Marse pastebėtas "kelias" (Video)  (3)

Kuo labiau didėja Marso paviršiaus nuotraukų, kurias į Žemę siunčia NASA marsaeigiai, duomenų bazė, tuo daugiau intriguojančių dalykų jose aptinkama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Marso paviršiaus nuotraukas akylai nagrinėja ne tik mokslininkai, bet ir daugybė entuziastų, kurie ne kartą yra sudrebinę internetą neįprastais savo atradimais. Jie Marse, be daugelio kitų žemiškų dalykų, jau yra aptikę suakmenėjusį driežą, mėlynių uogų, o visai neseniai prie nejudančio marsaeigio „Opportunity“ esą buvo išdygęs/atšliaužęs keistas akmuo. Beje, prieš kelias dienas paskelbta žinia, kad vienas JAV ekspertas net padavė NASA į teismą, reikalaudamas išsiaiškinti, ar šis savaime judantis akmuo kartais nėra gyvas organizmas.

Nors mokslininkai daugelį tokių atradimų aiškina psichologiniu pareidolijos reiškiniu, kuomet atsitiktiniams gamtos pavidalams be reikalo suteikiama žmonėms gerai pažįstamų formų prasmė, Marso tyrinėtojų entuziazmas neatslūgsta.

Prieš kelias dienas „Youtube“ portale pasirodė marsaeigio „Curiosity“, šiuo metu per smėlio kopas važiuojančio link aukščiausios Gale'o kraterio viršūnės, vadinamojo Sharpo kalno, sausio 29 d. padaryta panoraminė nuotrauka. Smarkiai ją išdidinus priekalnėje matomas į vingiuotą kelią panašus paviršiaus kontūras.

Tikėtina, kad tai gali būti seniai išdžiūvusios upės ar upokšnio vaga ar vėjų pustomų uolienų erozijos rezultatas. Šiaip ar taip, kadangi kelyje nematyti nei pėsčiųjų, nei jojikų, nei transporto priemones vairuojančių marsiečių, NASA mokslininkams paaiškinti šį atradimą, ko gero, bus gerokai paprasčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(11)
(0)
(4)

Komentarai (3)