Pradėti galūnes atauginti padedančių miltelių bandymai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2010-05-15 14:31
Intriguoji, jei turi ka pasakyti tai sakyk, ar tai paslaptis ?
Nightbringer 2010-05-15 19:26
Ironija ta, kad pats organizmas save susitaiso, bet iš to kyla kitas klausimas. Kas čia tokio baisaus, kad evoliucija atsisake šito mechanizmo (nes dar negimes žmogus tai sugeba)? Gal ankščiau atsiauginti galūne nebuvo verta rizikos kartu pasigaminti vėži? Ar tai tiesiog liko nepastebėta kokios nors žmonių grupės savybe? P.S: Įdomu tai, kad dar negimes žmogus tai gali padaryti, be jokio pašalinio įsikišimo.
Jusc 2010-05-15 19:32
Mano hipotezė būtų tokia: kūno dalių regeneracijai reikalinga daug energijos(daugiau negu paprastai žaizdai užgydyti), anksčiau tikrai neturėjom tiek daug maisto išteklių, taigi neapsimokėjo organizmui turėti tokį mechanizmą, aišku dar galėjo dasidėti ir tas faktas, kad vykstant tokiai regeneracijai gali atsirasti vėžinių ląstelių.
kionig 2010-05-15 19:47
Negimes zmogus nieko negali padaryti. Kazkokia utopija, aisku biologines funkcijos gyvybei palaikyti veikia, ten nuo to ir ano menesio pradeda funkcionuoti tam tikros funkcijas, kaip sirdies plakimas bei panasus procesai. Ivardink ka jis konkreciai gali ? Sorr nelabai supratau tavo paminetos utopijos.
Nightbringer 2010-05-15 22:39
Mes nuėjome ilga, sudėtinga ir labai rizikinga kėlia, nuspręsdami tapti tuo, kuo esame dabar,todėl tuo metu turėjo įvykti daugybe mutacijų. Dabartiniam žmogui ir jo protėviams atauginti kokia nors galūne ir vėl jį padaryti pilnaverščiu žmogumi būtų kainave mažiau, nei užauginti nauja žmogų. Beto, žmogus jau seniai išmoko rodyti emocijas, bei protauti, todėl sužeistuosius nesurydavo, bet slaugydavo. P.S: kiong, tu visiškai nesupratai, ką aš norėjau pasakyti. Pvz: ar tu moki sąmoningai išjungti/įjungti savo inkstus, kepenis, imunine sistema? Tai čia irgi tas pats.
kionig 2010-05-15 23:53
Aisku ir vel kazko nesupratau is kur trauki tas atauginimo utopijas Mes negalim isjunkti nei inkstu nei kepenu, nei imunines, nes mes kojas pakratytume per kelias dienas, tiesiog suveiktu organizmo savireaguliacija ir vel juos ijunktu. Taip evoliucija padare, kad mes negalime kontroliuoti visu savo organu apart sirdies ir kvepavimo. Tas pats davidas bleinas tera suknistas iliuzionistas tipo ten po vandeniu isbuna afigienai savaite. Kad tiek isbuti reikia tiesiog isjungti arba tiksliau sakant pervesti organizmo funkcijas i standby. O ta standby funkcija gali buti, joga arba miegas dalinis. Realiai mastant zmogus zinoma gali iki tam tikro laipsnio prievartauti savo kuna, bet tam reikia labai ilgai organizma prievartauti, bet tas nera i nauda.
Nightbringer 2010-05-17 18:09
Baik trolinti. Daugiau neturiu ką kito tau pasakyti. P.s: Jei nesusiprasi, tai ir nelauk atsako iš manes daugiau čia tema...