D. Britanijoje ateiviais ir vaiduokliais tikima labiau nei Dievu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2008-11-26 15:41
Tebūnie pagarbinta gravitacija ir elektromagnetizmas
Tas_pac 2008-11-26 16:30
Nerandu tam rimto argumento.
vIliTo 2008-11-27 11:18
Kalbame apie kazhkokios aukshtesnes butybes buvima, o ne kaip zhmones pradejo daugintis... Kas sukure Dieva? Keik pamenu per tikybos pamokas sakydavo, Dievas buvo, yra ir bus . Nezhinau kiek chia tiesos, kiek melo, bet mes tikrai to neishsiaishkinsime shiame diskusiju forume, kai jau 2000 metu niekas nesutaria del shitokiu dalyku..
Tas_pac 2008-11-27 11:39
Tai kad daug daugiau nei 2000 metų...
vIliTo 2008-11-27 12:13
Achiu, kad pataisei, bet chia ne esme
Anonymous 2008-11-27 12:56
to vIliTo Esi visiškai teisus del aukštesnės būtybės už žmogų, aš visai tuo neabejoju ir tikiu jos egzistavimu, pavyzdžiui žirafa yra gerogai aukštesnė už žmogų.
Anonymous 2008-11-27 14:26
Iš visų pasisakymų konteksto pasakysiu keletą savo minčių Ar galime, tarkim, šakutę vadinti "išganinguoju apvalančiojo gaivalo keturdančiu harpūnu"? Manau, jog negalim, nes tada pats daiktas (t.y. šakutė) netenka savo tikrosios paskirties pavadinimo, kas sukelia logikos problemas (juk negalima objekto vadinti tuo, kuo jis nėra). Dėl to, mieli forumiečiai, ir negalima vadinti gravitacijos, elektromagnetizmo, silpnosios ir stipriosios sąveikos jėgų, kurios iš esmės ir yra "kaltos" dėl visatos atsiradimo, Dievu, nes tada nutrūksta elementarus loginis ryšys tarp objekto ir simbolio, kuris jį reiškia (įvardina). Sakydamas, jog Dievo nėra, aš turiu omeny, jog nėra rojaus, nra pragaro, nėra skaistyklos ir kitų objektų iš fantastinės nuotykių knygos "Biblija" (dėl žiaurių scenų nepatartina skaityti vaikams iki 14 metų ). Išties, atrodo, jog niekas iš niekur neatsiranda, niekas niekur nedingsta (tik pereina iš vienos būsenos į kitą), tačiau vienas žmogus, Enšteinu jį vadino, išmąstė, jog E=mc^2. Tai parodo energijos ir masės ekvivalentumą. Galima daryti išvada, jog masė gali virsti energija, ir energija gali virsti mase (p.s. visai neseniai tai buvo moksliškai įrodyta). Tai kam, po galais, reikia priskirti visatos sukūrimą religiniam absoliutui, jei visata pati gali atsirasti dėl masės ir energijos ekvivalentumo? (tai retorinis klausimas). Kažkas čia buvo pasakęs, jog jei nebuvai Afrikoje, tai negali žinoti ar drambliai yra, ar ne, ir kad tas pats su dievu. Na, pirmiausia pasakysiu tai, jog aš bet kada galiu nukeliauti į Afriką ir pamatyti dramblį . Su dievu irgi panašiai: deja, žmonės rausėsi į žemės gelmes ir tyrinėjo kosmosą - jokių dievo pėdsakų nerado (nes, kaip jau minėjau, visata susidarė pati, be metafizinės apraiškos). Reziumuodamas norėčiau pasakyti, jog religijos suteiktos moralinės normos žmogui yra svarbios, idant būtų galima palaikyti bent šiokią tokią santarvę žemėje. Tačiau ar būtina žmonijai paaukoti savo mąstymą, principus, nuovoką, tiesos ieškojimą ir blaivų protą vardan moralės? Religija atsako į visus klausimus, taip, kad tau nebekiltų abejonių dėl nieko. Bet tai nereiškia jog ji viską žino. Mokslo ir tiesos pažinimo kelias sunkus, bet juo eidamas bent jau žinai, jog neapgaudinėji savęs. Ačiū, jog skaitėte
Jautis 2008-11-27 14:51
Nesamone. Nera irodyta, jog Dievo nera. Gal pati krikscionybe iki siu dienu isliko tik del moraliniu normu islaikymo, bet cia jau ne mums diskutuot. Rask kitus argumentus, irodytus. Perskaites komentarus, susidariau nuomone, jog netiketi i Dieva yra labai moksliska ir protinga..
Anonymous 2008-11-27 17:21
Butu mano valia, tai visus eretikus ant lauzo sudeginciau Pasaulis be ju tikrai geresnis butu.
