„Rusiją apims panika, gali būti visiškas žlugimas“. Viceministras skelbia galingą žinią  ()

Rusai, pasak viceministro Volodymyro Havrylovo, vis dar nesupranta, kad jų propaganda rodo klaidingą vaizdą apie tai, kas vyksta. Jis įsitikinęs, kad 2023-ieji turėtų būti vadinami pergalės prieš Rusijos Federaciją metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos viceministras Volodymyras Havrylovas davė interviu, kuriame kalbėjo apie Ukrainos karinius planus, būsimą kontrpuolimą ir numatomą Rusijos reakciją į tai, kas vyksta. Didžiosios Britanijos „The Independent“ žurnalistui jis sakė, kad Rusijos Federaciją apims panika, kai įvyks kontrpuolimas.

Ukrainos sėkmė ilgai lauktame kontrpuolime prieš Rusiją gali reikšti visišką Rusijos ginkluotųjų pajėgų ar net Rusijos ekonomikos žlugimą, sakė Ukrainos gynybos viceministras Volodymyras Havrylovas.

Interviu jis sąmoningai nutyli apie artimiausiu metu numatomą kontrpuolimo laiką, kai pavasario liūtis pakeis palankesnės sąlygos kovai.

Tačiau kai tai įvyks – „labai greitai“, remiantis prezidento Zelenskio komentarais praėjusią savaitę spaudos konferencijoje, puolimas atskleis tiesą apie griežtai kontroliuojamą Rusijos karinių veiksmų propagandą ir rusai sumokės savo kainą.

„Mes pradėsime savo kontrpuolimą – kada ir kur tai dabar nesvarbu. O kai tai įvyks, Rusija ims panikuoti: pamatysite daug panikos. Jie vis dar nesupranta, kad jų propaganda pateikia klaidingą vaizdą apie tai, kas vyksta. Šis karas bus laimėtas vietoje, o ne televizijos ekranuose, ne internete“, – sakė Havrylovas.

Jis pranešė, kad nuo 2022 metų vasario 24 dienos, kai Putinas įsiveržė į Ukrainą, Rusija prarado mažiausiai 200 000 karių. Tačiau šių skaičių negalima patikrinti.

Maskva praėjusią savaitę atmetė JAV skaičiavimus, kad vien per pastaruosius penkis mėnesius žuvo 20 000 Rusijos karių ir 80 000 buvo sužeista, nors Rusijos vyriausybė atsisakė pateikti savo duomenis.

Anot Havrylovo, Kremlius nuslėpė tikrąjį Rusijos nuostolių mastą, tačiau to padaryti nebegalės, kai Ukraina pradės atgauti teritoriją, o šie nuostoliai dar labiau padidės.

„Jūs negalite apgaudinėti savo žmonių daugelį metų. Žmonės pamatys žuvusių ir sužeistųjų skaičius, pamatys šeimas, kurios neteko savo vyrų. Negalite nuslėpti savo sūnaus, vyro ar brolio mirties. Oficiali Maskva kentės jos melo pasekmes“, – sakė Havrylovas ir pažymėjo, kad nenustebtų, kai greitai įvyks kažkas, kas prisidės prie tiesioginio Rusijos strategijos ar karo ekonomikos žlugimo.

 

Bachmuto miesto išlaikymas Donecko srityje suvaidino pagrindinį vaidmenį Ukrainai ruošiantis kontrpuolimui, o tai leido gynybos pajėgoms diktuoti sąlygas fronto linijoje ir išeikvoti pagrindinius Rusijos karinius išteklius. Ten susidariusi padėtis Rusijos karininkų kovinę dvasią paliko „labai žemame“ lygyje, sakė viceministras.

Išlaikydama placdarmą „Bachmuto tvirtovėje“, Ukraina pademonstravo, kad Rusijos karinė mašina „nėra tokios kokybės, kokią matėme prieš metus, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą“.

‚Bachmutas pademonstravo ne tik mums Ukrainoje, bet ir priešui, kad Rusijai karinio sprendimo šiame kare nėra. Dar blogiau, kad pasibaigus šiam karui Rusijos laukia karinė nelaimė, kurią mes greitai pamatysime“, – sakė jis.

 

Viceministras teigė, kad Ukrainos Vakarų sąjungininkai ir komercinės ginklų kompanijos nenorėjo tiekti ginklų Ukrainai ankstyvosiose karo stadijose.

„Mažai pasaulio šalių tikėjo, kad Ukraina sugebės atlaikyti šį karą“, – sakė jis.

Tačiau Ukrainos kariuomenė dabar treniruojasi JK atsiųstais „Challenger“, JAV M1A2 „Abrams“ ir „Bradley“ tankais, taip pat daugybe naujų ir atnaujintų Europos sąjungininkų „Leopard“ tankų.

„Parodėme kitiems savo drąsą, patikimumą ir rimtumą, taip pat pasirengimą visomis priemonėmis ginti savo šalį“, – sako Havrylovas.

Ir jis pakartojo Ukrainos raginimą savo sąjungininkams žengti kitą žingsnį ir dislokuoti pažangius naikintuvus, sakydamas, kad nėra kito būdo užkirsti kelią šiuolaikiniams Rusijos lėktuvams smogti giliai Ukrainos teritorijos viduje.

„Mums reikia kažko sudėtingesnio nei antžeminė oro gynyba. Kažko, galinčio smogti dideliu nuotoliu, kad būtų numušti Rusijos lėktuvai didesniu nei 100 km atstumu. Tai būtina norint apsaugoti mūsų žmones. Todėl prašome savo partnerių aprūpinti modernius naikintuvus, tokius kaip F-16 ar panašiai. Ir mes primygtinai reikalaujame, kad jie būtų kuo greičiau atsiųsti mums, nes tai yra civilių gyvybių gelbėjimas“, – sakė Havrylovas.

 

„Pasitikėkite mumis. Elkitės su Ukraina pozityviau ir padėkite mums pasiekti rezultatą“, – ragino jis. Havrylovas patikslino, kad Ukraina taip pat ketina atgauti Krymo pusiasalį, kurį Rusijos Federacija neteisėtai aneksavo dar 2014 metais.

„Mes pasiruošę tai padaryti. Rusija turėtų tai priimti kaip neišvengiamą šio karo dalį“, – sakė Havrylovas, apibendrindamas, kad Ukraina daro viską, kad karas su Rusija baigtųsi kuo greičiau.

„Labai norėčiau, kad 2023-ieji būtų pergalės metai“, – sakė Ukrainos gynybos viceministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(5)
(116)

Komentarai ()