Kitą piramidę – tik jau Marse – pastebėjo ir „Curiosity“: ar tai – nežemiškos civilizacijos ženklas? (Video)  (17)

NASA pranešė, kad jų marsaeigis „Curiosity“ prieš keletą dienų pastebėjo Marso paviršiuje kyšantį piramidės formos akmenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip detaliau rašoma NASA ataskaitoje, kuri pasirodė birželio 20 dieną, „Curiosity“ marsaeigis netoliese pastebėjo trikampio formos akmens struktūrą, kuri asocijuojasi su Žemėje esančiomis Egipto piramidėmis. Tiesa, kol kas itin sunku iš užfiksuotų vaizdų nuspręsti, kokio masto piramidė yra Raudonojoje planetoje.

Tik pasirodžius nuotraukai iškart atsirado nemažai skirtingų ekspertų nuomonių, bandančių įvertinti „Curiosity“ užfiksuotoje nuotraukoje esančią piramidę ir jos prigimtį. Vieni teigia, jog tai natūraliai susiformavęs akmuo, kuris savo dydžiu prilygsta skruzdėlynui.

Kiti teigia, kad galbūt tai yra natūraliai susiformavęs akmuo, tačiau jo dydis gali prilygti automobiliui. Dar kiti teigia, jog tai gali būti ir nežemiškos kilmės civilizacijų darbas, įrodantis, kad ateiviai iš tiesų egzistuoja.

Atsirado ir tokių sąmokslo teorijų, kurios teigia, jog šis piramidės formos akmuo – tai tik pati itin didelės piramidės viršūnė, o didžioji jos dalis glūdi giliai po Marso dirvožemiu.

Viena yra aišku, kad šis piramidės formos akmuo iš tiesų egzistuoja toks, koks užfiksuotas nuotraukose, ir tai nėra šešėlių žaismas, kuris neretai apgaudavo mokslininkus pastebint „Marso veidus“ planetos paviršiuje.

Beje, kaip tik šiandien rašėme, kad keistą piramidės formos kalno masyvą mįslingais žiburiais garsėjančioje Cereros nykštukinėje planetoje šiomis dienomis pastebėjo NASA orbitinis zondas Dawn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(68)
(16)
(52)

Komentarai (17)