Algimantas Čekuolis. Lenkijoje vėl stebuklas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azuolas 2009-12-14 21:59
Kalbu apie tokius "stebuklus", kurie yra antgamtiniai. Pažeidžiantys fizikos dėsnius ir pan. Kuo gyvenimą apsunkina skeptiškas mąstymas? Visas mokslas tuo grįstas. Jei ne skeptikai, tai dar dabar savo ligas gydytumeisi maldom ir aukodamas kokį vargšą buliuką.
Seip 2009-12-14 22:58
? Teisiog zmogus kartais pats sau apsunkina gyvenima, nes skeptikas negali niekuo sventai tiket ir jam reikia pastoviai viska irodyneti , irodyneti, irodyneti (net tai kas jau ir buvo irodyta kuo seniausiai)... Sunkus gyvenimas ... Beje, kuo pagristas jusu teiginys apie maldas ir "vargsa" buliuka? Dar pries Kristu buvo religiju kur nereikejo jokiu gyvunu aukot pavyzdiui Daoizmas, Budizmas ...
Analog 2009-12-14 23:04
Tai kam dabar sunkus gyvenimas?
SuperHP 2009-12-14 23:18
O tu esi neissivysciusiu smegenu pavyzdys. Darai isvadas is nieko. Ar as nors viena dalyka pasakiau netaktiskai? Nors viena? Man isties labai smalsu suzinoti daugybe atsakymu i ivairius klausimus. Kadangi mokslas labai daug ko negali paaiskinti, reikia imtis ir filosofijos. Juk negalima buti uzsiciklinusiam. Tokie buna tik robotai. Ir pogalais baikit kaikurie cia versklenti apie tas krizes visokias ir kitokias temas nesusijusias su diskutuojamos temos kontekstu. Tosk ispudis, kad daugiau neturit ka pasakyti.
Azuolas 2009-12-14 23:30
Buvo, bet ne europoje
Azuolas 2009-12-14 23:46
. Šitas procesas ir yra vadinamas "smegenų plovimas". Tai yra vienas dažniausių metodų naudojamų verbuoti į sektas. "prieš brukant savo idėjas reik sukurt žmogaus smegenyse ir kokią nors tuštumą, kurią galima būtų užpildyti".
SuperHP 2009-12-15 00:14
Taip ir nesurpatau, kuris tas mano teiginys buvo nepagristas... Kad mokslas dar labai daug ko neatrado ir jam yra dar labai daug kur vystytis? Bet argi tai ne faktas? Jei ne tas teiginys, tai pacituok. Ir kaip tu gali daryti tokias isvadas? Nei kas mane uzverbavo, nei ka. Kuo noriu, tuo tikiu. Tiesa sakant, jei man nepatiktu mokslas, tai ir i universiteta neiciau ir tuo labiau fizikos paskaitu nelankyciau. Bet visgi einu ir lankau ir man patinka. O is tavo visu tu citatu ir tt, tai susidaro ispudis, kad tikrai ne fizinius ir ne technologinius mokslus studijuoji, ar studijavai .
Azuolas 2009-12-15 00:45
1. Jokio pagrindo neturinčios pasakos nėra paaiškinimas, o tai ir yra pasakos. 2. Jokio loginio ryšio tarp to, kad kai kurie dalykai yra neištirti mokslininkų (ar ištirti) ir religijų ar paranomralių reiškinių patikimumo ar realumo nėra.
Strong_Bad 2009-12-15 03:43
SuperHP, Azuolas, nesupratau ne vieno is jusu, del ko cia gincijates ir isvis apie ka kalba eina Gal sitas turejo omeny, kad mokslas daug kur yra bejegis ir tenai religija lygtai turi atsakyma uzpildyt ta spraga stebuklu ar dar kokiu moklo poziuriu juokingu isaiskinimu. As kaip skeptikas nepalieku niekur vietos "stebulams" kaipo stebuklams. Jei zmogus sugeba padaryti "stebukla", reiskia tai gali paaiskinti bent vienas zmogus pasaulyje. Vaiko akimis viskas atrodo stebuklinga, taciau palaipsniu igaunant daugiau ziniu tu stebuklu vis maziau ir maziau belieka, pakol ju visai nelieka ir pasidaro nuobodus ir nuspejamas. Tada ir atsiranda noras ar viltis, kad galbut dar yra stebuklu, gal dar yra, kas nustebinu, nenumaldomas noras nezinios, kad pazadint smalsuma, kad suteikt priezasti. Tokiu atveju zmogus pasirenka kokiu keliu eit, vieni aklai tiki stebuklu ir dziaugias, kiti puola is mokslines puses bandyt issiaiskint. Is to akivaizdziai matosi, kad aklai tiket daugumai priimtinesnis variantas, nes tai tiesiog dovana be jokiu pastangu suteikianti dziaugsma. Kur mokslo pusej sunkus darbas, kuris negarantuoja rezultatu, taciau praplecia akirati. Ir panasiai...
