[Žinios trumpai] NASA į kosmosą siunčia nuogų žmonių nuotraukas: kam to prireikė? (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

EEE 2022-05-05 11:01
Ne visi žemės mokslininkai už tarp galaktinę savireklamą, bet jei kur nors ne per toli nuo mūsų yra kokia nors gerokai pažengusi civilizacija, tai čia jau slėpkis nesislėpęs, jie ir taip apie mus žinos daugiau nei mes patys apie save...
DariusWh 2022-05-05 11:42
Bet niekaip nesuprantu, kodėl yra blogai ieškoti kitų civilizacijų? O ir tie priešiški ateiviai, ko iš mūsų jiems galėtu reikėti? Deguonies? Kuriose yra kitose planetose. Kitų ištekliu? Kuriu irgi apstu kitose planetose. Vergu darbo? Manau kad išsivysčiusi civilizacija jau turi tam tikras technologijas kur tikrai nereikalinga kažkokia akmens amžiaus fizinė darbo jėga. Suglavoju tik kelias priežastis dėl ko galėtu trenktis per kosmosa pas mus ir tai labai menkos tikimybės. Tai nebent reikalinga biomasė, jeigu visatoje labai retas dalykas yra bet kokia gyvybės forma. Bet jeigu yra priešiški ateiviai, tai ir gyvybės neturėtu trūkti dar kitose visatos kampeliuose. Naujų technologijų. Bet mes dar tik pradžioje kosmoso tyrinėjime. Tai čia tas pats, kas mums nuvykti į amazones džiungles ir iš čiabuvių atimti lankus su strėlemis ar ietis. O jeigu ateiviams reikėtu technologijų, tai seniai būtų atvarę, parode, pamokinę savo naujų triukų, palaukę 50-100metų kol kažką sugalvotume dar geresnio galbūt... Ir atvykę Sunaikintu mus, ir pasiimtu kas jiems naudinga. Gal kas turi kitų minčių dėl ko galėtu pas mus atvykti kita civilizacija ir mus sunaikinti? Būtų idomu išgirsti.
bahuriux 2022-05-05 12:21
Galbūt norėtu pastatyti daisono sferą iš visos saulės sistemos ir paversti į batareiką su galbūt dideliu ir galingu kompiuteriu. O gal tik norėtu visų medžiagų iš visų saulės sistemos planetų, metalų, mineralų, vandens, vandenilio, ličio, žodžiu beleko. Gal užtektu tik to, kad turėtu tokį iškrypusį imperialistinį supratimą kaip rusai dabar. Gal saulės sistema stovėtu per arti galaktinio greitkelio ir tieisog būtu sudraskyta/apgadinta praskrendančio mega erdvėlaivio gravitacijos, nes jo variklio pagrindinė dalis gali būti juodoji skylė, arba erdvę taip stipriai ir taip greit išlenktu/pabanguotu, kad mažai nepasirodytu. Nesileisiu į gilesnes pafantazijas apie padarus/civilizacijas suvokiančius, gyvenančius ir besinaudojančius tecnologijomis kurios apima daugiau nei 4D erdvėlaikį. Daugiau nepajėgiu prifantazuoti Bet ko gero protingų civilizacijų universalūs visatos politikos dėsniai turėtu būti maždaug du. 1. Nepadėti technologiškai, nesikišti, nekenkti 2. Elkis su kitais taip kaip nori, kad elgtusi ir su tavimi.
who 2022-05-05 12:58
Kaip ten sakoma kad, intelektas nebutinai rišasi su altruizmu. Jei toli pažengę gal žiūrės kaip į beždžionių rezervatą, bet nereiškia kad nenorės pasivaikščioti ar atlikti tyrimų. Su neseniai išlipusiais iš lopšio artimais kaimynais, gali būti visaip. Žiūrint į žmoniją, pagrindinė varomoji jėga - karai dėl resursų ir didžiausios imperijos sukūrimo. Gan keistas mokslininkų užsiėmimas, geriau sutelktų visas jėgas į aktyvią paiešką. Dabar gal nori kad išliktų info apie žmoniją, net jei čia kažkas nutiks, žinia apie gyvybę kuri dalinai išlipo į kosmosą. Arba kitas variantas tik įforminti kontatą, kuris jau egzistuoja, tik reikia žmonėms gražios versijos paviešinimui.