Bestselerį parašęs profesorius: „homo sapiens“ laikas baigiasi - prieš akis nauja era, net jei to nesuprantame patys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2017-05-05 13:56
Gali būti, kad žmonių skaičius pasieks piką ir paskui tokia pačia kreive pradės mažėti. Paanalizavus taip jau buvo su valstybėmis ir net civilizacijomis.
vanduo4 2017-05-05 19:25
- Žmonių skaičius pasieks piką ir paskui tik keisis gyventojų struktūra - jauni, seni ir pan. - Žmonių skaičius pradėtų sparčiai mažėti jeigu jie nesugebėtų išsimaitinti, deja žmogus sugeba pasigaminti maistą, o kuo daugiau darbininkų, tuo daugiau produktų, tereikia, kad turimos technologijos būtų išplėstos visur vienodai. : 1. Didėjant intelektui, gerės gyvenimo kokybė, bet gyventojų skaičius išliks stabilus arba šiek tiek svyruos; 2. Žmonių skaičiaus didėjimas tiesiogiai priklausys nuo išsilavinimo bei technologijų sklaidos: biednuose kraštuose reikš fizinės jėgos tad populiacija augs, turtinguose kraštuose reikės gyvenimo kokybės tad populiacija svyruos; 3. Pragyvenimo lygio skirtumai pasauliniu lygmeniu, lygiai kaip valstybiniu lygmeniu, gali sukelti suirutes. Viena iš jų - musulmonų pabėgėliai.
Creatium 2017-05-05 23:02
Taip. Vakarų ir dalies kitų šalių patirtis rodo, kad išsilavinimas ir darbo galimybės bei didėjanti finansinė padėtis iš esmės stabdo gyventojų skaičiaus augimą. Tad klausimas lieka kada Kinija, Indija ir Afrikos šalys pasieks tą lygį. Afrika, akivaizdu, užtruks ilgiausiai ir galiausiai jų gyventojų skaičius bus didžiausia problema.
vanduo4 2017-05-06 03:23
Kontroliuoti sienas, teikti jiems rekomendacijas ir būtiną paramą, ir tegul jie ten verda savo sultyse kol atitiks vakarų standartus ir galės tapti kad ir EU narėmis. Nieko nematau čia naujo - dviratis seniai jau išrastas, tereikia išmokti juo naudotis.
AAA000 2017-05-06 22:49
Vanduo - su Kinija nusisneki. Ten uzdraude daugintis valdzia. Pas juos griezta gimstamumo kontrole. Musulmonai neproblema, jei laikyt juos uz tvoros. Jie neturi vidinio potencialo, nes pas juos leidziama kraujomaisa. Tiesiog daug daunu gaminasi pas save ir tiek. Pavojus tame, kad kai susimaiso su kitom visuomenem - gimsta aukstesnio intelekto vaikai, ir jei tokius uzkrecia dauniskumo ideologijom - sitie padaro daug zalos. Taigi kovot reikia ne su musulmonais, o su ideologija. Nemanau kad yra bent nors koks veikiantis variantas isskyrus visuotini religijos uzdraudima. Tik niekas nesiryzta Pirmas vykes bandymas buvo Prancuzijoj, kai atskyre valdzia nuo religijos. Sitoj vietoj rusai vieninteliai gal masiskai buvo pavare ekspermentu - bet ju variantas irgi debiliskas - religija pakeite ideologine propaganda...
Xdmin 2017-05-07 17:56
kad Kinija jau lyg atsaukus vieno vaiko politika.
vanduo4 2017-05-08 00:10
- Tai buvo ne draudimas, o religijos ir valdžios atribojimas. Religija veikia iki šiol, o valdymas pagrįstas daugiau racionalumu nei religiniais motyvais. Ir tai įvyko tik dėl religinių dogmų neefektyvumo ar netgi kenkimo.