Pumper 2009-12-15 09:56
Aklai tikėti yra priimtinesnis dalykas, nes nieko galvoti nereikia, nes akivaizdu, jog dauguma aklai tikinčių visokiu Š yra žemo intelekto ir jiem smegenų naudojimas pagal paskirtį sukelią didelį skausmą, o ir kaip pats parašei - mokslas yra sunkus darbas, kurio tie patys aklai tikintys nenori dirbti. Ir gal gali paaiškinti, pro kurį galą tau toks dalykas kaip 'skraidantis vaflis' suteikia džiaugsmą?
SuperHP 2009-12-15 11:18
Ai nu zodziu, kiekvienas savo poziuri ir nuomone turi.
Strong_Bad 2009-12-16 04:22
Ne skraidantis vaflis, o aklas tikejimas, kad va tipo irodymas, jog dievas egzistuoja ir jis rado laiko apsireiksti butent sioj baznycioj, parode savo "avelems", kad jie dar rupi, kad stebi, rupinasi, kone kaip koks patapsnojimas per galva "va kokie jus geri, nepamirsot manes, tikejot manim, dabar tikekit dar stipriau, as su jumis". Ar kazkas panasaus Nesmerkiu tokiu tikinciu, nes kiekvienam savo, kiekvienas savaip randa savo sielos ramybe, atsikrato neigiamu emociju, igauna jegu judet toliau... PS, man "skraidantis vaflis" tikrai dziaugsmo neteikia, gal labiau suglumina, kad nededamos visos pastangos nustatyt kodel tas vaflis mesom aplipes ir kieno ta mesa. Nezinau, gal baznycia vis dar viduramziuose gyvena ir tikisi tokiais vafliais visa pasauli nustebint, bet juk ne tokie laikai, dabar reikia kovot ir det visas pastangas issklaidyt visas ,net menkiausias, abejones, kad tai butu tikrai pripazinta kaipo stebuklas. Deja kazkodel tam entuziazmo didelio nerodo. "Vajezau, mano karve uzdaryta nakti viena 10 verseliu pagimde, stebuklas, bet niekam nerodysiu tos karves, geriau pasiziurekit i verselius, va 10". Dar vienas triukas, gal jau reikia baigt, nes kazkaip labai nerimt fima mano galva. Krinta ivaizdis, kai mano tokiais dalykais popliarumaa pasikelt, panaseja i realybes sou sukeltus konfliktus reitingam kelt. Gaila, oi gaila...
lmn 2009-12-18 02:15
Baikit jūs, dar kartą perskaitykit antraštę ir įvertinkit gerą humorą
Nerkashis 2009-12-18 12:20
Geras pavyzdys su mano dukra: kai "prariju" kokį tai daiktą ir ištraukiu iš ausies Būna ji labai nustebus ir susižavėjus. Kartą neištvėriau ir parodžiau kaip tai padaroma. Bet ji tarsi nenorėjo to žinot ir vis prašė dar kartą parodyt. Tarsi nenorėtų tikėt kad tai joks stebuklas. Taigi, kai kuriems tiesiog ramiau gyvent tikint, jog kažkas juos saugo ar šiaip lemia jų laimes ir nelaimes.
Soviet 2010-02-08 19:50
Cituoju: Taciau arkivyskupas paprase palikti megini ramybeje. "Tesinys" : Tegul ir toliau lieka stebulku. Remarkas: Nemenkinkit baznycios isminties! Ji vienintele diktatura nenuversta 2 tukstancius metu.