ir su gyvūnų rūšimis, jie irgi turi savo ypatumų skirtinguose žemynuose. Kad ir varlės prisitaike savo odos spalva prie aplinkos, ar paukščiai tos pačios rūšies, bet turi savitumų. Pvz juodaodziu oda is tikruju yra atsparesne saules poveikiui, ten pas juo daugiau saules. Kas šiauriau gyvena, daugiau riebalų sukaupia, maziau saules - oda šviesi, viskas atrodo logiska, žiūrint iš atrankos puses. Labiausiai tik keista, kad zmoniu smegenys (savimone) taip skiriasi nuo antru protingiausiu gyvunu, pvz bedzioniu. Bezdziones miske gyvena, mes siunciam raketas i Marsą.
vytautas50 2021-06-29 01:07
Benediktas 2021-06-30 11:15
Kaip manai, koks galėtų būti tikslas užvesiti skirtingas rases?
vytautas50 2021-06-30 12:37
Benediktas 2021-06-30 12:55
Teigi, kad atmintis, patirtis, priežasteis-pasekmės ryšys nesvarbu? Jei nežinosi, kaip kas veikia ir ką išmokai vakar, tai net bato neužsiriši. Jei vakar tave apvogė kažkokių būdu, negi nereikia išsiaiškinti priežastis, kodėl taip atsitiko ir ką daryti, kad tai nepasikartotų? Aš manau bio mokslui, svarbu visos smulkmenos, kad galėtų labiau padėti medicinoje. Šitos mintys, kurias sakai, kad aukštesnio intelekto protas atnešė skirtingas rases į skirtingus žemynus, jau sklandė prieš 2012. Kaip pavyko žmonėms išsisukti nuo tokių minčių užblokavimo? Juk žmonės buvo valdomi? Kaip manai, kas turi daugiau įrodymų DNR tyrėjai, archeologai ar knyga, kurią skaitei?
vytautas50 2021-06-30 13:58
Benediktas 2021-06-30 14:40
Nuostabu, kaip tu gali tikėti kažkokia knyga, kurią parašė kažkoks žmogus. Iš kur jis šią istoriją paėmė? Jis bendravo tiesiogiai su tais kūrėjais žmonių kalba?
vytautas50 2021-06-30 14:55
Benediktas 2021-06-30 15:03
Tai tavo terorija, bet jei tau reiktų įrodyti mokslininkams, pasitelkiant kažkokius faktus, įrodymus, būtų sunku manau.
vytautas50 2021-06-30 16:37