Žemės ateitis futuristų akimis: mašinos susijungs su žmonėmis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tuzas 2010-11-04 13:11
Wow, idomiai cia , bet dali tiesos tai tikrai parase as manau kad bus armagedonas, nes po truputi (jau dabar) mirsta zmones nuo sawo sukurtu prietaisu ir ju sukeliamu ligu , tai kas bus ateiti tada?
Azuolas 2010-11-04 13:30
Kažkaip labiau pastebimos tik amžiaus ilgėjimo, populiacijos didėjimo ir sveikatos gerėjimo tendencijos. Tos neva tai "technologijų sukeliamos ligos" tai puse jų gandai, kita pusė visai nereikšminga palyginus su teikiama nauda.
Pachmielo 2010-11-04 14:05
Jau tūkstančius metų žmogus nesikeičia. Fizinis pasikeitimas labai mažas, o apie tuos pačius asmenybės bruožus žinome nuo rašto atsiradimo: meilė, pavydas, egoistiškumas, rūpinimasis šeima... visiškai nepasikeitė. Tukididas , atrodo, rašė, kad istorija kartojasi, nes žmogus nesikeičia (ta prasme žmonija) ir jis pasmerktas kartoti klaidas. Tad netikiu, kad per 100 metų pasikeis tiek, kad susilies su mašinomis. Dar prisimenu tokią seną fantastinę laidą per tv "Peržengus 2000 metus". Prisifantazavo iš peties, o kasdienis gyvenimas nekažką ir tepasikeitė.
arimanas 2010-11-04 14:12
riboto mastymo esat. eina kalba apie neigaliu zmoniu susiliejima arba kareiviu ir t.t i roboto skeleta. tai yra galunes mechanizuotos, kurios jau db taikomos placiai. po 100 metu manau tikrai zmones tie kuria negali normaliam savo kune judeti buti sveiki ir pilnavertiski, bus mechanizuoti us roboto galunem. db kitas dlaykas sakot kad technologijos nekenkia zmoguj, oj zmogeliai dar ir kaip kelia, tik tai vyksta letai lb letai. priklauso nuo zmogaus ka jis naudoja bet kad nuodija zmones technologijos galima pazvelkti ir is dvasines busenos ir is fizines. tam tirka prasme zmones tampa invalidais, kai tik pasirodo naujoves tehcnologiju, nes vis fiziskai arba dvasiskai silpnejam.
RiMuSaS 2010-11-04 14:13
kazkokie cinikai susirinke nereikia loti kad per 100 metu zmones, bei ju aplinka nepasikeite labai. Ji pasikeite labai smarkei. O kalbet kad per 100 metu negali ivykti tokie kardinalus pasikeitimai kaip cia snekama juokinga. Telieka laukt ir stebet kas nutiks iki 2100 metu. Technologine pletra progresyviai vis aktyviau pleciasi. O kalbet, kad technologijos neatnese zmonems minusu irgi juokinga. Aisku pliusu daug, bet kaip pvz.sveikatai ir socialiniam bendravimui pakenke ganetinai nemazai. zmones vis maziau juda, gyvai bendrauja. Galima pletotis ir smulkiau, bet nera tikslo nukrypt nuo straipsnio. Faktas, kad kolkas neigera viskas linksta.
zfroidas 2010-11-04 14:16
Jei zmones ir nesikeistu taip stipriai tai technologijos vistiek keiciasi o zmoniu norai jas panaudos sau tobulinti. Beto genetiskai zmones gales ir keis save, o tada tu paciu savybiu pas zmones kaip pries 1000m gales ir nelikti....Jei kam pasiulytu but nemirtingam nesunaikinamam, neserganciam ir pinigu kalnus kas atsisakys? ir neisileis i savo lasteles nano robotu armijos....armijos kuri tau tarnautu?
faktas 2010-11-04 14:28
Futuristai kartais pamiršta, kad augančiai populiacijai reikia resursų...
zfroidas 2010-11-04 14:37
apie kokius resursus kalbam kai anglijoj ant tokio pacio zemes ploto pragyvena 20mln zmoniu o lietuvoj tik 3mln gyvena...tai sodink bulves... resursus ....tusti laukai stovi kokios problemos... vandens pilni ezerai, juras nudruskint galima afrikoj...o aukstos technologijos kaip tik i nano dydzius skverbiasi jom isvis resursu nereikia: nanorobotai, genu inzinerija, informacines sistemos, kompiuterine optimizacija visko, genetiskai modifikuoti daugiau resusu duodantys augalai, gyvunai, maziau eikvojantys - zmones
Iko 2010-11-04 15:04
Interneta pasauliui pristate ne Pentagonas, O CERN.
Swift RR 2010-11-04 15:11
Ateityje nebus ne tik rytų ar vakarų, bet ir šalių
Wolfy 2010-11-04 15:21
Kad ir dabar ,kai kuriuos zmones galima vadinti kyborgais,kurie turi dirbtinius implantus,tokius ,kaip sirdis,ivairios galunes bei sanariai.Bet tikrai abejoju,kad zmones virs grynai masinomis,be jokiu jausmu ir t.t.
