Olandas danguje užfiksavo paslaptingą objektą (Foto)  (13)

Tinklaraštininkas, gamtos fotografas Harry Pertonas iš Nyderlandų fiksuodamas gamtą ir debesis po lietaus atsitiktinai užfiksavo neįprastą objektą, kuris primena ateivių erdvėlaivį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keistą, medūzą primenantį objektą vyras pastebėjo nuotraukose, kurias gegužės pabaigoje fiksavo Groningene (miestas šiaurės rytų Nyderlanduose). „Pro langą pamačiau neįtikėtinai gražų dangų ir laukiau, kol nustos lyti, kad galėčiau išeiti į lauką. Befotografuojant kažkas blykstelėjo. Iš pradžių pagalvojau, kad tai – mano fotoaparatas, tačiau blykstė nebuvo pakelta, o ant linzių nebuvo nei lašelio. Nusprendžiau, kad tai galėjo būti žaibas, tačiau grįžęs namo vienoje nuotraukų pastebėjau šį tą neįprasto – tai atrodė lyg NSO“, – įspūdžiais dalijosi H.Pertonas.

Jam paviešinus šią nuotrauką, vyro tinklaraštyje prasidėjo diskusijos, kas tai galėtų būti. Profesionalūs fotografai teigia turintys žemišką paaiškinimą: jų nuomone, nuotraukoje matomas kameros lęšių atspindys. Jis susidarė dėl nuotraukos dešinėje ryškiai šviečiančios Saulės. Su Saulės spinduliais sutampa ir keistojo objekto kryptis, tačiau ši versija dar nepatvirtinta.

Žinoma, atsirado ir tikinčių, kad tai – nežemiškos kilmės objektas. Tačiau pats H.Pertonas tiki, kad tai galima paaiškinti paprasčiau: „Asmeniškai aš netikiu NSO – aš manau, kad tai kažkoks meteorologinis reiškinys. Galbūt Saulės spindulys prasiskverbė pro lietaus debesį ir susidarė toks efektas“, – svarstė jis.

Daugiau H.Pertono nuotraukų galite rasti jo tinklaraštyje Groninganus.wordpress.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(35)
(20)
(15)

Komentarai (13)