Inžinierius: žvaigždėlaivį „Enterprise“ įmanoma pastatyti per artimiausius 20 metų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tomokoja 2012-05-15 00:22
ar tu visiskai neskaitei straipsnio, tik antraste? gi viskas parasyta apie kura ir keliones laika. o maistas irgi ne beda, juolab kad pasiust galima mazesni erdvelaivi kaip kurjeri.
vvv2 2012-05-15 09:16
- ką gali pasiekti "mokslininkas", kuris drįsta garsiai ištarti tokią girtuokliškai buitinę nesamonę: "pasauliui trūksta pinigų"..
Arns 2012-05-15 09:24
O kodėl statom ne Babilon5? Tai kad ten neaiškūs svaičiojimai, vos ne viską dar reiktu išrasti, net pačią statybą kosmose, toks daiktas tikrai ne iš modulių susidėtu, o jei ir susidėtu tai reiktu velniškai didelio kiekio, ko vėl gi su šiuolaikiniais pajėgumais gamyba būtu superilga ir iškėlimas superilgas. Kiekviena klaida kainuotu milžiniškai, o esant tokiam technikos patikimumui, tai bent 1/1000 praradimų ar apgadinimų iškeliant įvyktu. Kas dėl kelionės laiko, tai irgi labai jau viskas optimistiškai atrodo, ypač kad varikliams keliami reikalavimai, o tokių dar nėra. Tad apie tikruosius parametrus sunku kalbėt, turime elektromobilius ir norimų parametrų neina pasiekti jau su mums žinomomis technologijomis.
vvv2 2012-05-15 09:39
- Žmonija numatomoje ateityje gali projektuoti tik skrydį į Marsą, tikslu ten įrengti mokslinę koloniją. Toliau nuo Saulės per šalta, arčiau per karšta. Tokiam skrydžiui nebūtinas gigantiškas monstras, apie kurio patvarumą galima kliedėti tik visiškam diletantui medžiagų atsparumo moksle. p.s. kas šiandien realu? pirmiausia krovininis laivas, gabenantis reikiamą įrangą ir atsargas link Marso orbitos, prototipu galime imti jau sukurtą kosminę stotį, patikimumui užtikrinti tokių reikėtų bent kelių su nusileidimo/pakilimo moduliais (šatlais?). antra - keleivinių laivų, kurie būtų nemasyvūs ir manevringi meteoritų išvengimui, galintys švartuotis prie krovininių. dirbtinės gravitacijos sukūrimui galėtų "šokti sukinyje" poromis.
Pailiokas 2012-05-15 10:27
"žvaigždėlaivį pastatyti mes jau galime – ir turėtume to imtis tučtuojau, nedelsdami" mirštančio nerdo apsiseilėjęs įžūlumas.
SpAcE 2012-05-18 20:56
Reset5 2012-06-08 10:24
O kodėl kurti būtent star wars dizaino laivą, manau pusės kilometro laivo pakaktų(dar trumpesnio galbūt), įsodini mažesnę įgulą, prikrauni daugiau atsargų. Išliktu ten ilgiau, o net ir 100 žmonių įgula jau būtu labai gerai. Taipat sugalvotu formą (jei įmanoma, daug neišmanau apie tai) palankią manevrumui. Ir kainuotu mažiau, taspats gautūsi. Tas dizainas nelabai kažkoks.