Balandžių apokalipsė: Maskvos balandžiai virto zombiais (Video)  (10)

Keisto balandžių elgesio išsigandę Maskvos gyventojai skambina pareigūnams. Maskviečiai teigia, kad balandžiai atrodo tarsi apimti letargo miego ir visiškai nejaučia baimės, rašo independent.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas vyriškis teigė Laisvosios Europos radijo korespondentui: „Eidamas į darbą matydavau vaikštinėjančius, šokinėjančius balandžius, o pastaruoju metu jie į nieką nereaguoja. Įprastai pro šalį einant žmogui balandžiai nuskrenda, o dabar jie tiesiog tupi sustingę ir nė nekreipia į tave dėmesio. Tai nenormalu. Kai kurie balandžiai elgėsi labai keistai – sukosi ratu.“

Pareigūnai sako, kad balandžiai taip elgiasi dėl žarnyno ligos, nuo kurios pastaraisiais metais daugelis jų išgaišo, ir kitų parazitų sukeltų ligų.

Šimtai sunerimusių maskviečių rašo socialiniame tinklalapyje istorijas apie balandžius-zombius, vadina epidemiją paukščių apokalipse.

Vienas žmogus rašė matęs, kaip praradęs pusiausvyrą balandis nukrito nuo palangės, kiti rašo, kad paukščiai tupi įbedę snapus į žemę arba vaikšto ratais.

Maskvos mero pavaduotojas ramina, kad keistai besielgiantys balandžiai nepavojingi žmonėms ir kad paukščių žarnyno infekcija žmonės negali užsikrėsti.

Tačiau Rusijos Federacijos veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba teigia, kad balandžiai serga užkrečiama Niukaslo liga, kuri gali sukelti žmonėms akių infekcijas ir į peršalimą panašius simptomus.

Rusijos veterinarijos komitetas pateikė trečią teoriją – kad nugaišusių paukščių kepenys ir žarnos sukelia salmoneliozę, kuria, be abejonės, gali užsikrėsti ir žmonės.

Kol kas maskviečiams patariama nesiartinti prie keistai besielgiančių balandžių, o pamačius nugaišusį paukštį skambinti pareigūnams.

Rusijos vyriausiasis sveikatos apsaugos inspektorius Genadijus Oniščenka (kuris liepą uždraudė įvežti sveikatai pavojingą šokoladą iš Ukrainos) teigia, kad pranešimų tirti neplanuojama.

Jis teigė: „Pablo Picasso rankose balandis tapo taikos simboliu... na o kalbant apie sanitariją, jie – vieni iš nešvariausių ir kvailiausių paukščių.“


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(0)
(1)

Komentarai (10)