Profesoriau, kaip gyvensime dar po 50 metų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2011-11-12 13:07
Cha, moksliukų svajonė :)
eimantasks 2011-11-12 13:52
„Pavyzdžiui, nuėjai į naktinį klubą, pamatei patinkančią merginą, bet nedrįsai užkalbinti. Nufotografavai, paveikslėlį įmetei į paieškos sistemą ir sužinojai jos vardą, pavardę, pomėgius, veiklą, gal net namų adresą“, – pasakojo mokslininkas. Visai invalidais tapsim jei jau net nereikes gyvai kalbint, krc vieni bailei gyvens, apgailetina, isnyksim garantuotai
SuperHP 2011-11-12 15:00
Tai jau įmanoma :):) Nufotografuoji ir nuotrauką siunti Google paieškai (tai įmanoma, bet Google dėl asmens saugumo šiuo metu žmonių fotografijų neieško), kuri suranda panašią nuotrauką kokiam nors FaceBook, o jau pastarajame beveik viską galima sužinoti.
Houdini 2011-11-12 20:15
Bet jei klube išgėręs alaus nedrįsai užkalbinti, tai kas iš to, kad sužinosi jos vardą ir kur gyvena – vis tiek neišdrįsi nueiti į namus
Indigo89 2011-11-12 21:31
Galesi raustis siukslese ieskot panaudotu higieniniu paketu xD
Borland 2011-11-13 11:09
Kas čia visiem su tuo balsu valdomais prietaisais? Sėdi sau trulike ir kalbi su telefonu? O kaip darbe? Kai aplink kolegos? Net ir namie dažniausiai būni ne vienas. Mano manymu vienintelis valdymas, kuris pakeis klaviatūrą ir pelę, tai valdymas mintimis. Kas liečia apie vaizdą, tai ateityje jis bus perduodamas tiesiai į akies nervus, be jokių lęšių, ekranų ir t.t., taip pat nereikės jokios panos fotografuoti, kompiuteris esantis žmogaus viduje, vaizdą paims tiesiai iš akies nervų, ras informaciją ir pateiks ją tiesiai į akies nervus, taip žinosi jos vardą ir kiek jai matų, dar prieš užkalbinant. Daiktus valdysime mintimis, pvz robotus su dirbtiniais intelektais. Gulėsite lovoje ir jums tereikės mintimis pranešti robotui su dirbtiniu intelektu, kad norite kavos, už 5 min jis ją atneš O ar įsivaizduojat kaip pasikeis darbas kompiuteriu? Juk vaizdą matysite be jokių prietaisų, tiesiog eidami į parduotuvę, sėdėdami troleibuse ar gulėdami lovoje, vadinasi bus galima programuoti tiesiog fiziškai niekur nežiūrint ir nieko nedarant, tik galvojant ir matant, ką jau kalbėti apie komunikaciją mintimis, visas darbo kolektyvas galės namie gerti arbatą ir matyti prieš save žmones, su jais bendrauti lyg jie būtu šale, tačiau jie bus už tūkstančių kilometrų ir visa tai vyks be jokių papildomų ekranų ar prietaisų, tai reiškia, kad jūs galėsite judėti laisvai, t.y. nebūsite pririštas prie konkrečioje vietoje esančio ekrano ir nereikės nieko laikyti rankoje.
iusegun 2011-11-15 00:19
Borland, kam i akies nerva - akis pati vaizdo nesupranta - vaizda apdoroja smegenys - tai tiesiai i smegenys ir vaizdas keliaus. tik ar tai jau nepanasu i virtualu pasauli?
Borland 2011-11-15 10:35
iusegun, tai vaizdas per akies nervą patektų į smegenis, jei siųsi ne per tuos pačius nervus, tai smegenys tai gali suprasti kaip trečią akį, bet kaip ten bus taip Ateitis nusimato smagi Po 50 metų manau liks tik viena profesija, Vadovas. Kurie vadovaus dirbtiniui intelektui. Nebeliks nei protinį darbą dirbančių žmonių, nei fizinį, nes dirbtinis intelektas tą darys žymiai geriau ir greičiau. Kiekvienas paprastas žmogus turės sąskaitą, t.y. tam tikrą sumą pinigų už kuriuos jis per mėnesį galės kažką įsigyti. Jei norėsi daugiau, teks kažką kurti įdarbinant dirbtinį intelektą. Visa tai išplis per 10 metų nuo centralizuoto dirbtinio intelekto sukūrimo. Žmogus užsisakys norimos išvaizdos robotą ar kitokį padarą, ar įrenginį ir tiesiog pasirinks prie kokio centrinio intelekto jis turėtų jungtis ( galbūt toks bus tik vienas).
Analog 2011-11-15 12:04
Aš nebūsiu toks drąsus ir apsiribosiu tuo, kad gal pagaliau bus sukurtas tas informeris