Du prietarai, susilieję į vieną: kodėl penktadienis, 13-oji yra nelaiminga diena?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eič 2020-01-27 14:41
Blemba. Tinklalapis yra .lt. Kokius čia burtus aprašinėjat? Į mamyčių forumus arba facebooko neįtikėtinus faktus su tokiu briedu.
RokasJegorovas 2020-01-27 15:42
Visu pirma, tinklalapio pavadinimas dar nieko nereiškia. Jeigu tinklalapis vadinasi technologijos.lt, tai reiškia, kad pusė naujienų bus apie technologijas, pusė ne. Kiek žinau, pusė šio tinklalapio naujienų neturi nieko bendro su technologijomis. Pvz: gali nueiti į skyrelį "Pasaulio paslaptys". Ten naujienos tiesiog kupinos mistikos ir kitų paslapčių.
HardAxe 2020-01-27 15:52
Galbūt tiktų istorijai ar ezoterikos skyreliui, įdomusis mokslas labiau siejasi su praktiniais bandymais ar bio/fizikos reiškinių paaiškinimais.
RokasJegorovas 2020-01-27 16:44
mano, kad naujienų svetainės pavadinimas būtinai turi atspindėti temą.
Eič 2020-01-27 19:45
Mokslo ir technologijų pasaulis. Kalbame apie prietarus ir istoriją. Nė vienas iš šių dalykų nėra paminėtas tinklalapio aprašyme. Istoriją turime tarp kategorijų. Bent jau ten galėjo būti šitas straipsnis. Vistiek. Tikėčiausi, kad istorijos kategorijoje bus straipsniai, vienaip ar kitaip susiję su pasauliu, kurį šitas tinklalapis skelbiasi aprepiantis. Jei šis straipsnis būtų pasilikęs 15min, nemanau kad kažkas būtų jo pasigedę čia.
RokasJegorovas 2020-01-27 21:28
Eič 2020-01-27 22:53
Kiniško šūdo reklamų irgi neapkenčiu. Tiesiog nustojau kovoti. Jei norėsiu įvairumo, nueisiu į delfi. Kai norėsiu ką nors rimčiau paskaityti, eisiu į technologijos.lt. Norėsiu apie krepšinį - krepsinis.net/basketnews. O jei jau įvairumo kišt ir čia, tai kam čia eiti? Delfio metinės pajamos 5-10 mln eurų. Resursai daug didesni palyginus su šituo, vos ne, hobiu. Todėl ir straipsnių įvairovė ten didesnė. Kodėl ten neinu skaityt rimtesnių dalykų? 1. Čia bendruomenė rimtesnė ir labiau orientuota. Kaip ir sporto tinklalapiuose. 2. Straipsniai labiau atfiltruoti, greičiausiai patikimesni. Pasirodo ir Kastyčio straipsniai, ir šiaip bendros mokslo pasaulio naujienos. Nereikia praeit visokio man neįdomaus turinio (nu čia jau irgi problema su šūdinu turgum). Ar tinklapio pavadinimas turi atspindėti turinį? Taip! Ar turinys gali truputį nukrypti nuo pavadinimo? Taip! Ar turinys gali LABAI nukrypti nuo pavadinimo? Ne.
Monochamus 2020-01-27 23:18
Jei šitas straipsnis technologijos.lt portale būtų prie prasčiausių, tai būtų labai džiugi naujiena - rodytų, kad technologijos.lt lygis dar pakankamai aukštas. Bet turime šitame portale ir spausdinamų intervių su homeopatais, aprašomi NSO ir kitoks mėšlas. Kur ne tai, kad prastas lygis, bet gėda. Ne tik, kad gėda, bet amžiams jau susigadino vardą save "moksliniu" portalu laikančiam technologijos.lt nuo tos dienos, kai sugebėjo kažkokiu būdu praleisti pseudomokslinį šūdą. O, kadangi ne vienas toks straipsnis sugebėjo prasprūsti, tai rodo, kad čia ne atsitiktinė klaidą, o kažkas iš atsakingų žmonių ne tik pats neturi protelio, kad atsirinktų kas dera su mokslu, o kas ne, bet dar ir negerbia skaitytojų. Tad šitame kontekste straipsnis apie prietaro istoriją yra dar visai kokybiškas. Juk bent jau nerašo, kad penktadienio 13 iš tiesų turi įtaką, rašo tik istoriją apie prietarą...
Evil Goku 2020-01-27 23:30
Humanitariniai mokslai irgi mokslas. O čia aprašoma prietarų kilmės istorija.
RokasJegorovas 2020-01-28 14:58
ir man nepatinka, tačiau ir tai reikia iškęsti.
RokasJegorovas 2020-01-28 15:16
Tai va. Čia tame ir yra visa esmė. Tokios svetainės kaip nso.lt apiemistika.lt anomalija.lt tikrai rašytų, kad penktadienio 13 mus veikia.