Prie Atlantidos mito prisidėjo ir tikras cunamis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2009-10-12 17:16
tai kodel nenuleidzia ten kokio batiskafo ir nepaziuri yra ten namu griuvesiu ar nera ?? ir uzbaigtu nors viena pasakecia...
Thuban 2009-10-12 17:37
jo, tiek metu sneka ir sneka, nueini ir istiri.
Julius 2009-10-12 18:02
Tai kad Santorino katastrofa ko gero ir bus įkvėpusi mitą apie Atlantidą. Jau pilnai atkastas Akrotiri miestas, užpiltas vulkano pelenais. http://en.wikipedia.org/wiki/Akrotiri_(Santorini) http://en.wikipedia.org/wiki/Santorini
ligonis 2009-10-12 18:08
kiesza: salos tau ne koks suknistas plaustas, kuri pradurus jis ramiai paskesta. salos jei skesta, tai daznai kartu buna ir daug griuvimo, drebejimo ir dar velniai zino ko, o jei prisideda ugnikalnis prie viso sito gerio - tiesiog pasaka. turint omeny, kaip povandeniu viskas gali but uzversta dumblu.
immortallt 2009-10-12 18:46
Po vandeniu darbai yra itin sudetingi, laikui imlus ir brangus. Paprasta pasakyt - panerkit ir paziurekit. Jei ten gylis >60m jau reikia aukstos kvalifikacijos naru su brangia iranga ir naudot zymiai brangesnius misinius nei paprasta ora + isnerimas trunka labai ilgai. Ir tuo labiau plotai yra labai dideli, jei tai idubimas, tai jis uznesamas dumblu, smeliu + uzauga ant virsaus koralai. Per 2 tukstancius metu koralai gali visiskai uzeiti ant griuvesiu. Beje kaip ligonis sake, viskas tikrai ne idealiam stovy ir neatrodys kaip vakar apleista.
kiesza 2009-10-12 21:03
Na tada viskas pasmerkta
MarkizasBarabasas 2009-10-12 22:50
Na.. Legendos niekada negimdavo iš niekur. Visada buvo vienoks ar kitoks pradas kuris per ilgą laiką tapdavo sumistifikuotas ir prarasadvo savo realumą. Bet jis vistiek buvo susiejamas su realybe, tiesiog išinterpretuoti legendos pokytį yra begalo sunku... Kaip jau minėjo Julius, viskas galėjo būti dėl Santorino katastrofos varijacijų kurios "tapo" Atlantidos mitu (nežinau nieko apie Santoriną, paskaitysiu, bet gal ir visai priimtina teorija(?)) Bet pagal tą didelį ažiotažą sukėlusią google maps nuotrauką galima tuo ir suabejoti... Betkokiu atvėju, Atlantida buvo, bentjau aš tuo tikiu... Ir Platonu pasitikiu, juk jo nusakyta teritorija atitinka nuotraukos (iš google maps) koordinates:) Et tos legendos..
Mitas 2009-10-12 23:27
Daugelis galvoja, kad Platonas Atlantidos istoriją išgalvojo kaip moralinį kūrinį. Tai toks manymas labai toli nuo realybės, nes iš tikrųjų Platonui apie Atlantidą papasakojo Egipto žyniai. Kyla klausimas, iš kur apie tai žinojo senovės egiptiečiai? Atsakius į šį klausimą, būtų galima įminti ir didingos Egipto civilizacijos mįslę. O jei jau galvoti, kad tai vis dėlto pramanyta pamokanti istorija (istorija pasakoja ne šiaip apie Atlantidą, bet apie karingą, turtų siekiančią šalį, kuri kovojo ne kokiais tai kirvukais, o kažkuo panašiu į masinio naikinimo ginklus), tai tikrasis jos autorius ne Platonas, o senovės egiptiečiai, o tiksliau - jų žyniai.
Azuolas 2009-10-12 23:48
Dėl atlantidos mito populiarumo, ir jo tapimu kažkokiu tai pseudomokslu riekėtų dėkoti ne Platonui, o tokiam veikėjui , kuris ir išpopuliarino šią Platono pasakaitę. Ne tik, kad išpopuliarino, bet ir suteikė pseudomokslinį statusą. Jei ne jis, tai Platono atlantidos ieškotų lygiai tiek pat, kiek ir kokio Hado ar dar kokios pasakų vietovės.
Dainius2 2009-11-13 09:35
Kiek žinau, tai mitinė Atlantida tariamai egzistavo anksčiau nei Egipto civilizacija. Tad vargu ar Atlantida galėjo būti Mino civilizacija. Ji turėjo egzistuoti anksčiau nei 2700 metų prieš Kristų.
Mitas 2009-11-13 12:50
Aš būčiau linkęs manyti, kad Atlantida egzistavo ne anksčiau kaip 10 000 metų prieš Kristų.
enzim 2009-11-13 17:36
Platono legendoj minima , kad Atlantida buvo už Heraklio stulpų, t.y. už Gibraltaro sasiaurio, o Santorinas tai į priešingą pusę čia pat Egėjo jūroj. Nebent tais laikais buvo dar viena vietovė kuri vadinosi ,,Heraklio stulpais". Dabar papletkysiu. Apie 1987m teko važiuoti maršrutu Kaliningradas- Maskva vienoj kupe su okeonologu, kuris dalyvavo 3 ekspedicijose Atlanto vandenyne. Jei tiksliau, tai pirma espedicija viuskas aplink Gibraltarą iki Kanarų salų pietuose ir šiaurėje visa Pirėnų pusesalio pakrantė ir kampas Biskajos įlankos. Antra ekspedicija Vidurio Atlanto rifinis kalnagūbris, ypač pasižvalgant aplink Islandiją iki pat Grenlandijos. Trečia ekspedicija- visi salynai ir jūros aplink Kubą, Nuo JAV iki Venesuelos. Tai buvo kariškių užsakytos ir finansuotos ekspedicijos. Jų tikslas buvo sudaryti tikslius dugno žemėlapius povandeniniam laivynui. Na naktelė prabėgo ,nė nepajutau(neatsimenu kiek mes ten išgėrėm), bet ryte jaučiausi blaivut blaivutėlis, nes ta informacija kokia pasidalino mano pašnekovas tiesiok blaivyte blaivino. Jis teigė , kad kažkurioj tai Kanarų salyno zonoj radarai pradėjo braižyt taisyklingus dugno darinius, tarsi architekto nubraižytą miesto planą. Aišku jauni specialistai pagauti atradimo euforijos tuoj pat nutarė, kad gal būt tai Atlantida, reikia pranešt pasauliui, bet kariškių tuoj buvo užtildyti. Tačiau tokius pat darinius dugne sonarai braižė ir Sargaso jūroj netoli Bermudų. Pripasakojo visokiausių dugno geologijos įdomybių, kaip ieškojo JAV sonarų sistemos skirtos sekti ir kontroliuoti SSRS povandeniniam laivynui. Vienok, tai buvo viena iš įdomiausių naktų mano gyvenime, sutikti tokį pašnekovą. Buvo,, perestroikos" įkarštis, viena diena buvo įdomesnė už kitą, neužilgo prasidėjo,,Sąjūdis", tiesiog jautėsi, kad kvėpuoji istorija. Tos nakties pasakojimas neužsimiršo, bet su nauja jėga sugrįžo, kai pamačiau google map nuotraukas iš tų regionų. Tai tiek informacijos pamąstymui .
Mitas 2009-11-13 20:01
Enzim, dėkui už informaciją. Gaila tik, kad ta informacija skirta išrinktiesiems, visi kiti gauna tik trupinius.