Rusijos televizija naudojo „25 kadrą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AP0323 2014-05-22 15:00
ar veikia 25-as kadras tai dar klausimas ar nera mitas...
Anonimiausias 2014-05-22 15:12
Manau kažkiek įtakos tikrai daro.
immortallt 2014-05-22 15:35
Šiaip yra ištirta gan daug apie 25 kadrą. Prieš dešimtmetį buvau daug skaitinėjęs apie tai, apie saviįtaigą ir pan., šaltojo karo metu daug tyrinėta. Tai daro įtaką žmonėms, bet priversti kažką daryti tiesmukai negali, tik daroma įtaiga. Taigi tą ir siekiama padaryti - sustiprinti dezinformaciją ir propagandą.
Jomajo 2014-05-22 15:37
neveikia tas 25 kadras, yra nemazai ekperimentu, pagooglinkit. Bet va ruso mastymas, na gal... na bent kazkiek...
Heksogenas 2014-05-22 17:12
Nusispajuti daug nekainuoja šitas metodas, o sklaida labai plati, ir jei bent kiek veikia rezultas bus ir plius nereiks nieko galvoti nauju, nes išnaudoji esamus didelius resursus. Jei varysi teisi propaganda pradės suprasti, bet jei iš visų pusių po biški, tuomet visiems atrodys tai normalu ir kad tai tiesa..
Arns 2014-05-22 17:20
blem, bet ir vaikai tiki, kad ką praneša Ukrainos žiniasklaida ir Ukrainos "saugumas", tik tiesa Senai visi kariauja propagandinį karą, ir o stebuklę, seniau tokius "perliukus" nuolat atkoduodavo akyli žiūrovai, o dabar saugumas specialiai žiūri rusiškas žinias, ir dar ieško kašpirovskinių kliurkų
dariusss 2014-05-22 18:09
o tau tik paburbeti? man regis pats vaikas budamas kitus vaikais vadini.. Nuek i laidu archyva, susirask ta laida, pasileisk ir atsisukes ta dali pristapdyk nurodyta kadra ir tada pakomentuok visgi tiesa ar ne? kas trukdo patikrinti? ar cia savo ekstrasensines galias demonstruoji 'vaikams'?
Arns 2014-05-22 18:40
išbandei, ar tik kitus siunti kuo toliau?
dariusss 2014-05-22 18:58
Niekas niekur nesiuncia, tik patariu, kad jau taip nepasitiki 'ukrainos saugumu' imk ir patikrink pirmini saltini, o po to jei kas nepatiko reiskis skleisdamas savo tiesas. Ir nereikia cia pykti
Arns 2014-05-22 19:09
parodo. Paprastas video stabdymas, daugiau nei laimės dalykas būtu, nes ten grotuvai stabdo kas sekundę (t.y būtu 1/30 tos sekundės kadrų), bent jau įsivaizduoju. Tai ir klausiu tokių siūlytojų, ar tikrai veikia?
dariusss 2014-05-22 21:24
Tu turbut pats supranti kad 25 kadras siuo atveju pavartotas tik del jo pavadinimo? tikrai kvailai girdejai, jei 25 kadra zmogaus akis jau nepastebi tai kam tada naudoti 30? geriau veikia? tai gal 100taji kadra paimkim ir tikrai norima itaiga padarysim? pats tas 25 kadras grynu gryniausia nesamone, kazkada vienas zmogelis suklastojo 'tyrimu' duomenis (kur beje ir pats prisipazino po kurio laiko taip padares) tai kiti bulvarinio ziniasklaidos deka iki siol dar tiki..
