NASA siaurina mįslingų Cereros šviesų kilmės hipotezių ratą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Akimb 2015-10-12 11:08
"Žemėje gyvybė ištveria pačias sudėtingiausias sąlygas: pavyzdžiui, mikrobų aptinkama net Atakamos dykumoje, vietose, kur drėgmės"? Ar čia turima omeny bet kokiose vietose, kad tik būtų drėgmės?
Hm 2015-10-12 13:36
... nuo pat "atšvaitų" pasirodymų, labai atidžiai seku viską kas susiję su Cererą. Buvau bepradedas galvoti - mokslininkai vis tik išsiaiškino, bet jei palyginsime prieš tai skelbtą straipsną ir dabartinį, yra nesutapimų. Pamėginsiu trumpai. Prieš tai rašė ir nuotrauką parodė, kad švyti ledo kalnas, kuris kaip ir "ne prie ko" - nieko bendro neturi su kraterio sandara??? Ir pati kalną parodė - toks bokštas tiesiomis stačiomis sienomis ir aukštis jo 6 km. Dabar kai jau palydovas dar priartėjo prie Cereros, kažko tai nuotraukų raiška nepagerėjo??? Dar. Įsivaizduokite bokštą (kalną) 6 km, kurio šlaitai labai status, tai jo skersmuo bus apie 4 km mažiausiai... Dabar pažiūrėkite į nuotrauką. Žiūrint į kraterio šlaitą matosi Saulės metamas šėšėlis (dešinėje pusėje), Saulė jau šviečia iš šono. Jei dėmės centre stovi kalnas 4 km skersmens ir 6 km aukščio - kur to kalno metamas šėšėlis? Arba iš kokios druskos tas kalnas "padarytas", kad saulė sugeba šviesti kiaurai per 4 km??? Šešėlio tai nėra... Ir dar pastebėjau, kad nuotraukos kiekvieną kartą vis iš skirtingų vietų. Prieš tai buvusiame reportaže nuotraukoje šalia kalno matosi nedidelis krateriukas, šioje nuotraukoje jokių nedidelių krateriukų šalia kalno - didžiosios dėmės, nesimato??? Ir kodėl toks trumpas paaiškinimas - druska ir viskas? Kaip jie tai nustatė? Kur jūs žemėje matėte atvirus druskos plotus kurių šviesos atspindys būtų veidrodinis?
Gediminas Jurgaitis 2015-10-12 17:28
Na nustatyti druska ten ar ne budu yra, bet va kaip ta druska esanti krateryje atspindi sviesa kai cerera nusisukusi sonu nuo saules? Va cia man idomiau
punktyras 2015-10-12 22:09
Turima omeny, kad yra bet kur, kur tik yra drėgmės.