Buvusi SETI direktorė: kam ateiviams užkariauti Žemę?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2012-05-25 14:29
Tai tik senos bobos vizija pro rozinius akinius. Kodel mes ieskome egzoplanetu? Ogi todel, kad viena diena galutinai issunkus zemes planeta turetume kur persikelti kolonizavus svetima planeta. Tikrai abejoju ar kada isikursime kurnors uz saules sistemos ribu, bet jei taip butu, ir nukeliave i svetima planeta aptiktume vietinius, tai duodu nukirst - isprovokuotume konflikta ir iszudytume visus kas pasimaisytu kelyje. O jei mes taip galime pasielgti, tai kodel negali taip paselgti zali zmogeliukai? Ir ar tikrai manot, kad jei visatoje yra daug protingu sutverimu, tai mes is ju esame ziauriausi?
technologas 2012-05-25 14:39
Jei tarkime mes ne viską žinome ir tarpžvaigždinės kelionės yra įmanomos, kodėl per milijardus metų neišsivystė tokia civilizacija, kuri galėtų mus aplankyti? Jei taip būtų įmanoma ir paplitę, tikrai skraidytume apsižvalgyti atostogoms po gretimas žvaigždžių sistemas. Arba - gal prieš kažkiek milijardų metų išsivystė tokia civilizacija. Kaip tokia civilizacija žiūrėtų į bandančius sekti pėdomis konkurentus? Net jei resursų jai nereikia (kuo aš smarkiai abejoju), ji žiūrėtų į juos kaip į pavojų. Gal jos jau nebėra, o siekiant apsisaugoti nuo pavojų išmėtyti po galaktiką kažkokie automatiniai įrenginiai (death stars...), atpažįstantys tokį pavojų ir sunaikinantys. O gal dar ir yra, tik neturi laiko/noro visur skraidyti. Gal kai kurios civilizacijos žino apie juos, tyli, todėl dar gyvos. Kodėl mes nepagauname akivaizdžių radijo signalų iš kosmoso? Tos kur dar gyvos, tyli. Tos kur skelbėsi, jau Skamba logiškai? Tikrai, moteriškė taip optimistiškai viską sudėliojo, bet turbūt gamtoje vyksta konkurencija, kova dėl išlikimo. Pagaliau panašios rūšys į žmones galėjo išsivystyti ir išlikti tik dėka kasdienės kovos su kitomis rūšimis.
šakės 2012-05-25 14:49
Tai kad visi organizmai mėgsta žudyti kitas rūšis: dėl maisto, teritorijos, sąvyginos. To nedarančios rūšys paprasčiausiai išnyksta, yra nukonkuruojamos. Ir jeigu organizmai iš kitų sistemų atsirado natūraliu būdu, jie turi turėti tuos pačius instinktus.
Undercover 2012-05-25 14:56
Viskas tėra tik spėlionės, kaip yra ar bus iš tikrųjų nežino niekas, ateis laikas, atskris žalieji kosmoso padaužos ir tada visi pamatysim ko jie nori iš mūsų.
sielinas 2012-05-25 14:58
Fantazijos spekuliacijoms žvaigždžių karų sąmokslo teorijomis beribės.
Auris19 2012-05-25 17:44
O kodėl vyrauja nuomonė, kad būtinai ateiviai turi būti technologiškai už mus žymiai labiau pažengę ? Jeigu daryti prielaidą, kad ir kitose planetose gyvybė vystėsi panašiu greičiu kaip ir žemėje ( kodėl turėtų būti kitaip ? ), tai protinga gyvybė, jeigu ji,žinoma, yra, veikiausiai tūno kokiam visatos kamputyje ir taip pat beviltiškai kaip ir mes bando pagauti aukštesnės gyvybės formos signalus iš kosmoso.
