„Sugniaužę kumščius iš bejėgio pykčio!“ Bus grandiozinė žinia. Ką tyliai daro rusų karininkai (Video)  ()

„Specialiosios operacijos mėgsta tylą, į viešumą patenka minimali informacija net apie sėkmingiausias.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu tapo žinomi keli nauji atvejai, kai Rusijos kariškiai savo noru bendradarbiavo su Ukrainos žvalgyba, o vėliau perėjo į Ukrainos pusę. Taip pat yra faktų, kai Rusijos armijos karininkai galėjo palikti savo šalį, o paskui pasiduoti Vakarų žvalgybos tarnyboms. Kasdien atsiranda vis daugiau žmonių, kurie suvokia kriminalinę Putino paleisto karo prieš Ukrainą esmę.

Vis daugiau perbėgėlių

Mi-8 piloto Maksimo Kuzminovo skrydis iš Rusijos Federacijos buvo visiškas šokas rusų okupantams. Jis sutiko bendradarbiauti su Gynybos ministerijos Vyriausiuoju žvalgybos direktoratu ir nugabeno į Ukrainą priešo malūnsparnį.

Maršrutas nuo Kursko aerodromo iki Charkivo srities buvo apie 20 km. Pasienio zonoje orlaivis skrido nedideliame aukštyje – vos 5-10 metrų ir radijo tyloje. Kaip paaiškėjo, pats Rusijos kariškis susisiekė su Vyriausiosios žvalgybos direktorato atstovais, nes nenorėjo dalyvauti Rusijos karo nusikaltimuose. Dėl to Ukrainos gynėjai gavo ne tik naują sraigtasparnį, bet ir vertingos informacijos apie priešo aviaciją.

Žvalgybos pareigūnai teigė, kad pagal įstatymus Ukraina lakūnui išmokės piniginę kompensaciją, garantuos jo ir jo šeimos narių saugumą, taip pat suteiks teisę pasirinkti būsimą gyvenamąją ir darbo vietą.

„Dabar Maksimas yra laisvas žmogus laisvoje šalyje. Jis svarsto apie ketinimą prisijungti prie Ukrainos gynybos pajėgų ir toliau kovoti su Rusijos agresija. Bet tai bus jo sprendimas – sąmoningai pasirinkusio žmogaus“, – sakė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas.

Didelį rezonansą Rusijos Federacijoje sukėlė ir kita žinoma speciali karinės žvalgybos pareigūnų operacija. Vyriausioji žvalgybos direktoratas įdarbino profesionalų Rusijos karininką Daniilą Alfiorovą. Be to, jis įtikino pasiduoti 11 karių iš Rusijos, tuo metu buvusių okupuotoje Chersono srities dalyje.

 

Alfiorovas teigia kategoriškai nusiteikęs prieš karą su Ukraina. „Nesupratau, kodėl tai prasidėjo... Man tai buvo visiškas šokas. Žinojau, kad Ukraina niekada nebuvo priešas. O po atleidimo nežiūrėjau ir neklausiau propagandos“, – sakė rusas.

Tarnavimo armijoje patirtis, ypač Dagestane, kur „buvo vykdoma antiteroristinė operacija“, Alfiorovui uždarė kelius už Rusijos sienų: palikus armiją jam buvo uždrausta išvykti iš šalies dviems metams. 2022 metais rusui pavyko išvengti mobilizacijos, o 2023 metų žiemą jis buvo iškviestas į karinį komisariatą. Ten Alfiorovą pasitiko Ščelkovo miesto karinis komisaras ir „specialusis karininkas“ iš FSB. Jis buvo išsiųstas kariauti į Ukrainą.

 

Neteisybės jausmas paskatino rusų leitenantą sutikti su iš Ukrainos pusės gautu bendradarbiavimo pasiūlymu, jau nuo birželio jis perdavinėjo žvalgybos duomenis GUR.

Perbėgėlių skaičius kasdien didėja. Atostogų pretekstu Rusijos gvardijos aviacijos eskadrilės pilotas Gavričenko ir jo šeima išvyko atostogų į Dubajų, o iš ten -  tiesiai į Amerikos ambasadą. Ten jis pareiškė nenorą kovoti su Ukraina ir pasirengimą bendradarbiauti su Amerikos žvalgybos tarnybomis.

Anksčiau į Lietuvą pabėgo kitas Rusijos karininkas - karinio dalinio Nr.44440 (Pskovo sritis) kovinio sraigtasparnio šturmanas-operatorius. Tai 15-oji armijos aviacijos brigada, kuri nuo pat pirmos dienos dalyvauja visapusiškoje Rusijos invazijoje į Ukrainą.

Rusijos vidaus reikalų ministerija į ieškomų asmenų sąrašą jau įtraukė Rusijos ginkluotųjų pajėgų aviacijos ir kosmoso pajėgų leitenantą Dmitrijų Mišovą.

Ledkalnio viršūnė

 

 

OBOZREVATEL pašnekovas Ukrainos žvalgyboje teigia, kad minėti atvejai yra ledkalnio viršūnė.
 

„Jūs suprantate, kad specialiosios operacijos mėgsta tylą, o į viešumą patenka minimali informacija net apie sėkmingiausias. Svarbu suprasti, kad kasdien Rusijos armijoje ir kitose valstybės agresorės struktūrose atsiranda vis daugiau tokių, kurie nenori žudyti, kurie suvokia siaubingą Putino paleisto karo esmę. Tai faktas“, – sako pareigūnas.

Tuo tarpu Rusijai didėjantis „išdavystės“ atvejų skaičius yra labai skausmingas.

„GUR rengia demonstracines akcijas, o mes galime tik žiūrėti į visa tai, sugniaužę kumščius iš bejėgio pykčio“, – rašė vienas okupacinis „Telegram“ kanalas.

Ukrainos žvalgybos pareigūnai tokius „pareiškimus“ skaito su šypsena ir žada naujų „malonių staigmenų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(1)
(92)

Komentarai ()

Susijusios žymos: