Iš kosminių kelionių astronautai grįš maži, stori ir bjaurūs?  (22)

Ateityje ilgai truksiančios tarpžvaigždinės kelionės neigiamai atsilieps Žemės astronautų išvaizdai, teigia mokslininkai. Pasak jų, iš jų astronautai – tiksliau, jų palikuonys – grįš maži, stori ir bjaurūs, skelbia dienraštis „Daily Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Londono universitetinio koledžo astrobiologas daktaras Lewisas Dartnellas, kalbėdamas Čeltenheme (D. Britanija) vykusiame mokslo festivalyje, sakė, kad ilgos kelionės kosminiais laivais, kuriuose galbūt pasikeis kelios iš Žemės išvykusių astronautų kartos, neigiamai atsilieps jų fizinei išvaizdai. Dėl per mažos gravitacijos kelionės metu gimusių žmonių kaulai ir raumenys bus nepakankamai išsivystę, o dėl kaukolėje besikaupiančių skysčių jų veidai atrodys išpurtę.

„Kadangi mikrogravitacijos sąlygomis reikės mažai pastangų judėti aplinkoje, kurioje niekad nebūna per šalta ar per karšta, būsimieji astronautai ir astronautės turėtų tapti gana apkūnūs. Dėl skysčių kaupimosi galvoje ši kūno dalis atrodys neproporcingai padidėjusi, ant jos neliks plaukų, nes nebereikės išsaugoti šilumos. Į kosmines keliones išvykę būsimieji žmonės neturės ir blakstienų, saugančių nuo dulkių jų akis“, - teigė astrobiologas.

Pasak leidinio, tikimasi, kad neseniai paleistas Keplerio kosminis teleskopas, žvalgysiantis už Saulės sistemos ribų esančias kitas planetas, atras dešimtis į Žemę panašių planetų. Kai kuriose iš jų gali egzistuoti sudėtingos gyvybės formos, tačiau net artimiausios žvaigždės yra taip toli nuo mūsų, kad keliaujant į jas metu pasikeistų kelios astronautų kartos. O kai pirmieji žmonės galiausiai atvyktų į svetimą planetą, jų išvaizda vietiniams gyventojams ko gero atrodytų gana šokiruojanti, pastebi „Daily Telegraph“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)