2045-ieji: kaip gyvensime singuliarioje visuomenėje?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

šakės 2012-05-11 12:23
Pernelyg optimistiška prognozė, kad iki 2045 metų bus pasiektas singularity. Praeito amžiaus šeštame dešimtmetyje žmonės manė, kad iki 2000 metų bus pilnai kolonizuota saulės sistema, dirbtinis intelektas pasiekęs sąmoningumo lygį ir t.t. Vėl tas pats kartojasi. Beje, tokių žmonių, kaip Kurzweil išvis nederėtų klausyt, nes jis tik pinigus užsidirbinėja iš visokių konferencijų ir knygų, kur žmonėms pasakoja tai, ką jie nori girdėti - kad dar jų karta taps nemirtingi. Nesvarbu, yra tame tiesos ar ne, kuo daugiau išnaudos mirties baimės instinktą, tuo daugiau pinigų uždirbs. Visai kaip religijos.
sabotan 2012-05-11 13:10
Pilstimas is tuscio i kiaura partijos liks ir jos kuo toliau tuo labiau skirsis isiskirs koikios ė š partijos ultra desniuju ir kairiuju tiesiog desniuju ir kairiuju ir dar kelios gali but. Nemirtingais netapsime tol kol nepradesime skraidit i kitas zvaigzdes nes nebus tiek resursu
technologas 2012-05-11 13:51
Nu įdomiai čia sumąstė. Neseniai straipsnelis MIT buvo, kad 2030 ekonomika žlugs. Tai čia jau viskas po žlugimo vystysis? "Prie to prisidės ir jau minėtas pasaulio natūralių išteklių mažėjimas. “Žinoma, kartu tai gali tapti ir galimybe, jei situaciją vertintume iš investavimo perspektyvos”, Kas įdomu, sutinka, kad išteklių skaičius ribotas, gyventojų skaičius, kaip čia rašoma, toliau auga. Tai kaip juos visus reikės aprūpinti? Ne, rimtai? Kas apskritai yra ta "ekonomika"? Juk tai ne tik pinigų spausdinimas. Pinigų nevalgysim. Jei sutinkame, kad ištekliai ir galbūt skurdesnės rūdos, nei prieš šimtą metų. Molibdenas per pastaruosius 10 metų pabrango ~8 kartus. Tai liečia eilę kitų senkančių išteklių. Tai klausimas - ar bespėsim į tą "singuliarumą"? Šiaip kai pagalvoji, žlugus ekonomikai kažin kam ten rūpės suartėti su metalais. O nemirtingumo kažin ar benorės patys žmonės. Kas gi norėtų gyventi amžinai, kai prasimaitinimui teks kasptytis savo darže, vis apsidairant, ar iš miško neateina tavęs suėsti alkani baisiausi žvėrys - Homo Sapiens? O kapstytis gali tekti - jei nebus ko pilti į traktorius ir kombainus, vienintelis šansas pramisti. Kažkaip labai jau mes įpratę, kad maisto galima nusipirkti parduotuvėse. Elektromobilizuojantis tokiais tempais, galima ir nespėti viso parko pervesti. Siūlot kitą scenarijų?
ENORCA 2012-05-11 18:12
Kažkada visi kalbėjo, kad jei žmonija nenorės išmirti nuo bado, tai ~2000 turės maitintis specialiai išveistais dumbliais. Gerai, kad ne visos prognozės pildosi
rwc 2012-05-13 12:17
Šituos fantastus su Kurzweiliu priešaky atvirai kaltinu fantazijos trūkumu. Įsikando vieną idiotiškai banalią idėją ir melžia babkes iš lemingų. Kuris iš tų balvonų išpranašavo feisbuką, a?