Islandija turi savo Lochneso pabaisą? (Video)  (3)

Nejaugi Islandija iš tikrųjų turi kažką panašaus į mitais apaugusią Škotijos Lochneso ežero pabaisą? Vaizdo įraše užfiksuotas didžiulis gyvatę primenantis gyvis, judantis ledinės upės vandenyse, skelbia „The Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įraše, kurį praeitą savaitę padarė Islandijos gyventojas Hjörturas Kjerúlfas, įamžinta paslaptinga būtybė, plaukianti Jokulsos a Fiolumu upe šalies rytinėje dalyje. Jau po savaitės šis sutvėrimas tapo tikra sensacija ir nuo šiol plaukioja interneto platybėse.

Atsiranda manančių, jos šis vaizdo įrašas – įrodymas, jog legendinė pabaisa, pavadinimu Lagarfljótsormurinn – islandiškasis Lochneso ežere gyvenančio gyvio variantas – tikrai egzistuoja.

Spėjama, kad milžinišką gyvatę primenanti pabaisa gyvena Lagarfljouto ežere, kuris yra 40 kilometrų ilgio ir 112 metrų gylio. Nuo tada, milžiniškas kirminas buvo pirmą kartą pastebėtas 1345 metais, apie jį laikas nuo laiko pasirodo vis naujų žinių.

Tačiau Lagarfljótsormurinn pabaisos ekspertas tvirtina, jog šis vaizdo įrašas – klastotė.

Tarptautinio kriptozoologijos muziejaus Portlande vadovas Lorenas Colemanas labai domisi Islandijoje gyvenančia pabaisa ir išsamiai ją aprašė savo knygoje „Field Guide to Lake Monsters and Sea Serpents“.

L. Colemanas teigia esąs sunerimęs dėl to, kaip vaizdo medžiagoje vaizduojama pabaisa, ir tvirtina, jog šį kartą visuomenei pateikta klastotė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (3)