Su šypsena: 10 smulkmenų, kurios keliones laiku paverstų užknisančiomis (Video)  (0)

Kelionės laiku – nepaprastai romantizuotas dalykas, prilyginamas kvapą gniaužiančiai turistinei kelionei, kurioje patirsi ne tik neįtikėtinų įspūdžių, bet ir sužinosi ateitį. Visgi... Animacinio tinklaraščio "Glove and Boots" personažai suskaičiavo net 10 iš pažiūros juokingų, tačiau, pasirodo, svarbių smulkmenų, kurios laiko kelionių perspektyvoje prilygsta rakštims vienose ar kitose jautriose vietose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tos rakštys – ne kokios nors globalios katastrofos (pvz., pasaulių anihiliacija). Jos – iš pirmo žvilgsnio dėmesio neverti menkniekiai, kuriuos išgirdus galima smagiai pakikenti. Ir vis dėlto...

Smulkmena nr. 10.

Galite susitikti save. Gal tai ir patiks. O jeigu ne? O jei tai įvarys į frustracinę būseną? Ne, susitikus save pasaulis nesprogs, tačiau toks susitikimas gali palikti gana slogių įspūdžių. Pvz., jei susitiksite save žalioje žalioje jaunystėje arba žiloje žiloje senatvėje.

(Ne pati rimčiausia) Smulkmena nr. 9.

Po kelionės laiku aplinkiniams pasirodysite be rūbų. Kaip Arnoldas Švarcenegeris filme "Terminatorius"... Na ir kas, kad Daktaras Kas (Doctor Who) laiku nuolatos keliauja vilkėdamas rūbais – o gal TV kanalai iškarpė tas vietas, kuriose Daktaras Kas po kelionės laiku būna be rūbų?

Smulkmena nr. 8.

Būsite bedarbis. Su dabartiniais savo darbo įgūdžiais ir gebėjimais (pvz., esate neprilygstamas tinklaraštininkas), net ir ne tokioje žiloje praeityje (pvz., prieš 20 metų) būsite nereikalingas lygiai taip pat, kaip ir neBEreikalingas ne tokioje žiloje ateityje (pvz., po 20 metų).

Smulkmena nr. 7.

Negalėsite nusipirkti to, ko norite dabar. Praeityje tokių prekių dar nebuvo ir teks tenkintis senienomis. Ateityje tokių prekių jau nebėra, naujomis naudotis nemokėsite, o ir kainos dėl infliacijos gali būti astronominės (žr. vaizdo siužeto fragmentą nuo 1:50 min. iki 2:08 min.).

Smulkmena nr. 6 A ir 6 B.

Praeityje viskas beviltiškai sena, šiurkštu, grubu ir nehigieniška. O ateityje toks galite būti jūs pats.

Smulkmena nr. 5.

Išžudysite visus arba jie nužudys jus. Masinio naikinimo ginklų neprireiks. Pakaks kokios nors bakterijos ar viruso. Nukakęs į ateitį galite pasigauti kokią nors dar neegzistuojančią, tarkim, gripo atmainą. Nukakęs į praeitį neegzistuojančiomis bakterijų ir virusų atmainomis tenykščius galite netyčia pavaišinti jūs pats. Tad ekskursija laiku gali kainuoti gyvybę – gal net ir ne vieną.

Smulkmena nr. 4.

Nepasikliaukite kraštovaizdžiu. Keliaujant laiku, jis gali pasikeisti: kažkada praeityje nebuvo pastatų ir gatvių, kurios yra dabar (tolimesnėje praeityje nebuvo net tokių kalnų ar net kontinentų, kokie yra dabar). O ateityje... O kas žino, kaip kraštovaizdis atrodys ateityje ir ar kelionėms laiku pasirinkta vieta nevirs kokia nors ne tokia patogia vieta, kokia ji yra dabar?

Smulkmena nr. 3.

Muzika gali užknisti juodai. Praeityje – "laiko patikrinta" muzika. Ateityje laikas ją tebetikrina...

Smulkmena nr. 2.

Tai gali būti kenksminga jūsų psichikai. Pvz., pradėsite painioti prisiminimus iš skirtingų laikmečių.

Smulkmena nr. 1.

Keliaudamas laiku tik susigadinsite sau nervus, tačiau nieko nei ateityje, nei praeityje pakeisti negalėsite. Sakote, galėsite? Tada šį linksmą kelių minučių trukmės animacinį "tinklaraštį" pasižiūrėkite iki galo ir viskas turėtų stoti į savo vietas :) Ir nepamirškite: ši žinutė – su šypsena.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(1)
(2)

Komentarai (0)