immortallt 2012-05-25 18:06
Daroma prielaida, kad jei ateiviai sugeba keliauti tarp zvaigzdziu sistemu ar net galaktiku, tai jie yra stipriai labiau technologiskai pazenge. Dabar dar pasakysi, kad amerikonas su savo prieaugiu ir gilio, geografinem ziniom apie tai, kad Meksika yra Afrikoje, gali nukeliauti i kita saules sitema ? Paaiskinkit man, kam taip stipriai pazengusiai civilizacijai reikia naikinti gyvenama planeta ? Jinai jau butu tiek pazengus, kad logika dominuotu, o ne jausmai. Kitas dalykas, taip stipriai pazenge turetu neaprepiamus energijos saltinius bei pakankamai zaliavos galetu gauti is meteoru, egzoplanetu ir kitu negyvenamu objektu be problemu. O kad musu niekas neaplanke, tai galbut tik mes taip manom. Galbut realiai mes esame stebimi ir jie nesikisa - laukia kol pasieksime pakankama lygi, kad butu leista mums uzmegzti kontakta. Tas filmas The Signal idomiai ta minti pateikia - man patiko. Netikiu ateiviu pagrobimais ir kitokiom nesamonem, bet tikrai nemanau, kad esame vieninteliai visatoje. Taip pat manau, kad imanoma keliauti FTL, nes dar pries 100 metu manyta kad neimanoma keliauti ne tik, kad garso greiciu, bet ir berods 50mph greiciu, nes zmogus neva uzdustu. O pries 200 metu dar turbut didzioji planetos gyvnetoju dalis galvojo, kad zeme plokscia. Nors dar ir dabar daug tokiu rasi, net toje pacioje Amerikoje
šakės 2012-05-25 19:02
Tas stumimas ant Amerikos tai išvis be ryšio. Manau pas mus procentaliai durnų žmonių yra žymiai daugiau. Nueik į kokį turgų, prie kioskelio ar į užmiestį nuvažiuok, tai tokių dalykų prisiklausysi, kad ir Amerikos nereiks.
azotas 2012-05-25 19:13
Tai taip uztenka paziuret klausimeli ir viskas aisku nors sako, kad ten jie moka, kad meluotu.
revas 2012-05-25 19:19
visų pirma daliai komentatorių reikėtų suprasti apie kokį laiko tarpą yra kalbama... visata atsirado pries 13.000.000.000 metų. pirmos žvaigždės - pirmieji milijonai metų po to.. sakykim norim kietos planetos... tia manau galima uždėti kokį milijardą metų, kol novose buvo susitetinti sunkesni elementai.. bet tai smulkmena. grubiai - galimų planetų amžius - 12.000.000.000 metų. skaičiuokim toliau... žemėje gyvybė NUO NULIO išsivystė per maždaug 3 mlrd metų.. tai čia NUO NULIO. nepamirškim kad per tuos metus buvo galybė masinių išnykimų, beveik 100%-tinių. aš esu linkęs pritarti minčiai, kad netgi mūsų žemėje, mes galime būti ne pirmos protingo būtybės. kas gali paneigti kad prieš porą milijardų metų žemėje neegzistavo kiti protingi padarai, kurie per keliolika ar kelesdešimt milijonų metų išnyko? po tiek laiko nebūtų jokių šansų aptikti jų pėdsakų. mano asmenine nuomone gyvybei išsivystiti iki žmogaus lygio užtektų milijardo metų. vadinasi nuo visatos pradžios gali būti jau 12 kartų (kirtis ant galūnės ų). paimkimi begale žvaigždžių... milardus milijardų. gyvybė kažkur yra. o kodėl mūsų nerado? galbūt tikrai yra neįmanoma keliauti šviesos (arba didesniu) greičiu... galbūt kadanors ateityje mūsų planetą pasieks tam tikri robotai, kurie jau milijardus metų klaidžioja kosmose... galbūt pasieks kažkokios nuolaužos ar kitokie nežemiškos kilmės objektai. bet kad sulauktume ateivių? visatos masteliais palyginimas būtų toks... įsivaizduokite save saloje viduryje ramiojo vandenyno... įsivaizduokite kad jūs nežinote kaip išsidėstę žemynai žemėje.. kurioje pusėje žemė (ir ar apskritai ji yra) ir įsivaizduokite dar vieną žmogų planetoje (nepriklausomai nuo jūsų padėties... ir jūs net nežinote aapie vienas kitą)... kokią tikimybė per gyvenimo tarpsnį (100) metų) jum susitikti? tai susitikti dviem protingoms gyvybėms mūsų galaktikoje yra dar mažesnė tikimybė už tą.
sielinas 2012-05-25 20:34
Spekuliacija dideliais skaičiais ir tikimybėmis. Žodžiu - pieva.
Skeleton 2012-05-25 21:09
Variantas A: For fun. Pasilinksminimui. Pavyzdžiui kaip vaikas traiško skrezdėles. Variantas B: Atsitiktinai. Juk pavyzdžiui naują kelią tiesiantis buldozerininkas nesijaudina dėl kokio nors skruzdėlyno.