Anonymous 2008-11-27 23:04
visiškai nemoksliška ir apgailėtinai buka logika. Jeigu tu kokią dieną vienas pats praleistum namie, niekas tavęs tą dieną nesutiktų, tai aš tave galėčiau paduot į teismą dėl to, kad tu tą dieną vidury Gobio dykumos sudeginai grupę arabų, o jų kaulus sutrynei į miltus. Tai pagal tavo logiką tu būtum kaltas, nes jeigu tu to negali paneigti - tai tiesa.. TIESA yra tai, kas yra įrodyta, o ne tai kas nepaneigta. O apskritai krikščionybė yra proto plovimas. Kiek yra parašyta evangelijų? Kodėl bažnyčia dalį jų tyčia sunaikino? Nejau vieni apaštalai melavo? O gal tiesiog "faktai" evangelijose neigia vieni kitus? O be to, biblija neigia save. Jau vien pradžios knygoje VISAGALIS DIEVAS (kartoju: VISAGALIS) per 6 dienas sukūrė pasaulį ir 7 dieną ILSĖJOSI.. Jis saulę pakabino ant TVIRTUMOS (nors kiekvienam bent kiek išsilavinusiam žmogui aišku, kad tai žemė priklauso nuo saulės ir sukasi aplink ją, o ne saulė laikosi ant dangaus. Be to, pagal pradžios knygą pirma buvo sukurta žemė, o po to tiktai saulė užkabinta ant dangaus). Buvo tikima, kad anapus tos tvirtumos esanti milžiniška vandens talpykla, kurios dugnas - dangus. Dabar kiekvienas raštingas žmogus žino, kad lietus - tai išgaravęs vanduo. Vandens garai tirštėdami sudaro debesis, iš kurių drėgmė kritulių pavidalu krinta ant žemės paviršiaus. Bet kitados buvo manoma, kad lietus - tai vanduo, varvąs iš viršutinės vandens talpyklos pro specialiai įtaisytas angas. ---------------------------------------- Fantastika yra gerai, tačiau nereikia jos laikyti realybe. Taigi mes nelakstome gatvėmis šaukdami: "Voldemortas grįžta!! Slėpkitės!!" Tai ir jūs galėtumėte skaityti ir mėgautis savo fantastikos rinkiniu pavadinimu "biblija" tačiau nereikia visko nukelti į realų pasaulį.. 8)
vIliTo 2008-11-28 09:32
sakinukas... Manau absoliuchiai teisinga sakyti, kad nera yrodyta, kad Dievo nera(tai jokiu budu nereishkia, kad Dievas egzistuoja). Taipogi, nemanau, kad Dievas tai butinai religine butybe su lazda rankoje, balta ilga barzdele ir t.t.(jau kazhkas tai minejo).. Manau butu laikas baigti shias musu beprasmishkas diskusijas, tuo nieko nepasieksime, tuo labiau, nieko neirodysime Gyvenkim ir toliau, tikekim kuo tikejom ir eikim i prieki... Dekoju visiems, kurie prisidejo prie shios idomios temos vystymo
Anonymous 2008-11-28 10:59
Tai, tai yra absoliučiai teisingas teisingas teiginys, kad Dievo egzistavimas nėra nei įrodytas, nei paneigtas. Paneigti Divo egzistavimo nėra įmanoma, nes jis nėra apibrėžtas, iš kitos pusės nėra prasmės įrodinėti, ar panaiginėti Dievo egzistavimo nes tikėjimas neturi nieko bendro su įrodymais, jeigu tikėjimas būtų paremtas įrodymais, tai jis taptų mokslu ir tikėjimo nebeliktų. Jeigu norite tikėti, tai geriau neiškokite įrodymų nes sunaikinsit tikėjimą, jeigu pavyks įrodyti, arba paneigti Dievo egzistavimą.
Anonymous 2008-11-30 13:01
tiesą sakant Dievo egzistavimas yra paneigtas - paskaitykite Leo Taksilio knygą "Biblijos Linksmybės".
xKauciukaSx 2008-11-30 15:04
Fantazijom ribu nebuna , o kokie tikri faktai tai tik laikas parodis.
Anonymous 2008-12-18 19:14
Na as labiau tikiu dvasiomis nei dievu..ateiviais...na kaip cia pasakius..Dievo niekaip neirodysi..na o dvasias galima irodyti..ir ne vienu budu
Skaičius 2008-12-18 19:23
Pavyzdžiui... ?
Anonymous 2008-12-25 23:07
Dievas į žmogų (į sielą) idėjo dvasinius instinktus todėl žmogus visada nesąmoningai ieško Dievo. Ir Dievo Žodis - Jėzus Kristus pasakė, kad Dievas yra. Ramybės ir laimės!
Anonymous 2009-01-26 08:38
Tikėjimas yra nežinojimas...