„Starlink“ žudys žmones. Mokslininkai skelbia kraupią žinią  ()

Kompanija „SpaceX“ savo ruožtu nesutinka su tyrėjų išvadomis ir jau pareiškė, kad orbitą palikęs palydovas 99 % atvejų susinaikina ir nekelia jokios grėsmės žmonijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Starlink“ palydovai ateityje nužudys po vieną žmogų kas dvejus metus. Tokią prognozę pateikė Federalinė civilinės aviacijos agentūra (FAA), pristatydama savo ataskaitą JAV Kongreso nariams.

Ne pelno siekiančios tyrimų grupės „The Aerospace Corporation“ atlikta 35 puslapių analizė nupiešė niūrų galimų pavojų, susijusių su dideliais palydovų tinklais, tokiais kaip „Starlink“, vaizdą.

„Iki 2035 m., jei bus įgyvendintas numatomas palydovų grupių augimas ir „Starlink“ palydovų fragmentai nesuirs sugrįždami, vienas žmogus planetoje bus sužeistas arba žus kas dvejus metus“, – teigiama ataskaitoje.

„Starlink“ palydovai žudikai: kaip reagavo „SpaceX“

Oficialiame laiške „SpaceX“ pasmerkė ataskaitos išvadas, pavadindama teiginius apie sužalojimų ir mirties riziką „absurdiškais, nepagrįstais ir netiksliais“. Jie mano, kad ataskaita pagrįsta labai klaidinga analize, kuri klaidingai apibūdina riziką, susijusią su „Starlink“ iškėlimu į orbitą. Bendrovė taip pat apkaltino „The Aerospace Corporation“, kad ji nesikreipė į juos dėl informacijos ir neįtraukė į ataskaitą analitinės medžiagos, susijusios su „Starlink“ palydovo utilizavimu.

„Kad būtų aišku, „SpaceX“ palydovai yra suprojektuoti ir pagaminti taip, kad visiškai suirtų, kai jie pasieks savo gyvavimo pabaigą“, – teigiama oficialiame laiške.

 

Savo ruožtu „The Aerospace Corporation“ tyrėjai teigė, kad daugiau nei prieš dvejus metus FAA paprašė jų atlikti nepriklausomą kolektyvinės rizikos, susijusios su palydovų patekimu į atmosferą, įvertinimą, remiantis visų planuojamų operatorių, kuriems bus taikomas šis reglamentas, prognozę iki 2035 m.

Būtent šiais duomenimis grupė tyrėjų ir analitikų padarė išvadą, kad erdvėlaivis „SpaceX“ gali sukurti tris nuolaužų gabalus, kurių kiekvienas sveria 300 gramų. Tikimasi, kad ateityje sugrįš tūkstančiai palydovų, net ir nedidelis kiekis tokių „kosminių šiukšlių“ ilgainiui gali kelti didelę riziką planetos gyventojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(6)
(4)

Komentarai ()