Arns 2014-05-22 21:49
dariusss, pagal teoriją, kad judesių "nekapotu", turi būti bent 24 kadrai per sekundę. Dabar dauguma skaitmeninių, jei ne visi, perėję prie dar didesnio 30 fps rėžimo (net buitiniai prietaisai jau default po 30 kadrų per sekundę filmavimą naudoja). Tad jei į 1 sekundę, telpa 30 kadrų, iš kurių tik vienas "apipaišytas užrašais", reiškia jog neiškadruodamas, aš sustabdęs sekundėje manau 1/30-ąją tos sekundės kadro. Kitaip sakant, tavo pasiūlymas "eik ir pasižiūrėk", susilaukia mano atsako "ar bandei, ar tau pavyko pamatyti?". Nes kaip jau paaiškinau iš mano girdėtos teorijos apie "filmavimą ir atvaizdavimą", tai ieškojimas juodos katės, tamsią naktį, dideliame name, nė nežinant ar ji iš vis yra. Tai kam man taip vargti? Būtent todėl ir abejoju, nes aptikti sunku, o jei rusų televizininkai tą naudojo, tai ne vienas nešališkas šaltinis tą patvirtintu. Dabar turim teiginį tik iš akivaizdžios konfrontuojančios pusės, kurios motyvo galimai apšmeižti, nė nereikia giliai ieškoti, bet negirdime jokių kitų pusių patvirtinimų. Ir tai turėti kelti įtarimų, nes minėti klipai, ne vienos dienos senumo, ir bet kas, kam kilo įtarimų dėl "nešvarumų" vaizde, jau galėjo senai su įrodymais išlįsti. Nes kaip jau minėjau, elementariu grotuvu neįtikėtinos sėkmės reiktu pagaunant įterptą kadrą, bet per redagavimo programas, galėtum iškadruoti ir matyti kas kiekviename kadre yra....
SmOgER 2014-05-22 22:56
Nusišnekėjimas aukščiausiam lygmeny. Net nemokamas VLC grotuvas parodys tau vaizdą "Frame by frame" t.y. kiekvieną kadrą atskirai. http://youtu.be/iiF3zp-LUPc 4:34 ir 4:57 Šiaip, kad kažkas įterpta matosi ir plika akimi tas sumirgėjimas, tik matant per TV tai traktuotum kaip techninį nesklandumą.
Arns 2014-05-22 23:17
SmOgER, jo, aš ir galiu apdirbti ir įkelti video:)) Prašom pirminį šaltinį rodyti. Vlc gali daug triukų, bet to kadravimo neradau. Jau nekalbant, kad čia buvo išimti žodžiai iš konteksto, nes aš aiškinau kad plika akimi, per standartinį interneto grotuvą, tu nerasi paslėptų kadrų, nes į sekundę pakliūna daug kadrų, kai paslėpto kadro esmė turėtu būti trumpas sušmėžavimas ekrane.
Simplicity 2014-05-22 23:48
Vaizdo įrašai internete skiriasi savo struktūra skiriasi nuo to, kas yra rodoma televizoriaus ekrane. Internete publikuojami video įrašai yra spaudžiami ir perspaudžiami, priklausomai nuo naudojamų informacijos suspaudimo algoritmų, gali dingti labai daug informacijos. Dėl šios priežasties, net jei internete rasi šiame straipsnyje aptartą žinių reportažą, tas 25-as kadras greičiausiai bus tik didelis išplaukęs debesis. Na, o grįžtant prie kadrų skaičiaus, tai Europos ir Rusijos televizijose tebenaudojami 25 kadrai. 30 kadrų yra naudojami kitapus Atlanto. Net tie patys vaizdo įrašai internete gali turėti ne tik 30, bet ir 24 ar 25 kadrus.
SmOgER 2014-05-23 03:19
Video iš čia http://maidantranslations.com/2014/05/2 ... ase-video/ Na o jei nesugebi per VLC net advanced controls įsijungt tai gal nebesiginčyk daugiau.