Azuolas 2010-11-04 15:24
Jo, kuo toliau, tuo vis mažėja gyvenimo trukmė, prastėja sveikata, masiškai miršta žmonės nuo eilinės infekcijos. Čia tą bandai įrodinėti su savo "faktais"? BuuUUuu baisiosios technologijos, juk gyventi "dvasingai" miške buvo daug geriau!
Swift RR 2010-11-04 15:24
Dagyvensi iki 2100?
MindaugasV85 2010-11-04 15:32
RiMuSaS 2010-11-04 15:47
O koks paranojikas Na tu nori pasakyt musu pasauleliui tik i gera kad musu dabar pradejo dauget taip sparciai ?? aaa matomai nelabai domiesi ka atnesa toks populiacijos augimas. Nematau reikalo aiskint smulkiau nes esu garantuotas kad perskaitysi tik puse mano sakinio ir pulsi komentuot. Tik nepasakok man pasaku. Tarkim kinijoi ir senais laikais zmones ilgai gyvendavo. O ka pasako apie tave, tavo poziuris, kad gamta ir zmogaus dvasinis stabilumas nieko neverti. Kad esi sukirmijes tau rupi tik nauda o visa kita nesvarbu, nes nauda visdelto didesne. As nesu nusiteikes pries technologijas, pats puikiai esu su jom susipazines ir seku ju pletra. Bet faktas, kad mokslas be humaniskumo tikrai nera gerai. O kas tau leidzia sprest kas yra gerai, o kas yra blogai ?? Taip gyvenam ilgiau, musu mirsta vis maziau jaunam amziui ir panasiai. Bet ar tikrai visu zmoniu gyvenimo kokybe yra tokia puiki kaip tu cia megini pasakyt ? Zmones nuolat skuba, pervarge.... Godus perka visoki slamsta reklamuojama per Tv, valgo beverti komercini maista, stengdamiesi pasijust geriau, bet taip brenda tik i didesne nevilti. Daug galima apie tai kalbet, bet mano esme ta, kad zmonems reikai ismokt saikingai ir atsakingai naudotis naujausiomis technologijomis.
RiMuSaS 2010-11-04 15:50
Dabartinem salygom abejociau. Bet nezinau kas bus toliau. Jai jau dabar monuot planuoja mikroschemas i smegenis kad greiciau reguotum ir mastytum. Tai gal ir pas mus ateis toks laiaks kaip is filmuko. Ghost in the Shell.
modis 2010-11-04 15:50
Ghost in the Shell, man vis dar geriausias Cyberpunk anime. Jame praktiškai viskas ir yra ką čia pasakoja (nors sukurtas dar 1998). Taip kad tegu nerodos toks protingas tas autorius. Tiesa tame anime valstybės tebeegzistavo.
Azuolas 2010-11-04 16:00
Pats sau leidžiu, nes suprantu kas man yra gerai, kas ne. Tikrai man geriau dirbti 8h, o ne >12h per parą, geriau, kai turiu ne tik už ką pavalgyti, bet ir nusipirkti kokį džiuginantį niekutį, geriau, kai menkiausias ligas galiu išgydyti. Jei ne technologijos jau keleta kartų būčiau miręs. O iš kur ir kaip tu žinai kas žemei ar "pasaulėliui" gerai, kas ne, tai jau mistika Tuo labiau kokie yra visi žmonės ir ką jie veikia... Aš pvz net neturiu TV, tai jau automatiškai iškrentu iš tavo įsivaizduojamo "žmonių apibrėžimo"
T 2010-11-04 16:20
Atsimenu kitų futuristų rašytu prieš kelis dešimtmečius straipsnių analizę. Deja, o gal ir gerai, bet visi pranašavo per didelius pasikeitimus kurie kartais net visai neišsipildė. Aišku, TSRS laikų „futuristai“ viska piešė šviesiomis spalvomis, 1980 m. gyvensime komunizme, 2000 m. visi turės po butą, kotedžą ar namą ir automobilį. Lietuvoje šiltnamiuose bus auginami bananai ir apelsinai. JAV futuristai – optimistai net garažus siūlė statyti automobiliams – lėktuvams, nes sakė, kad ateityje tokie hibridai paplis. Klydo ir demografai, dabar pasaulyje žmonių turėtu gyventi ... dar daugiau. Per Žaliąją revoliuciją kaip reikiant padidėjo maisto gamyba, padidėjo ir žmonių skaičius. Kai kas manė, kad reikia kelių dešimtmečių, kad atsistotu 3 pasaulis. Deja, prie Afrikos problemų prisidėjo AIDS. Nepakilo ir kitos (išskyrus Kinija, Persijos įlankos valstybės) 3 pasaulio valstybės. Kaip tik atsirado ar išplito futuristų labai neaptarti daiktai, mobilieji telefonai, GPS, kompiuteriai. Atsimenu dar kokiais 1988 m. TSRS atrodė gyvuos amžinai. Visai nebuvo kalbama apie pokyčius šeimoje. Dar 1990 m., kad kas gyventu susidėjęs, tai buvo kalbama tik apie kažkokius mistinius, neegzistuojančius degradavusius girtuoklius. Narkomanija praktiškai neegzistavo.
Liootas 2010-11-04 16:24
Reikėtų, kad užeitų ledynmetis. Tada Žemė bent kiek "apsivalytų" nuo visų parazitų - žmonių.