Nežemiška civilizacija – prasta žinia žmonijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2014-05-01 01:27
Ir tai gali būti problema su resursų išgavimu bei transportavimu. Jupiterio gravitacinė trauka didžiulė, o męs kalbame apie industrinį jo eksploatavimą. Sintezė kažin ar mūsų bus ideali ir čia dar klausimas kiek mums neribota ta energija bus. Su neribota energija mums nebus prasmės kalbėti apie resursų išgavimą, nes visas medžiagas pasigaminsime patys, tačiau jeigu šio tikslo nepasieksime, mums visą žmonijos egzistavimo laikotarpį bus aktualūs iškastiniai resursai.
immortallt 2014-05-02 01:05
Ernestai, spangsti apie greitą keliavimą tarp žvaigždžių ir šalia apie tai, kad neįvaldysime bent jau temobranduolinės energetikos. Čia kaip neišradus rato sukurti automobilį.
Ernestass 2014-05-02 01:32
Ir kuo yra geresnis svaigimas apie ką ir ko negali padaryti ateiviai? Kažkada žmonės įsivaizdavo, kad klasikinė fizika yra viskas kas egzistuoja. Per keletą amžių, naujos mokslo šakos pakeitė pasaulį neįsivaizduotiniai. Kodėl šis procesas negali pasikartoti? Ypač kai kalbame apie dabar ypač ribotą keliavimą kosmosu? Kalbame apie neribotą energiją, tačiau pasakykite kur męs radome nemokamą sūrį prieš tai? Visados bus kabliukas, bet kokiame dalyke, todėl tikėtis, kad kažkada pasieksime kažką tikrai nemokamo yra gana naivu.