Gobio dykumoje Kinijoje – didžiulės neatpažintos struktūros  (12)

Kosminiai palydovai Gobio dykumoje, Kinijoje užfiksavo didžiules neatpažintas struktūras, praneša telegraph.co.uk. Dviejuose atvaizduose, kuriuos pateikia „Google Maps“, galima įžiūrėti šviesą atspindinčius stačiakampius, baltų, ryškių susikertančių linijų raizginį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitoje nuotraukoje matyti didžiuliai koncentriniai ratai, o jų viduryje stovi lėktuvai. Visa tai aiškiai matoma iš kosmoso. Tai paskatino susimąstyti, ką Kinija galėtų kurti regione, kurį naudoja karinėms, kosmoso ir branduolinėms programoms. Dvi ryškios stačiakampio formos figūros yra už 110 kilometrų nuo artimiausių didesnių kelių, be to, nėra jokių ženklų, kad kur nors aplink būtų vykdoma kokia nors veikla. Vis dėlto, ganėtinai netoli, už 640 kilometrų, yra Ding Xin karinė bazė, kur Kinija vykdo savo slaptą orlaivių bandymų programą. Už 640 kilometrų į kitą pusę yra Lop Nur, druskos ežerai, kur 1967–1995 metais Kinija išbandė 45 atomines bombas. Dar vienoje nuotraukoje matyti daug metalinių kvadratų, nuklotų susprogusių automobilių liekanomis, o kitoje – sudėtingas, maždaug 29 kilometrų ilgio tinklas. Visos šios vietovės yra prie Gansu (Gansu) provincijos ir Sindziango (Xinjiang) autonominio regiono sienos, kai kurios už mažiau nei 160 kilometrų nuo Jiuquano, Kinijos kosmoso programos būstinės ir paleidimo aikštelių vietos.

Šių statinių paskirtis nežinoma, tačiau spėliojama, kad tai gali būti optiniai bandomieji poligonai Kinijos raketoms, atkartojantys miestų gatvių tinklą.

Gynybos ekspertas Timas Ripley palygino šias struktūras su panašiomis, esančiomis „51-ojoje zonoje“, slaptoje Jungtinių Valstijų karinių bandymų bazėje Nevadoje.

„Apskritimo atvaizdas labai panašus į raketų bandymų poligoną, kur išdėstyti taikiniai ir instrumentuotė, turinti fiksuoti ginklo veikimą. Amerikiečiai daug tokių turi Nevadoje, 51-oje zonoje“, – teigė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)