Elonas Muskas turi aiškią nuomonę apie žmonių kvailumą ir ateitį: „Mus gerokai aplenks visais įmanomais atžvilgiais. Garantuoju“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Lukasfragas 2019-09-04 12:13
Įsivaizduokite distopinę ateitį. Kompiuteriai tampa super fucking protingais, ir pavergia žmones būti savo vergais. Tačiau mums nieko nereiktų daryti, nes žmonės būtų tiesiog nekvalifikuoti atlikti jokį darbą ir gyventume AI prižiūrimame pasaulyje, kaip kokiame zologijos sode. Negaliu patikėti, kad ateina laikai, kai mūsų žemėje ištikro atsiras protingos būtybės.. To dar mūsų planeta nematė.
daynewss 2019-09-04 14:38
Na, kas yra kompiuteris? Plastiko ir metalų junginys/gaminys, kuris turi ribotą veikimo laiką. Nežinau koks ten DI turėtų būti, kad pats sulituotų sau maitblokį, kuris atlaikytų įtampos šiuolius. Arba pats sau atsineštų UPS'ą pasijungtų ir dar apgalvojęs "worst case scenario" atsivilktų ne bet kokį, o CAT generatorių, kad dingus elektrai nepastiptų. O kadangi ateityje DI gyvens debesyje, tai tokių servų turėtų būti kiekvienam žemyne. Ryšio palydovus pats DI leis į kosmosą, pats juos konstruos, kas žaliavas ir, galų gale, statys elektros jėgaines, kad apsirūpinti elektra. Tiesa, jam dar kažkaip reikės žiurkių nuodų paberti, kad pastarosios nepergraužtų kabelio, kuris veda iki CAT generatoriaus. Atsipalaiduokit, žmonės. Tie gąsdinantys žodžiai "dirbtinis intelektas" nėra joks intelektas. Tai viso labo instrukcijų rinkinys, kuris gali pakeisti vidurkį, minimumą, maksimumą. Žinoma, jis puikiai tinka atpažinimui, pvz. veidų, bet "žmonijos užkariavimui" - ne. Čia Star wars ir Star trek noob'ų fantazija ir erekcijos sukėlėjas.
House_of_gold 2019-09-04 15:08
Per daug fantazijos. Koks iš tikro galimas variantas ? Žmogus, kuris tą DI panaudos blogiems, labai blogiems tikslams - pavyzdžiui sukels kokį karą ar dar ką nors, panaudos DI žmonių masių valdymui ir t.t ----
daynewss 2019-09-04 15:30
Tikrai? Norėčiau aš pamatyti tą "žmogų", kuris sukūręs programėlę gali sukelti karą. Ir koks tai karas būtų? Tarp Lietuvos ir Latvijos, ar tarp Kinijos ir JAV? Jeigu antras variantas, tai turbūt nelabai suvoki kiek lėšų, laiko ir žmogiškųjų resursų skiria visos didžiosios karinės valstybės, kad neatsirastų ne kažkokio mistinio "žmogaus", o kitos karinės super-valstybės agentūros (šimtų ar net tūkstančių žmonių) darbo vaisius, kuris gali tik sutrikdyti kažkokios informacinės sistemos veiklą. Kad kažkoks beprotis sukurs Skynet, tai siūlau nebesvaigti, nes net Terminatoriaus sagoje šį "kompiuterį" kūrė visa organizacija. O kaip galima valdyti mases su DI pagalba? Gal galima būtų išdėstyti šią mintį plačiau? Padiskutuokime.
Xdmin 2019-09-04 19:15
Pvz rasyti daug komentaru taip formuojant skaitytoju nuomone.
daynewss 2019-09-04 20:07
Naujas masinio naikinimo ginklas - komentaras... O jei rimtai, pasidomėkite kam skirtas "nuomonių formavimas" su fake news, netikrom paskyrom ir t.t. Liurbiams, t.y. tiems kurie yra neapsisprendę ir juos galima pažeisti su kokia nors kvaila nesąmone, pvz. "Obama has possibly seen pedophile in action and didn't call the police". Ir liurbiai balsuoja už Trampą. Arba už Obamą. Bet tai veikia tik kelis procentus populiacijos, "masių" valdyti tokiais bajeriais nepavyks.
Benediktas 2019-09-24 13:23
Kuo remiesi, kad veikia tik kelis procentus? Paskelbti kažkokie tyrimai? Aš kažkaip abejoju, kai pažiūriu "klausimėlį" arba žurnalistinius interviu gatvėje.