Žmonės – ne iš Žemės?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

werafonas 2014-01-27 13:17
Tikėjausi kažkokių tyrimų, o ne bobutės pasakų lygio pamąstymų.
Jomajo 2014-01-27 13:24
rimciausias argumentas - " Anot amerikiečio, nemenka dalis žmonių giliai širdyje jaučia, kad čia – ne jų namai."
ISG 2014-01-27 13:30
Tai pirkit knyga, ir rasit tyrimu. Kaip ten bebutu, bet logikos YRA ir to nenuneigsi. O siaip zmonija dar nera ant tiek protinga, kad 100% irodytu zmonijos kilme, nepamanu tikslaus procento kiek zmogaus dnr yra issifruotas, bet jis labai mazas. Likusi dalis - niekas negali paaiskinti kam jinai reikalinga, tai apie kokius irodymus cia galima kalbeti? Be to vos ne kasmet atrandamos vis naujos iskasenos, vis nauji atradimai kurie tik inesa vis daugiau sumaisties i visa zmonijos raida. Zmonija dar net neissisodino i jokia svetima planeta (isskyrys menuli), ir tik vos ibreze artimiausios planetos pavirsiu, tai kaip mes galim 100% irodyti savo kilme? Tuo tarpu kai yra milijonai, milijardai gyvybei tinkanciu planetu. Zmonija net nezino kur randasi, nezino kas yra ta visata ir kaip jinai atsirado, tai kaip galima 100% kazka irodyti? Taigi, VISKAS siuo metu yra tik TEORIJA...
vvv2 2014-01-27 13:36
- Pagal šiuolaikinę daugiau mažiau priimtą ir daugiau mažiau paremtą archeologija hipotezę šiuolaikinis žmogus Afrikoje atsirado iš karto (be evoliucijos požynių) kažkur prieš 130000 metų.
AT 2014-01-27 14:06
JAV ekologas dr. Elisas Silveris galetu atlikti eksperimentą. Išlysti iš laboratorijos ir pagyventi metus lauke. Oda patamsetu, surambetu ir ilgesnis pabuvimas sauleje butu nebaisus. Jei tektu nuo jaunyste paciam susimedzioti grobi miske, tai nugaros skausmu nebutu. Nebutu greiciausiai ir tiek ligu, na bent jau nedaugiau nei pas kitus zinduolius.
Julius 2014-01-27 14:11
Nusprendė žmogelis pataisyt savo finansinę padėtį, matyt kokį bestselerį rašys kaip koks Denikenas.
Shanti 2014-01-27 14:37
Puikiai paaiskino kosmini Nojaus laiva Bet is tikruju tiketi evoliucija, kad bezdziones taip graziai nupliko ir pasidare protingos vos per keleta metu yra tikrai tik nurautiems zmonems.
Hmz 2014-01-27 14:41
Čia kam būtent "Ir taip jau aišku"? Asmeniškai tau ar dar kažkam?
vvv2 2014-01-27 14:43
- Skaičiau straipsnį apie DNR kilmės tyrimus visame pasaulyje, pasirodo 100% įrodoma kad visų rasių kilmė yra iš vienos Afrikos, bet nėra jokio ryšio su bezdžionėmis. p.s. .. čia nepainioti bendros biologijos, nes imant labai apibendrintai, tai visa organika gimininga, net su flora, kaip sakykim bananas.. Vadinasi gorila užvalgė bananų ir tapo žmogumi? p.s.2 .. kita vertus, jei žmogus kažkokioje kosminėje kelionėje patyrė avariją ir nusileido į Afriką nieko iš esmės nekeičia, nebent poreikį grįžti namo. Kad ir šiame forume labai jaučiasi vietiniai, kilę iš gorilų ir "nukritę", spengiantys apie moralę, tikėjimą, dorą..
werafonas 2014-01-27 15:11
O kaip paaiškinti žmogbeždžiones, kurių genomas yra 97 procentų tapatus homio sapens?
