„Arba mirti, arba pasiduoti.“ Skelbiamas Zaporižios košmaras. Nežino, ko griebtis  ()

Padėtis labai sunki, bet kontroliuojama.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-05 „Arba mirti, arba pasiduoti.“ Skelbiamas Zaporižios košmaras. Nežino, ko griebtis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos įsibrovėliai bando išstumti gynybos pajėgas iš anksčiau atkovotų pozicijų Ukrainos pietuose, ypač Zaporižios srities Orechovo kryptimi. Ten padėtis labai sunki, bet kontroliuojama.

Apie tai TSN pasakojo 47-osios atskirosios mechanizuotosios brigados, esančios Zaporižios srities Orechovo kryptimi, dronų kuopos vyriausiasis seržantas Rustamas Mustafajevas. Jis pabrėžė, kad priešas ten naudojo visų rūšių ginklus, kuriuos tik galėjo.

„Galiu pasakyti, kad priešas nesėkmingai bando išstumti mūsų pėstininkus iš anksčiau mūsų atkovotų pozicijų, maksimaliai išnaudodamas visas savo priemones. Jis visiškai nieko negaili. Jis netgi dirba pirmoje linijoje su valdomomis oro bombomis. Atrodo, kad dirba iš paskutinių jėgų, nežino, ką taikyti. Čia turbūt viską išbandė, išskyrus branduolinius ginklus. Jie tiesiog nežino, kaip elgtis su mūsų atsakomuoju puolimu“, – sakė kariškis.

Kalbėdamas apie priešo kovinę dvasią, Mustafajevas pažymėjo, kad rusai turi kelias karių kategorijas.

„Vieną iš jų vadiname „mėsa“, nes tai yra visiškai apleisti, be technikos sustiprinimo, beveik be artilerijos priedangos kariai. Už jų yra „achmatovcai“, „kadyrovcai“, kurie naudojami kaip užtvaros būriai – jie tiesiog nepraleidžia atgal. Jie turi pasirinkimą: arba mirti, arba pasiduoti, ir labai dažnai jie pasiduoda. Nepasakyčiau, kad jie ten su kažkokia aukšta kovinga dvasia. Kalbėjausi su belaisviais, jie ne tik nenori kautis, jie tiesiog bejėgiai – tiek morališkai, tiek fiziškai. Jeigu mūsų pozicijose nuolat dirba logistika, maisto pristatymas ir pan., tai jie to neturi. Buvo atvejų, kad visam būriui savaitei atvežė 5 litrų butelį vandens. Pas juos labai žemas lygis, apie kokią dar kovinę dvasią galima kalbėti“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: