Kaip teraformuoti pragarą? Veneros pavertimo Žeme perspektyvos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rimasD 2014-07-25 17:07
Kažkada buvo idėja užsėti paviršinius atmosferos sluoksnius žaliaisiais dumbliais,kurie iš lėto skaidytų CO2 į C ir O. Anglį naudotų savo augimui, o deguonį į atmosferą. Palaipsniui slėgis ir temperatūra mažėtų, o dumbliai taptų užkratu gyvybei atsirasti.
werafonas 2014-07-25 17:19
Ir jie atlaikytų tokį karštį?..
Creatium 2014-07-25 20:31
O kaip galimybė atmosferoje paskleisti milžiniškus kiekius šviesą atspindinčių dalelių? T.y. toks pats principas, kuris buvo siūlomas žemei atvėsinti, tik gerokai didesniais kiekiais.
technologas 2014-07-26 12:54
Keliasdešimties kilometrų aukštyje atlaikytų. Tik klausimas, ar jie sugebėtų reikiamą kiekį anglies išsiurbti iš atmosferos.
algiuz 2014-07-26 13:21
Neapsimokama. Kad ir pradetume siandien ta daryt, kazin ar pavyktu venera padaryti gyvenama iki to laiko, kol saule pavirs supermilzine. Kiek zemej laiko prireike tapt tinkama gyvybej, 5 milijardu metu? Tokie procesai nepasidarys nei per 100 nei per 1000 nei 10000 metu nei per....
punktyras 2014-07-26 14:25
kiekį. Tada susilpnėtų šiltnamio poveikis, sumažėtų temperatūra ir kartu – slėgis. Neatmesčiau gyvybės egzistavimo galimybės Veneros gelmėse – Žemėje ji randama labai giliai po žeme. O jeigu aborigenų ten nėra, tai dar geriau – galima savas rūšis vežti. Aišku, tokios mano kalbos nereiškia, kad per savaitgalį galima ten apsisukti ir prieš išvykstant pasodinti saulėgrąžas, tačiau nėra neįmanoma iš principo ir milijardų metų tai tikrai netruktų.
Creatium 2014-07-26 14:59
Žemė formavosi natūraliai. Teraformavimas yra dirbtinis būdas, taigi ženkliai greičiau vyktų.
algiuz 2014-07-26 15:44
Ir kiek greiciau? Keliu simtu milijonu metu uztektu? Nepamirstam, kad kalbam apie planetos masta. Plius dabar vos sugebam viena roveriuka per kelis metus nusiust i marsa, o po kiek net nemanau kad simtu, bet tukstanciu metu turesim tokias technologijas, kad galetume "pridengti visa venera" Taip, gera cia proto manksta, bet realiai to (tikriausiai) niekada nebus.
mobilunkas 2014-07-26 18:21
tai kad po keliu simtu milijonu metu zemeje jau bus karstoka, tai koks tikslas venera teraformuot? teraformuoji ir saule venera praryja jei jau zmonija sugebes ir tures tokias galimybes kad venera teraformuot, tai manau marsas tam labiau tiks. na nusluoji veneros atmosfera, palieki be anglies, o kaip su magnetiniu lauku? saule zybteli ir visi slepiasi po zeme? ir taip kas keliolika valandu? gal tada paprasciau menuli teraformuot iki zemes dydzio , jei jau tokios neissemiamos zmonijos galimybes bus?
demukazz 2014-07-27 08:10
Planai (preliminarus) marso teraformavimui aprasyti jau senokai. Ir tai truktu iki vino tukstancio metu, kol marsas sugebetu savaime islaikyti tokia sudetinga ir autonomine biosfera,kokia yra zemeje. Atitinkamai aisku. Bet kita medalio puse ar tai isvis bus kam nors naudinga? Nemanau, kad zmonojai pasiekus 4aja civilizacijos stadija isvis fizinis kunas ir biologine ivairove rupes. Nebent is mokslines puses tik. Arba del "igimto" noro pazaisti dievus. Laikui begant, protingos gyvybes rusys, siuo atveju zmones igunda vis greiciau reorganizuoti materija, tukstancius, milijonus kartu greiciau nei tai daro gamta. Aisku tik tam tikrus segmentus. Zodziu, tvirtas pamatas kitu planetu teraformavimui jau yra islietas: ir filosofine ir moraline ir etine ir net ekonomine prasme.
SaltySugar 2014-07-27 13:33
Lyg daugiau nebūtų ką veikti. Prisigalvoja tokių nesąmonių, kad net nebeįdomu darosi. Yra kur kas svarbesnių dalykų, nei svaičioti apie kitų planetų teraformavimą, kas visiškai neįmanoma.
ra2 2014-07-28 10:37
jordanbn2 2017-04-24 15:24
anglies dvideginio atmosfera, ir be magnetionio lauko? Isvada kad apie marso Teraformavima klaidingai teigiama kad jis neymanomas del mazo magnetinio lauko. Tipo atmosfera nupus saules vejas, bet veneroje nenupucia kazkodel. Tai marso atmosfera pakanka prisotinti anglies dvideginiu arba panasaus sunkio dujomis iki reikiamo slegio ir viskas. Su deguonies kauke galima bet kur bus eiti. O is veneros aisku nereikia pasalint viso anglies dvideginio, tik tiek kad slegis butu apie vieneta
immortallt 2017-04-24 15:34
Elektromagnetinis laukas atsiranda ne dėl CO2, o dėl aktyvaus branduolio. Marse jis atvėsęs, Venereoje, jei atmintis neapgauna, jis ir toliau verda. Marse, šiuo metu, kad ir kiek išmesi dujų, jas nupučia saulės vėjai. Veneroje - ne. Teraformuoti tikrai būtų greičiau nei natūraliai formuotis. Taip pat, galime išveisti pačias efektyviausias rūšis, pilnai įvaldę GMO, kad CO2 daug sparčiau perdaryti į O2. Kas dėl šiuo metu kosmoso programos, tai skiriami maži pinigai, ilgą laiką kosmoso tyrinėjimas buvo primirštas, o ir patys skrydžiai dabar sparčiai pinga dėl naujų technologijų.