Hm 2014-01-27 15:36
Vis tik linkęs manyti, kad žmogus žemiškos kilmės, arba iš dalies žemiškos. Visų žemės žinduolių, neišskiriant žmogaus ir žirafos - kaklo slanksteliai 7... Su bezdžione giminystė tik kaip su žinduoliu, nes bezdžionė turi 37 chromosomas, žmogus 36. Jei žmogus būtų evoliucionaves iš bezdžionės, turėtų turėti bent 38 chromosomas. Arba bezdžionė visai kita atšaka...
vvv2 2014-01-27 15:43
- Magelano laikais visi protingieji netikėjo galimybe apiplaukti Žemės rutulį. Šios dienos visi protingieji netiki tarpgalaktinėmis kelionėmis. Manau, kad visa gyvybė yra daug maž vienoda visoje Visatoje, o grindžiu tai tuo, jog nėra jokio pagrindo būti išskirtiniais. Taigi jei žmonių "laivelis" sudužo Žemėje, tai nieko labai įpatingai nekeičia, tik kai kuriuos nereikšmingus požymius, sakykim plika oda ar sąmonė. Kitaip tariant kosminė kilmė paaiškintų skirtumus nuo vietinių, bet vis tiek neįrodytų kilmės. p.s. .. nebent skirtingose galaktikose yra skirtinga gyvybės rolė (paskirtis)?
Julius 2014-01-27 16:08
Na, pradžiai siūlyčiau paskaityti rimto mokslininko knygą: The Third Chimpanzee - The_Evolution and Future of the Human Animal Apie autorių: http://en.wikipedia.org/wiki/Jared_Diamond
Arwis 2014-01-27 16:09
Surprising amount of stupidity and lack of general knowledge Turbut net netureciau buti nustebes, bet kazkodel esu. Jus paziurekit i argumentus, visiskai juokingi... nuagors skausmas, saules spinduliu nepakenciamumas etc etc etc ir ne vieno paminejimo, kad mes turim dali genu su bet kuriuo augalu, kirmunu ar vabzdziu kuris gyvena ar yra gyvenes sioje zemeje. Su ryzio kruopa mes turim 25% to pacio DNR.... Taigi turim 2 galimus variantus tokiu atveju: A visa zeme buvo importuota su visa augmenija yra viskuom kitkuom. B: Vis del to mes issivystem zemeje.
Kučumas 2014-01-27 16:13
Varijantu gali buti visokiu!! Juokas ima is tu komentatoriu kurie savo "protu" lenkia kitus tiesiog kritikuodami viska,ka tik gali. net tos knygos nepaeme i rantas,nes ju ats.jau aiskus"is pirmu zodziu supratau,kad tai nesamone".Dazniausia ta nesamone yra jie patys. Darvino teorija net ir dabartiniu mokslininku nera visiskai pagrista.Bet neesant jokiai kitai,iskyrus dar baznytine Dievo teorija yra primama,kaip vienintele tikslinga ir apie ja yra lipdomi visi irodymai,kiti net susiuti"baltais siulais".Bet gi tai jie sako tik laiko klausymas. Gali buti,gal ir laiko,bet dabar man dar labai daug klausymu kyla is kur kaikurios ankstyvosios civilizacijos turejo tiek info apie kosmoso planetu ir kunu judejima!!?? tokius tikslius kalendorius,tokia matematika ir net statybos sugebejimus,kuriuos dabar versdamiesi per galvas bando pateikti dabartiniai mokslininkai,kaip jie net Egipto piramidziu ir Sfinkso pastatyma nenoka realiai paaiskinti,ka net pripazysta! turedami geriausius kompiuterius,skanerius ir naujas technologijas. Man vienas "aiskintojas" daug tipo ismanantis sake,kad visame kame esme yra laike ir zmogaus resursuose...idomi mintis su kvailumo atspalviu. resursu buvo daug kur,bet toli grazu ne visur zmones sukure civilizacijas! Australija buvo Homo Sapiens kolonizuota pries 50 000 metu,o Amerika pries 12 000 metu,bet atsilikimas tai buvo tiesiog nezmoniskas! ir tokiu pavyzdziu dalima rasti desimtis. Kaip tie senoves astronomai taip galejo stebeti zvaizdes ir daryti apskaiciavimus "plika akimi".kaip galejo sukurti matematika tokio lygio,kad pastatyti piramides!? sukurti kalendoriu acteku ir maju,tikspoksodami naktimis i zvaigzdes ? jei kas turi geru paaiskinimu mielai padiskutuociau...man siuo metu pilnai priimtina teorija,kad i Zeme zmogaus gyvybe yra uzvesta,arba bent pakoreguota kazkokiais DNR bandymais.jei jau mes ta sugeban dabar kazkiek,kiek mes sugebesime po 100 metu? ir kiek gali sugebeti civilizacijos kurios mus lenkia milijonais metu! Juk jei pripazinta,kad zeme susikure apie 4 mldr metu atgal,o Visata apie 13,5 tai jei mes ne pirmi ,o tuo labai abejoju.tai kiek toli pazenge kitos? o juk jau dabar pripazista,kad tokiu planetu,kaip Zeme tinkamu gyventi turetu buti milijonai! tai kam taip bukai neigti,kad mes visi esam vienos evoliucijos pasekme?
