Rusijos mokslininkai tikisi iki 2031 metų išvysti ateivius  (25)

Per artimiausius 25 metus Rusijos mokslininkai tikisi gauti nežemiškos gyvybės egzistavimo įrodymų. Apie tai Sankt Peterburge (Rusijos Federacija) vyksiančio tarptautinio simpoziumo, skirto nežemiškų civilizacijų paieškai (SETI), išvakarėse surengtoje spaudos konferencijoje pranešė Rusijos Mokslų akademijos Taikomosios astronomijos instituto direktorius Andrejus Finkelšteinas, skelbia naujienų agentūra „ITARR-TASS“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gyvybės genezė yra taip pat neišvengiama kaip atomų formavimasis… Gyvybė kitose planetose egzistuoja ir mes tai sužinosime per artimiausius 20 metų“, – sakė Rusijos Mokslo Akademijos Taikomosios astronomijos instituto direktorius Andrejus Finkelšteinas, kurio žodžius cituoja naujienų agentūra „Interfax“.

„Šiandien absoliučiai patikimai galima tvirtinti, kad gyvybė ir protas – visiškai įprastas dalykas Visatoje, ir artimiausiais dešimtmečiais mokslininkai atras vietų mūsų Galaktikoje, kur egzistuoja tokia gyvybė“, – sakė mokslininkas.

Ekspertų teigimu, fundamentalieji dėsniai, lėmę gyvybės atsiradimą Žemėje, veikia visoje Visatoje, jiems paklūsta visa, kas gyva ir negyva. „Mūsų Saulės sistema nėra unikali vieta, jei kitoje Visatos vietoje egzistuotų panašios sąlygos, gyvybė neišvengiamai taip pat būtų atsiradusi“, – aiškino A. Finkelšteinas.

Kalbėdamas tarptautinėje konferencijoje, skirtoje nežemiškos gyvybės paieškos klausimams, A. Finkelšteinas sakė, kad 10 procentų žinomų aplink saules skriejančių planetų galaktikoje primena Žemę.

Jeigu ten gali būti vandens, tai gali būti ir gyvybė, sakė jis ir pridūrė, kad ateiviai išvaizda taip pat galėtų būti panašūs į žmones su dviem rankom, kojom ir galva. „Galbūt jų odos spalva galėtų būti kitokia, bet juk ir Žemėje ji skiriasi“, – pridūrė mokslininkas.

A. Finkelšteino vadovaujamame institute vykdoma radijo signalų siuntimo į atvirą kosmosą programa, pradėta dar praėjusio amžiaus septintame dešimtmetyje.

„Visą laiką mes ieškome nežemiškų civilizacijų, iš esmės laukiame žinutės iš kosmoso, o ne atvirkščiai“, – sakė instituto direktorius.

Tarptautinis simpoziumas „Nežemiškų civilizacijų paieška“ Rusijoje surengtas pirmą kartą, iki šiol jis vyko Londone ir Paryžiuje. Pasak simpoziumo organizatorių, šio forumo metu mokslininkai aptars ir apibendrins savo darbų rezultatus, nustatys perspektyviausias tyrimų, kuriais siekiama aptikti galimus nežemiškų civilizacijų požymius, kryptis.

Sankt Peterburge vyksiančiame SETI forume bus apibendrinti pusę amžiaus trukusių nežemiškų civilizacijų paieškų rezultatai. Vadinamasis „pasyvusis SETI“ projektas, kuriuo siekiama rasti nežemiškų civilizacijų skleidžiamus radijo signalus, vykdomas nuo 1960 m. Egzistuoja ir „aktyviojo SETI“ programa: mokslininkai jau kelis kartus į kosmosą siuntė radijo signalus, skirtus kontaktui su nežemišku protu užmegzti, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (25)