Paviešintas pritrenkiantis NSO vaizdo įrašas - ką 2015-aisiais virš Atlanto vandenyno pastebėjo JAV kariai ir kodėl jie nenori apie tai garsiai kalbėti? (Video)  (8)

Gruodžio mėnesį Jungtinių Valstijų gynybos departamentas paviešino du jokios klasifikacijos neatitinančius vaizdo įrašus. Juose pilotai, skrendantys karinio jūrų laivyno orlaiviu „F/A-18“, užfiksavo „anomalią transporto priemonę“, kuri, kaip spėjama, gali nardyti ore žaibišku greičiu ir kristi šimtus metrų žemyn. Neatpažintas skraidantis objektas vaizdo įraše atrodo kaip baltas arba juodas taškas - tačiau iš tikrųjų yra 12 metrų ilgio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs gynybos departamento sekretoriaus pavaduotojas, dirbęs dviejų buvusių Amerikos prezidentų - Bilo Klintono ir Džordžo Bušo - administracijose (o dabar dirbantis privačiame sektoriuje) Christoferis Melonas „The Washington Post“ komentavo, kad Amerikos kariuomenė kratosi savo pareigos tyrinėti susidūrimus su NSO, apie kuriuos dažniausiai praneša karinio jūrų laivyno ir oro pajėgų kariai.

„Tokie keisti reiškiniai yra gerai žinomi gynybos ir žvalgybos darbuotojų gretose, bet niekas nenori būti išjuoktas dėl to, kad traukia dėmesį į nepaaiškintus fenomenus“, – „The Washington Post“ sakė C.Melonas.

Neatpažintas skraidantis objektas vaizdo įraše

Tokia naujiena ir paviešinti vaizdo įrašai susilaukė įvairių reakcijų. Rašytojas ir NSO skeptikas Robertas Scheafferis mano, kad visa tai buvo kelių NSO entuziastų asmeninis projektas, ir kad prie NSO dirbantiems mokslininkams neturėtų rūpėti Pentagono programa, skirta tirti neaiškius fenomenus. Kiti teigė, kad nėra visiškai aiški užfiksuotų vaizdų seka, todėl yra tikimybė, kad jie gali būti redaguoti.

Žinių reportažas apie oficialią reakciją į panašius vaizdo įrašus

C.Melonas „The Washington Post“ straipsnyje taip pat įspėjo, kad užfiksuotas skraidantis objektas nebūtinai turi priklausyti nežemiškoms būtybėms. Tai gali būti ir užsienio šalių naujos technologijos - kas jau savaime kelia grėsmę JAV saugumui. Anot jo, tokiems tyrimams labiausiai reikia pripažinimo ir supratimo, kad NSO analizės reikalauja didelio duomenų kiekio ir analizės. Pasak buvusio pareigūno, mokslininkai tuėtų nuosekliai tirti infraraudonųjų spindulių palydovų duomenis, NARAD radaro duomenų bazes bei kitus signalus, o taip pat - žvalgybos personalo ataskaitas. Tokių tyrimų padengimui, anot C.Melono, užtektų 50mlrd. metinio žvalgybos biudžeto.

Parengta pagal Live Science.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(34)
(5)
(29)

Komentarai (8)