Arwis 2014-01-27 16:19
Jau senokai irodyta, kad zmogaus 2 chromosomos susijunge ir pasidare viena
vvv2 2014-01-27 16:20
- Iš to seka, kad Žemę priskiri šventai biblinei vietai? Kitu atveju panašių gyvybių turėtų būti beveik visur, kur tik panašios sąlygos. Taip pat labai tikėtinas skirtingas civilizacijos amžius ir skirtingas lygis. Jeigu tai priimame, tai kodėl neatskristi? Juk panašiomis sąlygomis panašūs "ryžiai" privalo išsivystyti bet kur? O kas liečia atstumus ir greičio ribas, tai "neįmanoma" greičio riba prieš 100 metų buvo diskutuojama 100km/h, prasme ar atlaikys žmogaus širdis tokį garinio automobilio greitį? Resume: tokia hipotezė tikėtina ir gerai paaiškina tiek panašumus tiek skirtumus.
Arwis 2014-01-27 16:28
Jau beveik niekas neabejoja kad gyvybe tikrai egzistuoja visur kur tik yra panasios salygos kaip zemeje. Taciau kadangi tam irodymu neturime, tai tenka tik speti. Taigi jaigu gyvybe vystosi ir naturaliai esant tinkamoms salygoms kodel butent mes turejome buti atskraidinti jaigu ir taip galima issivystyti kaip ir kiekviena kita civilizacija kuri galimai egzistuoja.
vvv2 2014-01-27 16:34
- Jau rašiau, kad turimais duomenimis žmogus Žemėje atsirado staiga ir po to praktiškai nekito (na neskaitant nereikšmingo rasių susiformavimo pagal gamtines sąlygas). Taip pat sunkoka paaiškinti originalią pliką odą... Tačiau tai labai lengva paaiškinti intarpu iš kitur, kur laiko buvo papildomi milijardai metų.. p.s. .. mano asmenine nuomone, tai nieks čia žmonių neatskraidino, labiausiai tikėtina avarija, o įrodymas būtų itin gilus ežeras (kosminės kilmės?) Afrikoje, prie kurio aptikta seniausia iš žmonių kaukuolė. Reik suprasti stambokas laivas "bumptelėjo", o kažkiek žmonių išsigelbėjo mažais laiveliais.. Netgi kažkur buvo teigiama, kad jų buvo apie 120 individų.. Biblijinė dviejų individų versija labai abejotina, tokia populiacija svetimoje aplinkoje neišgyventų..
Arwis 2014-01-27 17:34
Nei staiga atsirado nei ka, jai pasidometum labiau tai pamatytum kad +/- yra aiski evoliucijos raida, ir ne tik biologine bet ir technologine. Suduzusio laivo scenarijos netinka nes tokio atveju DNR musu neatitiktu su esama augalija, taciau atitinka. Taipogi suduzusio laivo scenarijaus atveju, technologine raida butu zymiai spartesne.