Naujos „Google Earth“ keistenybės, matomos tik iš paukščio ar palydovo skrydžio  (3)

Lengva pamiršti laiką, apžiūrinėjant mūsų planetos paviršių „Google Earth“ programa. O tik iš dangaus matomų keistenybių ir įdomybių joje pastebima vis dažniau ir daugiau. Natūraliai susiformavęs širdies formos ežerėlis Ohajuje ir „Nederlingųjų Žemių Sergėtojas“ Albertoje (Kanada) – irgi vienos iš tokių. Tačiau Žemės paviršiuje apstu ir žmogaus kūrinių – gigantiški gyvūnų raižiniai, psichodelinis gitaros formos miškelis vidur laukų Argentinoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keistos žymės Nevados dykumoje, įmantrūs ratilai pasėlių laukuose, religinio pobūdžio žinutės ir net korporacijų logotipai dirbamų laukų teritorijose ar uolos Čilėje – tai tik keletas iš šūsnies naujų palydovinėse nuotraukose pastebėtų įdomybių.

Argentinos ūkininkas Pedro Martin Ureta derlingame savo šalies "pampų" regione savo žmonos atminimui 7 tūkst. medžių pasodino taip, kad jie iš oro matomi kaip gitaros formos giraitė.

Tačiau kitos iš paukščio skrydžio matomos kraštovaizdžio struktūros byloja apie sąmoningas kai kurių piliečių, bendruomenių ar bendrovių pastangas atsidurti "Google Earth" naršytojų dėmesio centre ar net pasinaudoti "partizaninės rinkodaros" metodais. Kaip kitaip vertinti Aidaho valstijos lauke atsiradusį užrašą "Jėzus myli tave "("Jesus Loves You"), Šiaurės Kipro vėliavos atvaizdą šiaurinėje Turkijai priklausančioje Kipro salos dalyje, interneto naršyklės ir gazuotą gėrimą gaminančios kompanijos logotipų atsiradimą?

Beje, visus tokius nestandartinius vaizdelius kolekcionuoja interneto svetainė "Twisted Sifter" - joje jų rasite daugiau. Jų kolekcijoje yra ir mažiau mįslingų objektų: nebenaudojamų lėktuvų kapinės, svastikos formos pastatas Kalifornijoje, didžiulės laukinių gyvūnų bandos Tanzanijoje.

Praėjusią savaitę žiniasklaidos tinklapius apskriejo keistas kraštovaizdžio elementas, matomas iš paukščio skrydžio rytinėje Egipto dalyje, netoli Raudonosios jūros. Tai – dar 1997 m. užbaigta meninė instaliacija "Dykumos dvelksmas", turistus ir "Google Earth" naudotojus stebinanti iki šiol.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(2)

Komentarai (3)