WP skelbia skandalingą žinią. Ukraina svarsto galimybę įšaldyti karą. Kas vyksta  (2)

Pasak amerikiečių televizijos laidų vedėjo Farido Zakarijos, Ukrainos pajėgos mūšyje patyrė didžiulių nuostolių. Todėl politikai galvoja apie konflikto įšaldymą, nes priešingu atveju šalies lauks ilgas netekčių karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje „kai kurie“ politikai svarsto galimybę įšaldyti karą dabartinėje fronto linijoje mainais į saugumo garantijas iš Vakarų. Apie tai komentare „Washington Post“ pranešė įtakingas Amerikos televizijos laidų vedėjas Faridas Zakaria. Tokį įspūdį jis padarė po neseniai vykusios kelionės į Kijevą.

„Ukrainoje visi pripratę prie karo. Kai vakarieniavau pas draugą, skambėjo oro antskrydžių sirenos ir niekas net nesiliovė valgyti. Tačiau nuolat primenama apie konfliktą. Aplink miestą išdėlioti reklaminiai skydai. Smėlio maišai ir kelių užtvaros yra įprastas vaizdas“, – sakė amerikietis.

Tuo pačiu, jo nuomone, ukrainiečiai jau pavargo nuo karo ir pradėjo į jį žiūrėti „blaiviomis“ akimis.

„Ukrainos nuostoliai siaubingi: jie matuojami ir sugriautais miestais, ir žuvusiais kariais bei civiliais. Žmonės prisitaiko prie realybės, pažįsta vis daugiau žuvusių ar sužeistų žmonių. Tai sunki ir liūdna būsena", – pridūrė Faridas Zakaria.

Tuo pat metu Ukrainoje viešėjęs amerikietis teigė, kad kai kurie Ukrainos politikai, norintys likti neįvardinti, paskelbė svarstantys galimybę įšaldyti karą dabartinėje fronto linijoje mainais į saugumo garantijas iš Vakarų.

„Kaip man pasakė vienas Ukrainos politikas: „Mums visiems, kurie nedalyvavome karo veiksmuose, lengva pasiduoti kompromisui. Tikrasis klausimas – koks karių požiūris ir grįžusių mūšio lauko“, – pridūrė žurnalistas.

Faridas Zakaria pridūrė, kad ukrainiečiai supranta, kad jų laukia ilgas išsekimo karas.

„Jie supranta, kad susiduria su didžiuliu priešininku – Rusijos gyventojų skaičius yra beveik keturis kartus didesnis nei Ukrainos, o jos ekonomika – apie 15 kartų“, – rašo Zakaria.

Kas yra Faridas Zakaria?

 

Faridas Zakaria yra vienas įtakingiausių ir populiariausių Amerikos politikos analitikų, tarptautinių santykių ekspertas. Savo nuomonę apie karą Ukrainoje jis dažnai išsako Amerikos leidiniuose.

Tuo pačiu metu Zakaria buvo pastebėtas kuriant „abejotiną“ turinį. Taigi, Amerikos televizijos kanalas CNN parodė specialų reportažą „Galingiausias žmogus pasaulyje“, kurio autorius buvo žurnalistas Faridas Zakaria. Filmas skirtas Vladimiro Putino atėjimo į valdžią istorijai. Pasak Zakaria, Vakarų lyderiai nepagrįstai bando priešintis Rusijos Federacijos prezidentui, užuot jį supratę.

Ukrainos padėtis

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas sakė, kad Ukraina neplanuoja „įšaldyti“ karo.

„Negalime nieko užšaldyti. Mes nesame šaldytuvas. Turime išlaisvinti savo teritorijas nepriklausomai nuo oro sąlygų, nepaisydami sezono. Negalime praleisti nei vienos gyvenvietės, nes ten yra mūsų žmonės, matome, kaip jie kenčia... Prezidento užduotis — visų mūsų teritorijų išlaisvinimas nuo teroristų ir okupantų“, – sakė jis.

 

Be to, Nacionalinio saugumo tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas pareiškė, kad Vakarų žiniasklaidos teiginiai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos neva patiria didžiulius nuostolius, yra perdėti ir neatitinka tikrovės.

Anot jo, Ukrainos kariuomenė nėra pakankamai didelė, kad būtų galima kalbėti apie 70 000 karių aukų skaičių. Danilovas nesupranta, kodėl Vakarų žurnalistai skleidžia tokią informaciją.

„Tie, kurie įvardija tokius skaičius, akivaizdžiai neturi tikslios informacijos apie situaciją mūsų šalyje“, – sakė jis.

Rugsėjo 9 dieną Prezidentūros vadovas Andrijus Jermakas pareiškė, kad Ukraina neketina daryti kompromisų kare.

„Sankcijų švelninti neturėtų būti. Tai vienintelis būdas laimėti karą prieš teroristinį autokratą.“ – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(12)
(-7)

Komentarai (2)