Paslaptingiausia pasaulio knyga Voiničiaus rankraštis nėra tik apgaulė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Myslius 2013-07-06 01:40
Idomi knyga. Viena didziausiu misliu sifruotojams. Nustebino faktas kad is Lietuvos kiles antikvaras. Parasysiu ka zinau apie sia knyga. Yra teke matyt daugiau sios knygos puslapiu. Sprendziant is paveiksleliu tai knyga yra apie gydanciasias zoleles. Taigi tikriausiai medicinine. Is siu laiku perspektyvos ziurint panasu i raganavima, nes pripaisyta ivairiu menulio ciklu, nors kaip viduramziu knyga tai nieko keista kad jos mokslinis pagrindas abejotinas. Tais laikais medicina irgi buvo biznis, gydytoju zinios buvo vertinamos ir gerai apmokamos. Nebuvo tokios informacijos laisves kaip dabar, taigi knygas sifruodavo tam kad galetu apsaugoti savo intelektine nuosavybe. Na kaip ir pagrindine tokia versija butu. Straipsnyje siokie tokie netikslumai, knyga ne parasyta kalba nezinoma, o simboliais nezinomais. Kalba tikriausiai zinoma tik tekstas uzsifruotas. Galimi du variantai: Arba apgavyste Arba ne. Jei tai ne apgavyste o tie patys zodziai kartojasi, tai negi tai paprastas perstatymo sifras? Toki sifra sifruotojai gana lengvai nulauztu, ir manau jau yra irodyta jog taip nera, taigi kaip tada sie mokslininkai sugebejo aptikti pasikartojancius zodzius dabar, o seniau nieks neaptiko? Is kitos puses ziurint, kiek zinau si knyga buvo ne karta nupirkta ir perduota is ranku i rankas. Tai jei ji padirbta, kas tada pirktu knyga kurios negaletu perskaityti? Imperatorius nusipirkes tokia knyga ir sumokejes 600 auksiniu tikrai paprasytu atskleisti kaip perskaityti knyga. Ir jei tai apgaule tai pakartu staigiai toki sukciu. Man tai idomu... koki gi sifra naudojo. Sitiek pastangu ideta geriausiu sifruotoju ir niekaip ne ne priartejo issifruot, o turi visa knyga su 170000 simboliu. Enigma ir kitus siuolaikiskesnius sifrus nulauzia be kompiuteriu pagalbos, o cia sito senovinio nesugeba su siuolaikine technika? Keista, labai keista.
Shinigami 2013-07-06 07:09
Greiciausiai nenulauzia sifro todel, kad nera jokio sifro. O panaudota yra dirbtine kalba. Jau straipsnije ir rasyta, kad ji primena egiptieciu kalba, kurioje zodziai prasme igauna lyginant su paveiksleliais. Todel issifravimui gali reikti ir paveiksleliu apie kuriuos joje ir rasoma. O tas misticizmas nera misticizmas, o raktas perskaityti knyga.
Lorentz 2013-07-06 07:20
Daugiau pavarcius knygos puslapius, atrodo lyg cia butu surasyta daugybe augulu, kaip juos uzaugint ir ju poveikis zmonems. Viename puslapyje nupiesti keturi mire zmones. Greiciausiai apraso apie mirtina zoleliu poveiki.
mental1ty 2013-07-06 07:37
Iš kur žinai, kad mirę? Gal tik apsikaifavę nuo žolelių.
sukurk 2013-07-06 12:20
Vienas iš dokumentinių filmų apie šitą knygą:
Lorentz 2013-07-06 14:16
Idomu,reikes paziureti.
pastuh 2013-07-06 14:18
Realiai as manau kad sia knyga gali issifruoti bet kas, tiesiog reikia mastyti kitaip aka ziureti kitu kampu. Visas rankrastis: http://www.bibliotecapleyades.net/cienc ... ito07a.htm Pvz: pirma mintis man kilusi.. Skaityti prisimerkus. Neaiskus simboliai virsta normaliais sakiniais, tiesiog kita kalba (tikrai ne lietuviu ^^) Issifravau per 1.600sec
kionig 2013-07-06 14:25
Tai bent angliškai išversk vieną puslapį?
Myslius 2013-07-06 14:39
yra skirtumas tarp dirbtines kalbos ir dirbtiniu simboliu. Niekas nekure ir nekuria kalbos kai nori paslepti originalu teksta.