SmOgER 2014-05-23 03:40
Jeigu visas video patenkinamos kokybės, tai kiekvienas jo kadras bus tokios pačios kokybės, įskaitant ir tą 25 O ikeliant video į hostingą FPS dažniausiai paliekama tiek kiek yra, nebent originalas 50FPS, kas daugiausiai pasitaiko 1080i sporto transliacijose. Kol neprasidės beprasmės diskusijos, 24FPS nėra kažkokia riba apibrėžianti kiek smegenys gali apdoroti ar žmogaus akys matyti. Tai tiesiog riba kur vaizdų seka pereina į tolygų filmuką, jei taip galima išsireikšt. 24FPS sulyginus su 50FPS matomas akivaizdžiai trukčiojantis/netolygus vaizdas, tiesiog jei įterpsim vieną kadrą iš kitos operos į 50FPS, naturaliai nespėsim atpažinti kas ten tokio, bet čia jau ir į pasąmonę ko gero nieko daug "neidėsi" su vienu kadru, nes jis "prašoks" per 1/50 sekundės dalį. Vat jei paimsim 25FPS, vienas kadras (1/25s) čia kaip tik ant ribos tarp sąmoningo pastebėjimo/atpažinimo ir praignoravimo kaip vaizdo trukdžius, todėl yra didžiausia įmanoma tikimybė, kad žmogus jį pastebės, bet sąmoningai nesupras, kad kažką pamatė. Jokios magijos čia tikrai nėra ir viskas gana akivaizdu be jokių mokslinių tyrimų. EDIT: Būtų visgi įdomu sužinoti ribą kokį trumpiausią (sek dalį) kadrą gali teoriškai užfiksuoti smegenys/pasąmonė ir kad tos užfiksuotos info užtektų propagandai ar reklamai. Google konkrečios info šiuo klausimu kaip ir nepateikia.
Simplicity 2014-05-23 09:29
Visai tu čia pro šalį... Su televizoriumi nesi susidūręs Yra priimti televizijos standartai: Europje — PAL (25fps), o už Atlanto — NTSC (30fps). Ir nereikia viso to painioti su fps'ais kompiuterijoje, nes čia yra du dalykai, kurie tarpusavyje niekaip nėra susiję. (Puiku, kad skaitai straipsnius apie vaizdo procesorius ir jų piešiamą vaizdą, bet šiuo atveju visa tai visai ne į temą.) Grįšiu prie kodekų, nes panašu jog nelabai supranti kaip vaizdo suspaudimas veikia. Spaudžiant vaizdą (ir jei nenurodoma kitaip) kadrų skaičius nesikeičia, tačiau suspaudimo algoritmas kai kurių kadrų informaciją gali paprasčiausiai išmesti, nes ten, lyginant su ankstesniu kadru, niekas nepasikeitė. Algoritmas gali išmesti ir ne visą kadrą, o tik jo dalį, gali nustatyti kiek pilnų kadrų iš tų 25 bus. Be to, spaudžiant galima pasirinkti ir procentą kiek kokybės esi pasiruošęs netekti. Parsipūsk kelis 1080p rip'us iš torrentų— vieną kokių 8GB, o kitą tik 2GB ir palygink vaizdo kokybės skirtumą. (Tik būtų gerai, kad monitorius būtų pajungtas ne per VGA, o per DVI ar HDMI.) Jei FHD monitoriaus neturi, tai sueis ir 720p failai.
wizby 2014-05-23 09:38
Neįtikinsit Jūs etatinio maskolio 25 kadru, nu... Ans gi šventai tiki, kad viskas yra nupirkta(!), tame tarpe ir jis pats... Maskoliai vadovaujasi šiek tiek kitokiais logikos principais kaip žinia... Nenustebčiau jei jis ir chemtreilais tiki, ir magiškąja acto galia... Linksmos psichikos žmogus, tik su tokiu diskutuoti negalima, labai greit bando nusitempti iki savo lygio.
ra2 2014-05-23 11:02
- Neaišku ko nesutariat? a) metodika "25 kadro" kodiniu pavadinimu veikia/neveiki; b) kiek kadru naudoja šiuolaikinė technika; c) ar buvo panaudota, ar tik falsifikuota internete "25 kadro" metodika RU TV;