cluendo 2012-05-25 21:30
Cia tas pats kas losti EuroMillion, tikimybe tuos milijonus euru laimeti yra beveik nuline, bet kazkas laimi Taip ir su tais ateiviais, skaiciukais pavarius gal ir baisus skaiciai atrodo, mazos tikimybes, bet kaip sakoma "you never know what's around the corner" Mes nezinom galimybiu gyvybes. Gal kazkas yra siaubingai issivyste kad musu protai to paprasciausiai nesuvokia, nemato. Cia irgi yra tikimybe ir pabandyk ja paneigti
immortallt 2012-05-25 22:37
cluendo, pavyko RNR grandine sukurti laboratorijoje naudojant naturalias bazines medziagas aptinkamas ir meteorituose, vandeni, sildyma ir saldyma bei dar kazka berods. Bet viskas naturaliai tikrai vyksta. RNR jau beveik ir DNR uzuomazga. Tai zinoma neirodo, bet leidzia suprasti, kad tai jau nera toks sudetingas ir neimanomas dalykas. Turint omeny kad zvaigzdziu sistemu yra milijonai ir dar daugiau ju vis atrandama, tai galimybe atsirasti itin panasiai sistemai vis del to arteja prie vieneto. Siaip va as manau, kad greiciau for fun taskytu tik tokia rase, kuri butu parazitine ir kazkaip nugaletu kitus, kurie tas technologijas sukure - pasisavintu kitu zinias ir technika.
moo 2012-05-26 00:23
Anot mokslininkės, stereotipas, jog nežemiška gyvybė – tai žmogienos ištroškę monstrai, yra klaidinantis. Anot manęs, stereotipas, jog rožiniai vienaragiai - tai arkliai su ragu geriantys kavą, yra klaidinantis. Abu mes su gerbiama mokslininke esame tiek pat teisūs. Na, nebent ji geriau informuota
Acme 2012-05-26 10:18
Pasakyk, kodėl jie tai turėtų tai daryti pasilinksminimui, jie labiau pažengę negu žmonės ir kam nugrauti skurdelyna jei gali nutiesti kelią aplinkui su labiau pažengiusią technologiją. Tu mąstai iš savo varpinės ir ją primeti civilizacijoms, kurios yra žymiai labiau išsyvysčiusios ir mąsto kitaip negu tu ir pažiurėk star trek'ą ten paaiškina, kodėl labiau išsivysčiusios civilizacijos nesikiša į mažiau pažengusių civilizacijų gyvenimą. Ir pasakykit loginę priežastį kodėl kitos civilizacijos tūrėtų kažką daryti, mažiau išsivysčiusiomis civilizacijomis, jie jie turi daug labiau pažengusią technologiją ir jų mąstymas ne toks primityvus, negu daugelio čia komentuojančių komentatorių?
nofuture 2012-05-26 14:59
Dirbtiniam Intelektui, bus visiskai vienodai kas toje zemeje gyvena, mus nuskanuos surinks info, perdirbs ir panaudos savo reikmems, t.y. savo skaiciavimo pajegumams didinti. DI teoriskai turetu panaudoti absoliuciai visa materija savo tikslam. Jei mums pasiseks, busime "atgaivinti" virtualiam gyvenimui. O gal jau taip nutiko?
laimius 2012-05-26 15:01
Aišku viskas tik pasvaičiojimai. Bet manau didžiausia gresme būtų rasių kurios gal nėra tiek išsivysčiusios kad galetu išgyventi atvirame kosmose neribotą laiką ir kurioms reikia kolonijų/ naujos gyvenimo vietos. Tad kaip būtų jei žmonės išmoktų pasiekti šviesos greiti, arba artima jam ir nuspręstu kolnizuoti kokia planeta. Tai manau surastu galima variantą su tinkamom salygom ir ten išsiūstu kolinija su ribotais resusrsai ir bilietu į vieną pusę. (per kelione gal net kelios kartos pasikeistų) Bet paaiškėjus kad planetoje yra gyvybė ir civilizacija tada būtų priimami prendimai - bandyti gyventi šalia ar naikinti. Mes aišku norėtume ir resursų - o kokia vietinė civilizacija norėtų juos atisduoti jei patys naudoja? Va ir konnfliktas. Jei svetimai civilizacijai žemė vien tyrimu objektas - tai gal jiem taip pat apsimokėtų išnaikinti kitas rūšis naikinančius ir gamtą niokojančius žmones ir pasilikti "neužterštą" planetą tyrimams. Nes jei mes jiems nebeidomūs - kodėl mes turėtume rūpėti daugiau už kitus organizmus. mes patys galim pasirodyti kaip parazitai - o juos gi naikina. Tai paliktų nedidelį kiekį tyrimam, bet tarkim kokius 95 proc. išnaikintų. Tik speju naikinimas butų kiek subtilesnis - koks super užkrečiamas mirtinas virusas veikiantis tik žmones - mes jau patys tokius sukurti galim, tai jiems ir nebūtų problemų.
Absoliutas 2012-05-27 19:34
vvv2 2012-05-28 09:02
Variantas A: vaikas už galvažudystes (skruzdžių) gauna nuo sveiko tėvo (jei tokių dar yra?).. Variantas B: Tiesiant naują kelią skruzdėlynai perkeliami į kitą vietą pagal veikiantį gamtos apsaugos įstatymą (jei tiesia ne mafukai ir jei tokių dar yra?)..