Shinigami 2013-07-06 14:50
Yra ir pornografijos P.S. ar yra koks būdas šiame forume nurodyti įterpiamo paveiksliuko dydį?
ddeividdas 2013-07-06 16:56
Manau čia ne apgaulė. Taip gražiai sistemingai surašyta viskas. Pirma nupiešta, po to aprašyta. Augalų visos dalys nupieštos, šaknys. Jei norėtų apgaudinėt gali ir be paveiksliukų apsieit O jums tie augalai atpažįstami? Beje knyga sunumeruota normaliais skaičiais.
Talkatif 2013-07-06 22:57
Kodėl būtent augalai? Gal tai slepia visai ką kitą? Pavyzdžiui porceliano gamybos paslaptis. O gal tiesiog geras fantastas apsirašė savo fantazijų pasaulį savo susikurta kalba.
GYNGA 2013-07-07 13:02
Siūlyčiau visiems pasiskaityti New Atlantis teoriją http://proto57.wordpress.com/ http://www.santa-coloma.net/voynich_dre ... ynich.html Ši teorija trumpai: kažkoks bičas susižavėjo F. Bacono knyga "New Atlantis" (išleista XVII a. pradžioje), pasakojančia apie pažengusią utopinę šalį Bensalemą ir sumanė parašyti (o gal labiau tiktų žodis pagaminti?) knygą, kuri būtų neva atkeliavusi iš tos paslaptingos civilizacijos. Nusipirko žmogelis seno popieriaus (arba tiesiog seną XV a. pradžios knygą ir išėmė iš jos tuščius puslapius), nupaišė įvairių paslaptingų augalų, naujausių išradimų/atradimų ir aprašė viską neegzistuojančia kalba. Mosklininkai nepripažįsta šitos teorijos, nes neva XV a. vaškinis popierius (angl. vellum) buvo labai brangus ir jo niekas ilgai nesaugodavo, tuo labiau du šimtus metų. Tačiau kaip paaiškinti piešinius, kuriuose vaizduojami įrenginiai, šokiruojančiai panašūs į XVI a. pabaigos - XVII a. pradžios microskopus ar jų dalis? ( http://proto57.files.wordpress.com/2009 ... ompare.jpg | http://proto57.files.wordpress.com/2011 ... pare_2.jpg). Net jei knygos autorius ir būtų buvęs kažkoks XV a. pradžios genijus jis galėjo nupiešti/aprašyti tik panašų principą turinčius aparatus, o ne tikslias ateities išradimų iliustracijas. Tai pat knygoje yra įvairių neegzistuojančių miestų, pastatų ir gyvųnų piešinių, kas velgi veda prie minčių, kad Woynicz'iaus knyga yra tik graži fantazija apie pasakų šalį. Šios teorijos kūrėjo video su palyginimais ir paaiškinimais http://www.youtube.com/watch?v=K4zAANhiNPA
vvv2 2013-07-23 13:55
Kučumas 2013-08-25 03:15
idomi knyga! labai abejoju mistifikacija ir cia isreiksta komentare,kad kazkoks mistifikatorius nupirko knyga iseme tuscius lapus is 200 metu senumo knygos ir tada ant ju nupiese i mikroskopus panasius daiktus (nors turiu sutikti panasumai,kai kur stulbinantys)gyvunus ir augalus ,kurie kaip po tais laikais dar ir nebuvo atrasti ar israsti...Mano logika,tais laikais zmones net negalvoju mistifikuodami,kad siais laikais analize gales pasakyti tikslu popieriaus pagaminimo laika,o jau tais laikais,juo labiau niekas nebutu to mistifikavimo pastebeja!!! be to visi paveisklai nupiesti naudojant tais laikais labai brangius dazus, knyga gal ir neorginalas,nes joje nera nei vieno raidziu pataisymo!!! viskas parasyta nuostabiai tvarkingai!! jei dar nesugeba issifruoti sito kodo,tai dar nereiskia,kad jie visagaliai.Geniju matyt buvo ir anais laikais,geresniu. sia knyga bande issisfruoti tie kurie atgodavo Japonijos armijos "enigmos" prototipa,bet ir jie nesugebejo.Bet vis tik manau,sita knyga ne mistifikacija.Ji tik dar vis laukia savo sifruotojo