Šeši mitai apie kosmosą, kuriais visi tiki, prisižiūrėję fantastinių filmų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2013-05-13 21:30
nukrypom į apie perkaitymą. Kadangi vakuume nėra kas perneštų šilumą efektyviai, tai mirtum nuo perkaitymo
Creatium 2013-05-13 21:44
Algucis R 2013-05-13 21:45
yra čia netikslumų, skafandrai perdaug nuvertinti ir meteorų trintis, net lėktuvai kaista, neveltuj ir kosminiai laivai apklijuojami keramika atsparia karščiui. O kad saulė ne geltona tai galėjo net nerašyt, kogero žmogaus akys nepaveža tiek šviesos, todėl kas perdaug ryšku -atrodo balta. Senei aišku kaip viskas atrodytų apšvietus balta šviesa, nepažintūm savo pasaulio.
Kraugerys 2013-05-13 22:38
tomokoja 2013-05-14 01:14
Algucis, tai taip kaista ir lektuvai ir raketos. bet jie jau pries prdedami skrydi buna tarkim apie 20 laipsniu celsijaus. ir ju skrydis tikrai ne tris sekundes trunka. kai tuo tarpu kunai is kosmoso buna artimai absoliuciam nuliui temperaturai -273 laipsniu. tai jei tu manai kad nuo absoliutaus nulio per kelias sekundes ikais iki simtu ar tukstanciu laipsniu (ar kiek ten bereiktu kad uolienos uzsidegtu) tai labai klysti. Man vistiek neitikima atrodo su skafandrais. taip iseitu kad uzsidejes nardymo kauke ir susiviniojes i folija galetum laisvai strakalioti kosmose? nesamone. jeigu paimtume paprasta galingesni (vakuumini) siurbli, kuris siurbia ora. prisideje ji prie rankos akivaizdziai jaustume kaip traukia oda, ir isgaubia kuno plotely (priklausomai nuo galingumo). o kosmose, kur yra beveik absoliutus vakuumas sita jega turetu net nepalyginama. tas pats kaip pasiimtume labai galinga siurbli, kuris gali tiek stipriai siurbti, kad sukeltu visiska vakuuma ir jo veikimo plota padaugintume tiek kartu, kad padengtu visa kuna. manau pasekmes tikrai butu tragiskos daugiau maziau akimirksiniu, oda su kraujotaka cia visiskai neisgelbetu.
homunculus 2013-05-14 01:17
Čia neblogai aprašyta, kas būtų pabuvus kosmose be skafandro . Pateiktas ir tragiškas pavyzdys su rusų kosmonautais.
vvv2 2013-05-14 12:59
- Taip, tik vienas niekutis: kad gauti "metalo bombą", reikia metalo nano dulkių.
HardAxe 2013-05-15 09:33
Laivelio nejudinama orbita būtų elipsė. Žaidimuose laiveliai naudoja energija greičiui palaikyti, ne įgauti. Nuo variklio priklausytų ne maksimalus laivelio greitis, bet greitėjimas. Kai sprogimo medžiagos pasieks tavo laivą, girdėsi dalelių stuksenimą, ne trotilo bumpt Lazerio trasą matysi, tik nesimatys lazerio pradžios ir pabaigos Akis nespėja taip reaguoti, bus matoma arba ištisinė linija, arba nesimatys spindulio visiškai.